Overzicht van verkopersbeoordelingen

Opmerking: Dit artikel is bedoeld voor verkopers die willen weten hoe verkopersbeoordelingen werken. Als u een winkelreview wilt toevoegen op Google, gaat u naar Winkelreviews toevoegen of verwijderen.

Google past bestaande verkopersbeoordelingen niet aan. Voor een consistente beoordeling zetten we oorspronkelijke beoordelingen om naar getallen. Bovendien tellen we beoordelingen die onbetrouwbaar of anderszins twijfelachtig zijn, niet mee. Google baseert verkopersbeoordelingen op diverse bronnen, waaronder de volgende:

• Google Klantenreviews, een kosteloos programma dat reviews van aankopen verzamelt in opdracht van verkopers.
  • Verzamelde prestatiestatistieken gebaseerd op door Google uitgevoerd onderzoek naar winkelervaringen.
  • Winkelreviews voor uw winkeldomein, waaronder reacties uit de verschillende onafhankelijke bronnen die hieronder worden vermeld, en gebruikers van Google Zoeken.

Note: Reviews aren't verified by Google.

We betrekken ook feedback van de volgende onafhankelijke reviewsites:

Beoordelingen voor uw winkel worden automatisch getoond. U hoeft hiervoor niets te doen. Naarmate dit programma verder wordt ontwikkeld, worden ook de beoordelingen verder verbeterd en verfijnd. We verwachten dat het aantal winkels met beoordelingen op Google toeneemt bij elke update van deze functie.

Als u nog geen reviews voor uw winkel heeft, kunt u contact opnemen met een van de volgende services:

Service Beschikbare landen Beschrijving
Google Klantenreviews

Algerije, Argentinië, Australië, Bahama's, Bahrein, België, Belize, Bhutan, Brazilië, Burkina Faso, Canada, Chili, China, Colombia, Costa Rica, Denemarken, Dominicaanse Republiek, Duitsland, Ecuador, Egypte, El Salvador, Fiji, Filipijnen, Frankrijk, Gabon, Guatemala, Guyana, Honduras, Hong Kong, Ierland, India, Indonesië, Israël, Italië, Ivoorkust, Jamaica, Japan, Jordanië, Kameroen, Koeweit, Libië, Liechtenstein, Luxemburg, Maldiven, Maleisië, Mali, Marokko, Mexico, Namibië, Nederland, Nicaragua, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Oekraïne, Oman, Oostenrijk, Oost-Timor, Palestina, Panama, Papoea-Nieuw-Guinea, Paraguay, Polen, Portugal, Puerto Rico, Qatar, Rusland, Saoedi-Arabië, Singapore, Spanje, Taiwan, Thailand, Tsjaad, Tsjechië, Tunesië, Turkije, Uruguay, Venezuela, Verenigde Arabische Emiraten, Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Vietnam, Zuid-Afrika, Zuid-Korea, Zweden, Zwitserland

Een kosteloos programma dat reviews van aankopen verzamelt namens verkopers.

Hier leest u hoe u zich aanmeldt voor het programma Google Klantenreviews.

Evaluatie door Google
en/of andere evaluatiepartners
Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten

Deze programma's meten en analyseren de kwaliteit van de winkelervaring die online verkopers bieden.

Google verzamelt gegevens van geselecteerde verkopers en de winkelervaring die deze bieden.

Reviewpartners Zie de website van elke partner Google werkt met alle reviewpartners die in het artikel hierboven worden genoemd. Neem contact op met de partner waarmee u rechtstreeks wilt werken.

Berekening van verkopersbeoordelingen

We willen dat onze verkopersbeoordelingen een duidelijk beeld geven van de kwaliteit van een verkoper in een bepaald land. Zoals hierboven beschreven, gebruiken we verschillende bronnen om dit doel te bereiken.

Problemen met winkelbeoordelingen oplossen

Hieronder staan enkele veelvoorkomende problemen met verkopersbeoordelingen.

Onjuiste beoordelingen

Als u beoordelingen heeft gekregen die naar uw mening onjuist zijn, lost u het probleem op door contact op te nemen met de beheerders van de site waarop de beoordelingen worden gehost. U kunt niet reageren op afzonderlijke verkopersbeoordelingen via Merchant Center. Als u op een verkopersbeoordeling wilt reageren, gaat u naar de betreffende site met verkopersbeoordelingen. Daar kunt u een reactie plaatsen. Momenteel geven we geen reacties van verkopers op verkopersbeoordelingen weer.

Als u denkt dat er bij uw producten verkopersbeoordelingen voor een andere winkel staan, checkt u op de externe website voor verkopersbeoordelingen of uw winkelnaam en het geregistreerde domein in uw Merchant Center-account verschillen van de naam en het domein van de andere winkel. Komen deze gegevens overeen en kunt u hierin geen wijzigingen aanbrengen, neem dan contact met ons op, zodat we het probleem verder kunnen onderzoeken.

Mijn verkopersbeoordelingen worden niet weergegeven

Reviews worden niet in realtime toegevoegd, dus u ziet mogelijk een vertraging tussen de ontvangst van een nieuwe review en de toevoeging ervan aan uw beoordeling. Hetzelfde doet zich voor wanneer een beoordeling van een verkopersbeoordelingssite wordt verwijderd. Als u constateert dat uw reviews niet meer worden weergegeven, controleert u of de winkelnaam en het geregistreerde domein in uw Google Merchant Center-account overeenkomen met die op de externe websites met verkopersbeoordelingen. U kunt uw winkelnaam en website-URL updaten in Merchant Center. Meer informatie over hoe u uw account instelt

Als u beoordelingen wilt tonen in een bepaald land, moet uw bedrijf in de afgelopen 12 maanden genoeg unieke reviews uit dat land hebben gekregen. Alleen dan kunnen we een betrouwbare verkopersbeoordeling berekenen. Het benodigde aantal reviews kan per verkoper verschillen, maar de meeste verkopers kunnen een beoordeling krijgen nadat er minimaal 100 geschikte reviews zijn verzameld.

Hoe u controleert of u een verkopersbeoordeling heeft

Als u wilt weten of u voor een bepaald land een verkopersbeoordeling heeft, vervangt u in de volgende URL het gedeelte www.example.com door de URL van uw homepage:

Example URL: https://www.google.com/shopping/ratings/account/lookup?q=www.example.com

Nadat die pagina is geladen, kunt u informatie over uw winkel en de verkopersbeoordeling bekijken. Met behulp van de landenkiezer kunt u deze informatie per land bekijken. Als u landspecifieke websitedomeinen gebruikt, herhaalt u deze procedure voor elk domein.

Opmerking: Als Google geen informatie over uw winkel heeft of als uw winkel niet voldoet aan de minimum verkopersbeoordelingsdrempels, wordt er misschien geen pagina met een verkopersbeoordeling geladen voor uw homepage. Ook als u een ongeldige of onjuiste homepage-URL opgeeft, wordt er geen pagina met een verkopersbeoordeling geladen.