Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

Myyjäarviot

Huom. Tämä artikkeli on tarkoitettu kauppiaille, jotka haluavat lisätietoa siitä, miten myyjäarviot toimivat. Jos haluat lisätä Googleen ostosarvostelun, siirry artikkeliin Ostosarvostelujen lisääminen ja poistaminen. Jos haluat saada tiettyjen tuotteiden arvostelut näkyviin, tutustu tuotearvioihin.

Myyjäarviot auttavat ihmisiä löytämään yrityksiä, jotka tarjoavat laadukkaita asiakaskokemuksia. Ne myös lisäävät luottamusta ja tukevat ostopäätösten tekemistä. Myyjäarvioiden avulla kauppiaat voivat parantaa mainosten ja orgaanisten listausten tuloksia ja saada laskeutumissivuilleen enemmän myyntivalmiita asiakkaita.

Myyjäarviot otetaan käyttöön samalla tavalla riippumatta siitä, haluatko parantaa mainoksia vai maksuttomia listauksia.

Missä ja miten myyjäarviot näkyvät?

Kuva Google Adsissa näkyvästä myyjäarviosta

Arviot myyjästä esittelevät kauppasi asiakaskokemuksia mainoksissa ja maksuttomissa mainosmuodoissa, ja ne voivat näkyä mobiililaitteilla ja verkossa hakuverkostossa ja YouTubessa. Arviot myyjästä voivat sisältää esimerkiksi seuraavat:

• tähtiarvio (1–5 tähteä)
  • yrityksen saamien arvostelujen määrä
  • erillismaininta (esim. keskimääräinen toimitusaika), joka korostaa sitä, miksi yritys on saanut kyseisen arvion (jos dataa on saatavilla).
  • linkki viimeisimpien arvostelujen lukemiseen

Maksuton

Rich-tulokset

Arviot myyjästä saattavat näkyä myös tiettyä kauppiasta koskevien hakutulosten yhteydessä, kun asiakkaat tekevät ostoksia Googlessa. Arviossa näkyy tähtiarvio ja arvostelujen määrä.

Kuva myyjäarvioista, jotka näkyvät Google Adsin rich-tuloksissa

Maksuttomat listaukset

Arviot myyjästä näkyvät kauppiaan nimen vieressä, kun asiakkaat reagoivat maksuttomaan tuotelistaukseen Haussa tai Shoppingissa. Tämä auttaa asiakkaita luottamaan yrityksiin, joilta he voivat ostaa tuotteen.

Kuva tuotteen myyjäarvion ensimmäisestä puoliskosta Google AdsissaKuva tuotteen myyjäarvion jälkimmäisestä puoliskosta Google Adsissa

Mainokset

Tekstimainokset

Myyjää koskevissa arvioissa näkyy tekstimainosten vieressä arvio ja tarkenne. Niistä asiakkaat näkevät, mitkä mainostajat tunnetaan laadukkaasta palvelusta. Jotta arvio myyjästä voidaan näyttää tekstimainoksissa, arvion on oltava vähintään 3,5.

Kuva Google Adsissa näkyvästä myyjäarviosta

Miten voit saada myyjäarvion?

Myyjää koskevien arvioiden käytön aloittaminen on helppoa riippumatta siitä, haluatko parantaa mainoksia vai maksuttomia listauksia.

Google kerää myyjää koskevia arvioita luotettavilta sivustoilta, jotka kokoavat yritysarvosteluja, sekä Googlen käyttäjiltä. Arviot kuvaavat ensisijaisesti toimituksen jälkeisiä maakohtaisia kokemuksia, joita asiakkailla on yrityksestä.

Kun olet saanut arvion myyjästä tietyssä maassa, se näkyy oletuksena mainoksissasi ja listauksissasi.

Jos et ole saanut kauppaasi koskevia arvosteluja tai arviota myyjästä, voit aloittaa jollakin seuraavista palveluista:

Palvelu Kuvaus
Googlen asiakasarvostelut

Maksuton ohjelma, joka kerää toimituksen jälkeisiä arvosteluja kauppiaiden puolesta Google Kauppiaskeskuksessa.

Lue lisää Googlen asiakasarvostelut ‐ohjelmaan rekisteröitymisestä uuden käyttäjän oppaasta.

Tuetut arvostelukumppanit Google tekee yhteistyötä kaikkien alla tässä artikkelissa mainittujen tuettujen arvostelukumppanien kanssa. Ota suoraan yhteyttä kumppaneihin, joiden kanssa haluat tehdä yhteistyötä.
Googlen tai muiden arviointikumppanien arviot

Nämä ohjelmat mittaavat ja analysoivat verkkojälleenmyyjien tarjoaman ostokokemuksen laatua.

Google kerää dataa valituista kauppiaista ja heidän tarjoamistaan ostokokemuksista Google Haun ja Googlen toteuttaman tutkimuksen kautta. Jos haluat antaa Googlelle paremman mahdollisuuden kerätä dataa, rekisteröidy Google Kauppiaskeskukseen.

Mistä arviot ovat peräisin?

Google ei muokkaa annettuja myyjäarvioita. Yhdenmukaisten arvioiden takaamiseksi arviot tarkastetaan ja niistä suodatetaan pois sellaiset, jotka vaikuttavat epäluotettavilta (esimerkiksi roskasisällön ja väärinkäytön vuoksi) tai muulla tavoin kyseenalaisilta (esimerkiksi arvostelut, joissa ei kerrota mitään tehdystä ostoksesta). Googlen arviot myyjistä perustuvat muun muassa seuraaviin lähteisiin:

• Googlen asiakasarvostelut: Tämä on maksuton ohjelma, joka kerää toimituksen jälkeisiä arvosteluja kauppiaiden puolesta Google Kauppiaskeskuksessa.
  • Kauppasi verkkotunnuksen Shopping-arvostelut, jotka sisältävät toimituksen jälkeisiä kommentteja alla mainituilta tuetuilta arvostelukumppaneilta ja Google Haun käyttäjiltä.
  • Googlen toteuttaman ostostutkimuksen avulla kerätyt kehitysmittarit.
    Huom. Arvostelut eivät ole Googlen vahvistamia.

Tuetut arvostelukumppanit

Haemme palautetta myös seuraavilta riippumattomilta arvostelusivustoilta:

Keräätkö myyjäarvioita kauppiaiden puolesta?
  • Jos teet jo Googlen kanssa yhteistyötä myyjäarvioiden keräämisessä ja tarvitset tukea, ota yhteyttä meihin.
  • Jos sinulla on arvostelujen koontisivusto ja haluaisit tehdä Googlen kanssa yhteistyötä myyjäarvioiden keräämisessä, tutustu vaatimuksiimme ja täytä tämä hakulomake, niin tarkistamme, täyttyvätkö ehdot.
    • Huom. Lisäämme yleensä globaalisti vain 1–2 uutta yhteistyökumppania vuosittain.

Näin tarkistat, oletko saanut arvion

Jos haluat tarkistaa, oletko saanut arvion, korvaa seuraavassa URL-osoitteessa {omasivusto} etusivusi URL-osoitteella:

https://www.google.com/shopping/ratings/account/lookup?q={omasivusto}.

Voit katsoa tietoja toimipisteestä ja arvioita myyjästä, jos sivustosi täyttää minimiarvion kynnyksen.

Jos sivustosi verkkotunnus vaihtelee maittain, seuraa yllä olevaa ohjetta kunkin osoitteen osalta. Jos sivustollasi käytetään samaa verkkotunnusta kaikissa maissa ja sillä on arvosteluja useissa maissa, yllä oleva URL-osoite palauttaa yhden maan sivun. Voit muokata selaimen URL-osoitteen maakoodia, jos haluat nähdä muita maita. Jos URL-osoitteessa on esimerkiksi "c=AU", voit päivittää sen muotoon "c=US" nähdäksesi arviot Yhdysvalloista.

Huom. Jos meillä ei ole tietoja kaupastasi tai se ei ole saavuttanut arvioon vaadittavia alarajoja, etusivuasi koskeva arvio myyjästä ‑sivu ei välttämättä lataudu. Myös virheellinen URL-osoite tai väärä etusivu voi estää sivun latautumisen. Vaikka olisit saanut verkkotunnukseesi liittyvän myyjäarvion, se ei välttämättä näy mainoksissasi. Arvion näkyminen riippuu muiden muassa huutokauppadynamiikasta.

Kauppaa koskevien arvioiden vianetsintä

Alla on kuvattu muutamia yleisiä ongelmia, joita myyjäarvioissa voi esiintyä.

Virheelliset arviot

Jos havaitset mielestäsi virheellisen arvion, ota yhteyttä sivustoon, jolta kyseinen arvio on peräisin. Et voi vastata yksittäisiin arvioihin Kauppiaskeskuksen kautta. Jos haluat vastata arvioon, siirry arvion tarjonneelle verkkosivustolle. Emme tällä hetkellä näytä kauppiaiden vastauksia myyjäarvioihin.

Jos epäilet, että tuotteidesi yhteydessä näkyy toista kauppaa koskevia arvioita, varmista, etteivät Kauppiaskeskus-tililläsi oleva kauppasi nimi ja rekisteröity verkkotunnus ole samat kuin toisen kaupan nimi ja rekisteröity verkkotunnus kolmansien osapuolten myyjäarvioita tarjoavilla verkkosivustoilla. Jos tiedot ovat samat etkä voi tehdä muutoksia, pyydä meitä tutkimaan asiaa tarkemmin.

Yritystäni koskevat arviot eivät näy

Arvosteluja ei lisätä reaaliajassa, joten voi mennä hetki, ennen kuin uusi arvostelu lisätään arvioosi. Sama pätee silloin, kun myyjäarvioita tarjoavalta sivustolta poistetaan arvostelu. Jos huomaat, että yritystäsi koskevat arvostelut eivät enää näy, varmista, että kauppasi nimi ja rekisteröity verkkotunnus ovat samat Google Kauppiaskeskus ‑tililläsi ja kolmansien osapuolten myyjäarvioita tarjoavilla verkkosivustoilla. Voit päivittää kauppasi nimen ja sivuston URL-osoitteen Kauppiaskeskuksessa. Lue lisää tilin luomisesta.

Arvion näkymiseen tietyssä maassa vaaditaan, että yrityksellä on 12 viime kuukauden ajalta riittävästi yksilöllisiä arvosteluja, joiden perusteella myyjäarvio voidaan laskea. Tarvittava arvostelujen määrä voi vaihdella kauppiaan mukaan, mutta useimmat kauppiaat voivat saada arvion, kun niille on kertynyt vähintään 100 hyväksyttävää arvostelua (esim. toimituksen jälkeiset arvostelut, jotka on merkitty arviointikumppaneiden sivustoilla vahvistetuiksi tai oston jälkeisiksi).

Lisäksi mainosten on täytettävä seuraavat ehdot, jotta arvio myyjästä näkyy tekstimainoksissa:

• Keskimääräinen arvio: vähintään 3,5 tähteä.
  • Mainoksen näkyvässä URL-osoitteessa olevan verkkotunnuksen on vastattava sitä verkkotunnusta, jota kerätyt arviot koskevat.
  • Tietyssä maassa olevien asiakkaiden arviot vaikuttavat yrityksen arvioon vain kyseisessä maassa. Emme välttämättä näytä arvioita myyjästä, jos ne eivät liity mainostettavaan tuotteeseen tai palveluun.