I Hjælp kan du finde indhold om både Merchant Center Next og den klassiske version af Merchant Center. Se efter logoet øverst i hver artikel for at sikre, at artiklen omhandler den version af Merchant Center, du bruger.

Oversigt over sælgerbedømmelser

Bemærk! Denne artikel henvender sig til sælgere, der er interesserede i at få oplysninger om, hvordan sælgerbedømmelser fungerer. Hvis du er interesseret i at tilføje en shoppinganmeldelse på Google, skal du gå til Tilføj eller slet Shopping-anmeldelser. Hvis du gerne vil vise anmeldelser af specifikke produkter, kan du få flere oplysninger om Produktbedømmelser.

Sælgerbedømmelser hjælper brugere med at finde virksomheder, hvor de kan få en kundeoplevelse af høj kvalitet, hvilket er med til at skabe tillid og give et mere velovervejet købsbeslutninger. Sælgerbedømmelser kan derfor hjælpe sælgerne med at forbedre effektiviteten af annoncer og organiske fortegnelser og føre flere kvalificerede kunder til deres landingssider.

Fremgangsmåden for at komme godt i gang med sælgerbedømmelser er den samme, uanset om du vil forbedre dine annoncer eller gratis fortegnelser.

Hvor og hvordan sælgerbedømmelser vises

En illustration af en sælgerbedømmelse i Google Ads.

Sælgerbedømmelser viser din butiks kundeoplevelse i annoncer og ikke-betalte formater og kan vises på mobil og nettet på tværs af Søgenetværket og YouTube. Sælgerbedømmelser kan omfatte:

• En bedømmelse ud af 5 stjerner
  • Antallet af anmeldelser, virksomheden har fået
  • En kvalifikator, f.eks. den gennemsnitlige leveringstid, der fremhæver, hvorfor du fik bedømmelsen (hvis der er tilgængelige data)
  • Et link til at læse de nyeste anmeldelser

Ikke betalt

Udvidede resultater

Sælgerbedømmelser vises muligvis også sammen med søgeresultater med en bestemt sælger, når kunder handler på Google, og antallet af stjerner og antallet af anmeldelser vises.

En illustration af de sælgerbedømmelser, der vises under Udvidede resultater i Google Ads.

Gratis fortegnelser

Sælgerbedømmelser viser en bedømmelse ud for en sælgers navn, når kunder interagerer med en gratis produktfortegnelse på Søgning eller i Shopping, hvilket hjælper kunderne med at skabe tillid til virksomheder, hvor de kan købe et produkt.

En illustration af første halvdel af en sælgerbedømmelse for et produkt i Google Ads.En illustration af anden halvdel af en sælgerbedømmelse for et produkt i Google Ads.

Annoncer

Tekstannoncer

Sælgerbedømmelser viser en bedømmelse og en modifikator ud for dine tekstannoncer, så folk kan se, hvilke annoncører der har fået positive bedømmelser for god service. En bedømmelse på 3,5 eller derover er påkrævet for at vise en sælgerbedømmelse i tekstannoncer.

En illustration af en sælgerbedømmelse i Google Ads.

Sådan kan du deltage

Fremgangsmåden for at komme godt i gang med sælgerbedømmelser er den samme, uanset om du vil forbedre dine annoncer eller gratis fortegnelser.

Google henter sælgerbedømmelserne fra pålidelige websites, der indsamler anmeldelser af virksomheder, samt fra brugere på Google. Disse bedømmelser afspejler først og fremmest kundernes overordnede forbrugeroplevelse af din virksomhed på landsbasis.

Når du har en sælgerbedømmelse i et bestemt land, vises de som standard i dine annoncer og fortegnelser.

Hvis du ikke har nogen anmeldelser eller en sælgerbedømmelse for din butik, kan du bruge en af følgende tjenester:

Tjeneste Beskrivelse
Google Kundeanmeldelser

Et gratis program, der indsamler anmeldelser efter ordreopfyldelse på vegne af sælgere, som administreres i Google Merchant Center.

Få flere oplysninger om, hvordan du tilmelder dig programmet Google Kundeanmeldelser ved hjælp af onboarding-vejledningen.

Understøttede anmeldelsespartnere Google samarbejder med alle de understøttede anmeldelsespartnere, som er vist nedenfor i denne artikel. Kontakt den partner, du gerne vil samarbejde med, direkte.
Evaluering foretaget af Google og/eller andre evalueringspartnere

Disse programmer bruges til måling og evaluering af kvaliteten af den shoppingoplevelse, som onlineforhandlerne tilbyder.

Google indsamler data om udvalgte sælgere og den shoppingoplevelse, de tilbyder, via Google Søgning og research, der er foretaget af Google. Sørg for at tilmelde dig Google Merchant Center for at give Google mulighed for at indsamle data.

Hvor kommer bedømmelserne fra?

Google ændrer ikke eksisterende sælgerbedømmelser. Da vi gerne vil vise ensartede bedømmelser, tilpasser vi bedømmelserne og filtrerer dem fra, som vi anser for at være utroværdige (f.eks. spam og misbrug) eller på anden måde problematiske (f.eks. anmeldelser, der ikke indikerer, at en transaktion har fundet sted). Google baserer sælgerbedømmelser på en række forskellige kilder, heriblandt:

• Google Kundeanmeldelser: Et gratis program, der indsamler anmeldelser efter køb på vegne af sælgere, og det administreres i Google Merchant Center.
  • Shoppinganmeldelser af dit butiksdomæne, heriblandt kommentarer fra de forskellige understøttede anmeldelsespartnere efter ordreopfyldelse, der er angivet nedenfor, ud over brugere af Google Søgning.
  • Samlede effektivitetsmetrics fra shoppingundersøgelser, som er foretaget af Google.
    Bemærk! Anmeldelser bekræftes ikke af Google.

Understøttede anmeldelsespartnere

Vi indhenter også feedback fra følgende uafhængige anmeldelseswebsites:

Indsamler du sælgerbedømmelser på vegne af sælgere?
  • Hvis du allerede samarbejder med Google om sælgerbedømmelser og har brug for hjælp, kan du kontakte os.
  • Hvis du er anmeldelsesformidler, og du gerne vil indgå partnerskab med Google vedrørende sælgerbedømmelser, kan du læse vores krav og udfylde vores interesseformular, så vi kan vurdere, om du er kvalificeret.
    • Bemærk! Der tilføjes typisk kun 1 eller 2 nye partnere globalt om året.

Sådan tjekker du, om du har fået en sælgerbedømmelse

Du kan se, om du har fået en sælgerbedømmelse, ved at redigere følgende webadresse, så "{ditwebsite}" erstattes af webadressen til din startside:

https://www.google.com/shopping/ratings/account/lookup?q={ditwebsite}

Du kan se oplysninger om dine butiks- og sælgerbedømmelser, hvis dit website opfylder mindstekravene for sælgerbedømmelser.

Hvis dit websitedomæne er forskelligt fra land til land, skal du gentage ovenstående trin for hver variant. Hvis dit website bruger det samme domæne i flere lande og har anmeldelser i flere lande, viser webadressen ovenfor en side for ét land. Du kan redigere landekoden i browserens webadresse for at se andre lande. Hvis webadressen f.eks. indeholder "c=AU", kan du opdatere til "c=US" for at se bedømmelser for USA.

Bemærk! Hvis vi ikke har oplysninger om din butik, eller hvis den ikke opfylder minimumgrænseværdierne for sælgerbedømmelser, indlæses der muligvis ikke en side med sælgerbedømmelser for din startside. Hvis du har angivet en ugyldig webadresse eller en forkert startside, kan det også medføre, at der ikke indlæses en side med sælgerbedømmelser. Selvom der er knyttet en sælgerbedømmelse til dit domæne, betyder det ikke nødvendigvis, at den bliver vist i annoncer, da visning af sælgerbedømmelser i annoncer afhænger af auktionsdynamik og andre faktorer.

Fejlfinding vedrørende butiksbedømmelser

Nedenfor kan du se nogle almindelige problemer, der kan opstå i forbindelse med sælgerbedømmelser.

Forkerte bedømmelser

Hvis du har opdaget en bedømmelse, som du mener er forkert, skal du kontakte det website, der har offentliggjort anmeldelserne, for at løse problemet. Du kan ikke besvare individuelle sælgeranmeldelser via Merchant Center. Hvis du vil svare på en sælgeranmeldelse, skal du gå til det website, som sælgerbedømmelsen ligger på, og give dit svar der. I øjeblikket viser vi ikke sælgersvar på sælgeranmeldelser.

Hvis du mener, at sælgerbedømmelser fra en anden butik vises sammen med dine produkter, skal du sikre dig, at dit butiksnavn og det registrerede domæne på din Merchant Center-konto ikke er det samme som den anden butiks på tredjepartswebsites med sælgerbedømmelser. Hvis disse oplysninger er ens og det ikke er muligt at foretage ændringer, skal du kontakte os for at få sagen undersøgt nærmere.

Mine sælgerbedømmelser bliver ikke vist

Anmeldelser tilføjes ikke i realtid, så du konstaterer muligvis, at der er en forsinkelse mellem det tidspunkt, hvor du modtager en ny anmeldelse, og det tidspunkt, hvor den føjes til din samlede bedømmelse. Det samme gør sig gældende, når en anmeldelse fjernes fra et website med sælgerbedømmelser. Hvis du opdager, at dine anmeldelser ikke længere vises, skal du sørge for, at dit butiksnavn og registrerede domæne matcher på din Google Merchant Center-konto og på tredjepartswebsites for sælgerbedømmelser. Du kan opdatere dit butiksnavn og adressen til dit website i Merchant Center. Få flere oplysninger om, hvordan du konfigurerer din konto.

For at bedømmelserne kan vises i et bestemt land, skal din virksomhed have nok unikke anmeldelser for landet inden for de seneste 12 måneder for at give os mulighed for at beregne en sælgerbedømmelse. Hvor mange anmeldelser der er behov for, kan variere fra sælger til sælger, men de fleste sælgere kan få en bedømmelse efter at have indsamlet 100 eller flere kvalificerede anmeldelser (f.eks. anmeldelser efter ordreopfyldelse, som nogle gange angives af anmeldelsespartneres websites som "verificeret" eller "efter køb" ").

For annoncer skal følgende kriterier desuden være opfyldt, for at en sælgerbedømmelse vises i tekstannoncer:

• En gennemsnitlig, sammensat bedømmelse på 3,5 eller flere stjerner.
  • Annoncens synlige webadressedomæne skal matche det domæne, bedømmelserne er knyttet til.
  • Anmeldelserne fra kunderne i et bestemt land bidrager kun til virksomhedens bedømmelse i det pågældende land. Vi viser kun sælgerbedømmelser, hvis den feedback, som bedømmelserne er baseret på, er relateret til det, der annonceres for.