Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

Rekisteröidy Google Kauppiaskeskukseen

Oma kuvake klassisen Kauppiaskeskuksen artikkeliotsikoille.

If you’re looking for information about signing up for Merchant Center Next, click here.

Google Kauppiaskeskuksen ansiosta miljoonat ihmiset voivat löytää tuotteesi, tutustua niihin ja tehdä ostoksia. Sen hyödyllisten ominaisuuksien ja yksityiskohtaisten raportointityökalujen avulla voit tuoda oikeat tuotteet oikeiden asiakkaiden nähtäville.

Ennen kuin aloitat

Tarvitset Kauppiaskeskukseen rekisteröitymiseen Google-tilin (esimerkiksi Gmail-tilin). Jos sinulla ei vielä ole Google-tiliä, siirry osoitteeseen accounts.google.com ja valitse Luo tili.

Kun olet valmis, siirry Kauppiaskeskukseen ja kirjaudu sisään Google-tililläsi.

Siirry Kauppiaskeskukseen

Drive sales and reach more customers with Google Merchant Center

Jos haluat nähdä tekstitykset omalla kielelläsi, laita YouTube-tekstitykset päälle. Klikkaa videosoittimen alareunasta Asetukset-kuvaketta Kuva YouTuben asetuskuvakkeesta ja valitse sitten "Tekstitykset" ja haluamasi kieli.

Näin pääset alkuun

Kauppiaskeskus luo älykkäästi personoidun rekisteröitymiskokemuksen. Se ehdottaa sinulle seuraavia vaiheita ja näyttää, mitkä vaiheet on jo suoritettu.

Näet jäljellä olevat vaiheet milloin tahansa siirtymällä Yleiskatsaus-välilehdelle. Lue lisää liikkumisesta Kauppiaskeskuksessa.

Rekisteröitymistä ei tarvitse tehdä loppuun yhdellä kertaa. Jos haluat pitää tauon, voit palata Yleiskatsaus-välilehdelle milloin tahansa ja jatkaa siitä, mihin jäit.

Tietojen lisääminen

Step 1 Yrityksen tietojen lisääminen

Kerro meille yrityksestäsi.

Tietoja käytetään Kauppiaskeskuksessa käyttämissäsi eri ominaisuuksissa ja työkaluissa. Tiedot tarvitsee lisätä vain kerran, ja niitä voi muokata myöhemmin.

• Lisää "Yrityksen osoite" ‑kohtaan maa, johon yrityksesi on rekisteröity.
    • Kauppiaskeskuksen aikavyöhyke lisätään automaattisesti "Yrityksen osoite" ‐kohdassa valitsemasi maan tai alueen perusteella. Tilin luomisen yhteydessä valittua maata ei voi muuttaa jälkikäteen. Voit kuitenkin vaihtaa aikavyöhykkeen Kauppiaskeskuksen asetuksista.
  • Lisää yrityksesi nimi.
    • Yrityksen nimi voi olla kauppasi, verkkosivustosi tai yrityksesi nimi.
    • Lisäämääsi yrityksen nimeä käytetään Kauppiaskeskus-tilin nimenä, ja käyttäjät näkevät sen Googlen palveluissa. Tutustu yrityksen nimiä koskeviin käytäntöihin.
  • Lisää ja vahvista hyväksyttävä puhelinnumero.
    • Sinun on lisättävä ja vahvistettava puhelinnumero ennen kuin voit viimeistellä Kauppiaskeskukseen rekisteröitymisen.
  • Lisää someprofiilisi tiedot.
  • Lisää asiakastukikanava.
    • Voit lisätä tukisivuston URL-osoitteen, sähköpostiosoitteen ja puhelinnumeron. Tukitiedot herättävät asiakkaiden luottamuksen ja voivat auttaa heitä tekemään perusteltuja ostopäätöksiä, ratkaisemaan ongelmia ja saamaan apua.
  • Lisää myyjän logo.
    • Voit lisätä yritystäsi todenmukaisesti kuvastavat brändäystiedot.
Vinkki: Aikavyöhykkeen vaihtaminen vaikuttaa tulosmittareiden laskemiseen ja raportointiin mutta ei ennen vaihtamista lisättyyn dataan.

Step 2 Asiakkaiden maksupaikan valitseminen

Kerro, missä haluat maksujen tapahtuvan.

Valitse maksuvaihtoehdot, jotka sopivat yrityksellesi. Voit valita useamman kuin yhden vaihtoehdon. Tarvittaessa voit muuttaa valintaa myöhemmin Kauppiaskeskuksessa.

Sign up for merchant center | On your website [icon]

Omalla verkkosivustollasi

Asiakkaat näkevät tuotelistauksesi Googlessa ja siirtyvät ostamaan omalle sivustollesi.

Sign up for merchant center | On Google [icon]

Googlessa

Asiakkaat näkevät tuotelistauksesi Googlessa ja suorittavat ostoksen myös Googlessa. Asiakkaat voivat maksaa sivustollasi, vaikka maksaminen myös Googlessa olisi saatavilla.

Sign up for merchant center | At your local store [icon]

Paikallisessa kaupassasi

Asiakkaat näkevät tuotelistauksesi Googlessa ja voivat ostaa tuotteet lähimmästä toimipisteestäsi.

Lue lisää Kauppiaskeskuksen maksuvaihtoehdoista.

Step 3 Valitse kolmannen osapuolen alustat

Kerro, mitä työkaluja käytät.

Saatat tehdä yhteistyötä kolmannen osapuolen alustan kanssa tuotteiden näyttämiseksi, mainostamiseksi ja myymiseksi Googlen palveluissa. Linkittäminen yhdistää Kauppiaskeskus-tilin kolmannen osapuolen alustalla ylläpidettävälle tilille. Näin voimme tarjota parempia palveluita sinulle ja linkitetylle alustalle. Voit lisätä työkaluja ja integrointeja milloin tahansa.

Katso, miten voit linkittää Kauppiaskeskus-tilin kolmannen osapuolen alustaan.

Step 4 Sähköpostitilausten valitseminen

Kerro, miten haluat, että otamme sinuun yhteyttä.

Voit halutessasi vastaanottaa sähköposteja päivityksistä, vinkeistä ja parhaista käytännöistä. Voit saada sähköpostitse myös kutsuja uusien ominaisuuksien testaamiseen. Voit perua sähköpostit milloin tahansa. Lue lisää sähköpostitilauksista.

Kun olet lukenut ja hyväksynyt käyttöehdot, Kauppiaskeskus-tilisi on valmis seuraavaan vaiheeseen, jossa pääset valitsemaan Kauppiaskeskuksessa käyttämäsi ominaisuudet.