Nybörjarguide

Om Google Merchant Center

Vad är Google Merchant Center?

Google Merchant Center är ett verktyg som hjälper dig att ladda upp din butiks- och produktdata till Google och gör den tillgänglig för Shopping-annonser och andra Google-tjänster. Läs mer om att komma igång med Merchant Center.

Vad är Shopping-annonser?

Med Shopping-annonser kan användarna snabbt och enkelt hitta dina produkter på Google. Som säljare ger Shopping-annonser dig följande fördelar:

• Locka fler potentiella köpare. Nå kunder när de söker på Google efter varor att köpa.
  • Styr din produktinformation. Håll produktinformationen uppdaterad och korrekt så att kunderna hittar de relevanta och aktuella varorna de söker.

Genom att länka kontona i Google Ads och Merchant Center gör Shopping-annonser det möjligt att lyfta fram dina produkter direkt till användare.

Shopping-annonser finns för närvarande i Argentina, Australien, Belgien, Brasilien, Chile, Colombia, Danmark, Filippinerna, Frankrike, Förenade Arabemiraten, Hongkong, Indien, Indonesien, Irland, Israel, Italien, Japan, Kanada, Malaysia, Mexiko, Nederländerna, Norge, Nya Zeeland, Polen, Portugal, Ryssland, Saudiarabien, Schweiz, Singapore, Spanien, Storbritannien, Sverige, Sydafrika, Sydkorea, Taiwan, Thailand, Tjeckien, Turkiet, Tyskland, Ukraina, USA, Vietnam och Österrike. Läs mer om kraven för Shopping-kampanjer

Lokala katalogannonser är tillgängliga i alla länder där det finns stöd för annonser för lokala butikslager.

Du kan läsa mer om hur du skapar en Shopping-kampanj med Merchant Center i guiden Komma igång.

Hur visar jag mina produkter med Placering på Google?

Om du väljer att visa produktinformation med Placering på Google kan shoppare se varor från din butik på olika Google-plattformar, med bland annat utförliga produktresultat på Google Bilder och utökat resultat på Google Sök. Programmet är kostnadsfritt. Allt du behöver är ett produktdataflöde i ditt Merchant Center-konto. Vi rekommenderar också att du har strukturerad data på din webbplats. Google använder schema.org för att skanna webbplatser och generera flöden automatiskt. Läs mer om att visa produkter med Placering på Google