Gi brukerne data av høy kvalitet

For at produktene skal virke forlokkende og at brukere skal handle i butikken din, er det avgjørende at du oppgir produktdata av høy kvalitet – produktdata som er ferske, presise og omfattende. For at brukerne skal få en enhetlig shoppingopplevelse, er det dessuten viktig at informasjonen de finner om produktene, er den samme både på Google Shopping og på nettstedet ditt.

Sende inn oppdatert informasjon

Når en bruker kommer til nettstedet ditt via Google Shopping, forventer brukeren at prisen og tilgjengeligheten de ser der, er den samme som de så i Google Shopping-resultatene, som jo er informasjon du har sendt oss. Hvis produktet for eksempel er oppført som «på lager» i Google Shopping, forventer brukeren at det skal gå an å kjøpe den aktuelle varen – det er en nedtur om varen faktisk ikke er tilgjengelig for kjøp. Det er derfor vi kontrollerer nettstedet ditt regelmessig, for å sikre at informasjonen du har sendt oss, alltid samsvarer med informasjonen på nettstedet ditt. Hvis vi finner avvik mellom informasjonen på nettstedet og den du sender oss, kan vi suspendere varene dine fra Google Shopping-resultater. Les gjennom retningslinjene for flere detaljer.

Her følger noen tips til hvordan du kan gi brukerne ferske data:

• Opprett feeden din like etter at du har oppdatert databasen din med den nyeste informasjonen, som pris og status for tilgjengelighet.
  • Send inn feeden din til Google samtidig som du oppdaterer nettstedet ditt. Hvis du for eksempel oppdaterer nettstedet hver natt kl. 02.30, sender du inn feeden din til samme tid. Det tar vanligvis bare noen minutter å oppdatere informasjonen din for eksisterende produkter (se oversikten i Merchant Center for å få mer informasjon). Hvis nettstedet består av flere deler som oppdateres hver for seg, må du opprette en feed for hver av dem og sende dem inn på et passende tidspunkt.
  • Bruk strukturerte data. Slå på automatiske vareoppdateringer hvis du bruker gyldig oppmerking for strukturerte data på nettstedet ditt. Denne funksjonen reduserer faren for at kontoen din suspenderes som følge av manglende samsvar mellom pris og tilgjengelighet, og hindrer midlertidig avvisning av varer ved å hente de mest nøyaktige produktdataene fra nettstedet ditt. Finn ut mer
  • Send inn feeden din flere ganger om dagen hvis du oppdaterer nettstedet ditt flere ganger om dagen (eller kontinuerlig). Vi anbefaler at du sender inn feeden din omtrent fire ganger om dagen – på morgenen, formiddagen, ettermiddagen og kvelden.
  • Forsøk å begrense tiden som brukes til å forhåndsbehandle dataene dine, hvis du bruker en tredjeparts feedleverandør.
  • Samkjør planlagte hentinger og nettstedsoppdateringer. Hvis du har aktivert funksjonen for planlagte hentinger i Merchant Center-kontoen din, kan du samkjøre hentetidspunktet med regelmessige oppdateringer på nettstedet ditt. Finn ut mer
  • Bruk Content API for Shopping (avansert) til å sende den nyeste informasjonen om priser og tilgjengelighet til Google. Med Content API kan du oppdatere enkeltvarer og oppdatere dataene i Google Shopping nesten umiddelbart. Dette skjer så snart produktinformasjonen i ditt eget system endres. Finn ut mer

Oppgi nøyaktig og detaljert informasjon

Når en bruker tar turen innom Google Shopping for å se etter et produkt, har vedkommende ofte noe spesielt i tankene. Vi viser så vedkommende de mest relevante produktene. Jo mer informasjon vi har om produktene dine, desto bedre kan vi betjene brukerne og sende dem til nettstedet ditt.

Send derfor inn alle attributtene oppført i feedspesifikasjonen vår som gjelder for produktene dine. Vi foreslår også at du bruker så mange av de anbefalte attributtene som mulig. Hvis du sender inn alle de relevante attributtene, kan vi vise brukerne de mest relevante produktene i forhold til det de søkte etter. I tillegg må du forsikre deg om at du bare sender inn produkter som overholder retningslinjene. Les nøye gjennom disse retningslinjene.

Når du oppgir denne informasjonen, må du forsikre deg om at den er nøyaktig. Som det fremgår i retningslinjene, håndhever vi strikte standarder hva gjelder nøyaktig produktinformasjon. Hvis dataene dine ikke overholder standarden når vi utfører rutinemessige kontroller, kan vi suspendere alle produktene dine fra Google Shopping.