In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Hoogwaardige gegevens verstrekken

Een eigen icoon voor Merchant Center Next en de klassieke versie van Merchant Center.

Klik hier voor informatie over het verstrekken van gegevens van hoge kwaliteit in Merchant Center Next.

Als u de interesse van mensen wilt wekken voor uw producten en hen wilt helpen aankopen te doen waarover ze goed geïnformeerd zijn, is het belangrijk dat u correcte en hoogwaardige productgegevens verstrekt. U kunt uw klanten een soepele winkelbeleving bieden door ervoor te zorgen dat uw Shopping-advertenties, gratis productvermeldingen en uw website dezelfde informatie bevatten over uw producten.

Op deze pagina

Correcte, gedetailleerde gegevens verstrekken

Mensen hebben vaak een specifiek doel voor ogen als ze producten in Shopping-advertenties of vermeldingen bekijken. Shopping-advertenties en vermeldingen moeten actuele en correcte informatie over uw producten bevatten om de meest relevante producten aan de juiste klanten te kunnen tonen.

Zorg ervoor dat u alle vereiste kenmerken die worden vermeld onder de productspecificaties indient die van toepassing zijn op uw producten, zodat deze voorzien zijn van correcte, gedetailleerde gegevens. Voeg ook zoveel mogelijk aanbevolen kenmerken toe. Wanneer u alle relevante kenmerken voor een product verstrekt, vergroot u de kans dat dit product wordt weergegeven bij de meest relevante zoekopdrachten.

De producten en informatie moeten voldoen aan de vereisten die worden beschreven in het beleid voor Shopping-advertenties. We kunnen producten opschorten die niet aan deze normen en eisen voldoen.

Zet YouTube-ondertiteling aan voor ondertiteling in uw eigen taal. Selecteer het icoon Instellingen Afbeelding van icoon voor YouTube-instellingen onderaan de videospeler, selecteer Ondertiteling en kies dan uw taal.

Actuele gegevens verstrekken

Iemand die naar uw website gaat via een van uw Shopping-advertenties of vermeldingen, verwacht dat de prijs- en beschikbaarheidsinformatie op uw website hetzelfde is als de informatie in uw advertenties en vermeldingen. Als een product bijvoorbeeld wordt vermeld als 'Op voorraad' in uw Shopping-advertenties of vermeldingen, verwacht de persoon het product te kunnen kopen. De gebruiker kan teleurgesteld zijn als het product in werkelijkheid niet verkrijgbaar is. We controleren uw website daarom regelmatig om ervoor te zorgen dat de informatie die u verstrekt, overeenkomt met de informatie op uw website. Als uw website-informatie niet overeenkomt met de gegevens die u verstrekt, kunnen we uw producten afkeuren.

Hier volgen enkele tips om actuele gegevens te leveren:

• Maak uw feed onmiddellijk nadat u uw database heeft geüpdatet met de nieuwste informatie, zoals de prijs en de beschikbaarheidsstatus.
  • Dien uw Merchant Center-productgegevens in wanneer u uw website updatet. Als u uw website bijvoorbeeld elke nacht om 2:30 uur updatet, dient u uw feed ook om 2:30 uur in. We updaten uw gegevens voor bestaande producten gewoonlijk binnen enkele minuten (zie uw Merchant Center-overzicht voor meer informatie). Bestaat uw website uit meerdere gedeelten die afzonderlijk worden geüpdatet, maak dan een feed voor elk gedeelte en dien deze op het juiste tijdstip in.
  • Schakel automatische artikelupdates in. Deze functie vermindert het risico op opschorting op accountniveau vanwege niet-overeenkomende prijzen of beschikbaarheid en voorkomt dat producten worden afgekeurd vanwege niet-overeenkomende crawling door de nieuwste productgegevens van uw website te extraheren. Houd er rekening mee dat dit wel geschikt is voor een klein deel van de voorraad, maar geen vervanging vormt voor actuele en correcte Merchant Center-productgegevens.
  • Als u een feedprovider van derden gebruikt moet u de feed vooraf verwerken en deze zo snel mogelijk uploaden, zodat de feed de wijzigingen weergeeft die op de website zijn aangebracht.
  • Stem gepland ophalen af op website-updates. Als u gepland ophalen heeft ingesteld voor uw Merchant Center-account, zorgt u ervoor dat het tijdstip van de ophaalbewerking aansluit op de regelmatige updates van uw website.
  • Gebruik de Content API for Shopping (geavanceerd) om de nieuwste prijs- en beschikbaarheidsinformatie naar Google te sturen. Met de Content API kunt u updates verstrekken voor afzonderlijke producten en uw gegevens voor Shopping-advertenties en vermeldingen vrijwel onmiddellijk updaten. Dit gebeurt meteen nadat de productgegevens in uw eigen systeem zijn gewijzigd. Meer informatie over de Content API for Shopping

Verifieerbare gegevens verstrekken

Hier volgt een aantal praktische tips die u kunt gebruiken wanneer u uw website structureert, zodat u snel uw productgegevens kunt verifiëren en het risico kunt verminderen dat producten worden afgekeurd en op opschortingen op accountniveau:

• Verstrek belangrijke productinformatie rechtstreeks in de HTTP-reactie: U kunt prijs- en beschikbaarheidsinformatie direct in de HTTP-reactie indienen voor snellere gegevensverificatie. Dit vermindert ook het verkeer op uw servers tijdens verificatie.
  • Gebruik gestructureerde gegevensopmaak om de juiste prijs en beschikbaarheid te vermelden: Zorg ervoor dat de gestructureerde gegevensopmaak de door de consument betaalde prijs weergeeft, vooral als het om een uitverkoopprijs gaat. Meer informatie over gestructureerde gegevensopmaak voor Merchant Center
  • Geef alleen de uiteindelijke prijs weer op de productpagina: Als uw prijzen dynamisch moeten worden weergegeven, moet u de prijzen op de productpagina niet weergeven totdat de definitieve prijs is geladen. Als er eerst andere prijzen op uw productpagina worden weergegeven, kunnen die worden geïnterpreteerd als de juiste prijs. U kunt de URL-inspectietool gebruiken om te bevestigen dat de productpagina wordt weergegeven zoals bedoeld voor het verificatieproces van Shopping-advertenties en gratis vermeldingen.