Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

Laadukkaan datan lähettäminen

Oma kuvake klassiselle Kauppiaskeskukselle ja Merchant Center Nextille.

Jos haluat tietoa laadukkaan datan lisäämisestä Merchant Center Nextissä, klikkaa tästä.

Jos haluat saada käyttäjät kiinnostumaan tuotteistasi ja auttaa heitä tekemään tietopohjaisia ostoksia, on tärkeää tarjota virheetöntä ja laadukasta tuotedataa. Voit tarjota asiakkaille sujuvan ostokokemuksen varmistamalla, että Shopping-mainoksissasi, maksuttomassa tuotelistauksessasi ja verkkosivustollasi on samat tiedot tuotteista.

Sisällys:

Virheettömän ja kattavan datan lähettäminen

Käyttäjillä on usein mielessä tietty tavoite, kun he selaavat Shopping-mainosten tai tuotelistausten tuotteita. Jotta oikeille asiakkaille voidaan näyttää osuvimmat tuotteet, Shopping-mainoksissa ja tuotelistauksissa on oltava ajantasaista ja virheetöntä tietoa tuotteistasi.

Varmista tietojen virheettömyys ja kattavuus lähettämällä kaikki tuotetietosäännöissä luetellut pakolliset määritteet, jotka koskevat tuotteitasi. Sisällytä myös mahdollisimman monta suositeltua määritettä. Kun lähetät kaikki tuotteeseen sopivat määritteet, tuotteella on paremmat mahdollisuudet näkyä osuvimpien hakulausekkeiden yhteydessä.

Kaikkien tuotteiden ja tietojen on täytettävä Shopping-mainoksia koskevien käytäntöjen vaatimukset. Saatamme hylätä tuotteet, jotka eivät täytä näitä standardeja ja vaatimuksia.

Jos haluat nähdä tekstitykset omalla kielelläsi, laita YouTube-tekstitykset päälle. Klikkaa videosoittimen alareunasta Asetukset-kuvaketta Kuva YouTuben asetuskuvakkeesta ja valitse sitten "Tekstitykset" ja haluamasi kieli.

Ajantasaisen datan lähettäminen

Käyttäjä, joka tulee verkkosivustollesi Shopping-mainoksesta tai tuotelistauksesta, odottaa sivustolla olevien hinta- ja saatavuustietojen täsmäävän mainoksen ja tuotelistauksen tietojen kanssa. Esimerkiksi jos Shopping-mainos tai tuotelistaus kertoo tuotetta olevan varastossa, käyttäjä olettaa voivansa ostaa kyseisen tuotteen ja saattaa pettyä, jos tuotetta ei olekaan saatavilla. Tämän vuoksi tarkistamme säännöllisesti, että lähettämäsi tiedot vastaavat sivustosi tietoja. Jos näin ei ole, saatamme hylätä tuotteet.

Tässä on joitakin vinkkejä ajantasaisen datan lähettämiseen:

• Luo syöte heti, kun olet päivittänyt tietokantaasi uusimmat tiedot, kuten hinnan ja saatavuuden.
  • Lähetä Kauppiaskeskuksen tuotetiedot samaan aikaan, kun päivität verkkosivustoasi. Jos esimerkiksi päivität sivuston joka yö klo 2.30, lähetä syöte klo 2.30. Tuotetiedot päivittyvät yleensä muutamassa minuutissa (katso lisätietoja Kauppiaskeskuksen Yleiskatsaus-osiosta). Jos verkkosivustosi koostuu useista osioista, joita päivitetään erikseen, luo kullekin niistä oma syöte ja lähetä syötteet sopivana ajankohtana.
  • Ota käyttöön automaattiset tuotepäivitykset. Tämä ominaisuus vähentää hinta- ja saatavuustietojen eroista johtuvaa tilin jäädytyksen riskiä ja estää indeksointieroista johtuvat tuotteiden hylkäykset noutamalla uusimman tuotedatan verkkosivustoltasi. Muista, että ominaisuus toimii parhaiten pienen tuotevalikoiman kanssa eikä korvaa ajantasaisia, tarkkoja Kauppiaskeskuksen tuotetietoja.
  • Jos käytät kolmantena osapuolena toimivaa syötteen tarjoajaa, esikäsittele syöte ja lähetä se mahdollisimman pian, jotta saat sivustolle tehdyt muutokset mukaan syötteeseen.
  • Koordinoi ajoitetut päivitykset sivuston päivitysten kanssa. Jos olet ottanut Kauppiaskeskus-tililläsi käyttöön ajoitetut päivitykset, ajoita ne samaan aikaan kuin sivustosi säännölliset päivitykset.
  • Käytä Content API for Shoppingia(edistyneet) uusimpien hinta- ja saatavuustietojen lähettämiseen Googlelle. Content API:n avulla voit lähettää yksittäisten tuotteiden päivityksiä ja päivittää Shopping-mainokset ja tuotelistaukset lähes välittömästi. Päivitykset tapahtuvat heti, kun tuotetiedot muuttuvat omassa järjestelmässäsi. Lue lisää Content API for Shoppingista.

Vahvistettavissa olevan datan lähettäminen

Seuraavassa on joitakin verkkosivuston rakennetta koskevia parhaita käytäntöjä. Niitä hyödyntämällä varmistat tuotedatan nopean vahvistamisen, mikä vähentää tuotteiden hylkäämisen ja tilitason jäädytysten triskiä.

• Lähetä tärkeät tuotetiedot suoraan HTTP-vastauksessa: Voit lähettää tärkeät hinta- ja saatavuustiedot suoraan HTTP-vastauksessa, mikä nopeuttaa datan vahvistamista. Lisäksi tämä vähentää vahvistuksen aikaista palvelinliikennettä.
  • Käytä strukturoidun datan merkintöjä oikean hinnan ja saatavuuden ilmoittamiseen: Varmista, että strukturoidun datan merkinnöissä näkyy kuluttajan maksama hinta, etenkin jos kyseessä on alennushinta. Lue lisää strukturoidun datan merkinnöistä Kauppiaskeskusta varten.
  • Näytä tuotesivulla vain lopullinen hinta: Jos käytät dynaamisia hintoja, älä näytä hintoja tuotesivulla ennen kuin lopullinen hinta on ladattu. Jos tuotesivulla näkyy ensin muita hintoja, ne voidaan tulkita oikeaksi hinnaksi. Voit tarkistaa URL-tarkastustyökalulla, että tuotesivu renderöidään näytölle halutulla tavalla Shopping-mainosten ja maksuttomien listausten vahvistusta varten.