Nybörjarguide

Konfigurera kontot

Ange grundläggande information om ditt företag i avsnittet Företagsinformation i Merchant Center. Du hittar Företagsinformation i navigeringspanelen i Merchant Center-kontot. Den här informationen används i olika Merchant Center-program, som till exempel Shopping-annonser.

Lägga till företagsinformation

Företagsinformation

Google använder företagsinformationen som du skickar in för att visa användare vem som visar dina produkter online.

• Företagets visningsnamn: Namnet på ditt företag eller din butik. Företagets visningsnamn måste följa riktlinjerna för butiksnamn och namnet visas på dina annonser.
  • Webbplats: Domänen som är värd för dina produkter. Din webbadress måste börja med http:// (eller https://) och innehålla det fullständiga domännamnet.
  • Företagsadress: Platsen där huvudkontoret eller företaget är registrerat.
  • Koreanskt företagsregistreringsnummer: Om tillämpligt, ett giltigt 10-siffrigt företagsregistreringsnummer (BRN).
  • Primära användare: De personer som kommer att använda ditt Merchant Center-konto eller få e-post om kontoaktiviteter.
    • Standard: Användare med behörighet att logga in på Google Merchant Center och komma åt allt på kontot, förutom flikarna Användare, Merchant Center-program samt Beställningar och betalningar.
    • Administratör: Användare med standardåtkomst plus ytterligare behörighet. Administratörer kan lägga till, ta bort eller redigera användarroller på fliken Användare, och har åtkomst till fliken Merchant Center-program, där de kan aktivera och inaktivera program.
    • E-postkontakter: Användare utan behörighet att komma åt ditt konto, men som får vissa e-postmeddelanden utifrån sina inställningar.
  • Sekundära användartyper:
    • Beställningshantering: Användare som hanterar beställningar.
    • Google Kundrecensioner: Om du deltar i Google Kundrecensioner ser du den här användarrollen. Använd rollen för Google Kundrecensioner för att begränsa åtkomsten till endast Google Kundrecensioner-avsnittet i Merchant Center. Användare som endast har tilldelats rollen för Google Kundrecensioner har inte åtkomst till andra delar av Merchant Center. Standard- och adminanvändare kan som standard komma åt avsnittet Google Kundrecensioner.
    • Betalningsansvarig: Användare som hanterar betalningsinställningar (t.ex. företags- och skatteinformation, bankkontoinställningar) och som kan bevilja åtkomstrollen Betalningsanalytiker (har också åtkomstrollen Betalningsanalytiker).
    • Betalningsanalytiker: Användare som har åtkomst till betalningsutdragen.
  • Kundtjänstkontakt (tillval): E-postadress, webbadress och nummer till kundtjänsten från din webbplats.

Webbplats

Verifiera och gör anspråk på webbadressen på sidan Webbplats under Företagsinformation. Använd den här sidan för att göra anspråk på din webbadress och gå till Företagsinformation för att uppdatera webbadressen.

Obs! Länken till produktens målsida måste stämma överens med den domän du har registrerat i Merchant Center. Om webbplatsen är http://www.example.com/ måste attributet 'länk' [link] innehålla webbadresser som exempelvis http://www.example.com/vara1.html.

I de flesta fall är det bäst att ange webbadressen till webbplatsens adress på den högsta nivån, till exempel http://example.com. Om butiken ligger på en undervärd eller en sökväg måste du ta med den i webbadressen, till exempel http://butiker.example.com/minbutik.

Krav på webbadress

Webbadressen som används i Merchant Center-kontot måste uppfylla följande krav:

• Börja med antingen http:// eller https://
  • IP-adresser är inte tillåtna, t.ex. http://10.127.127.127
  • Portar är inte tillåtna, t.ex. http://www.example.com:8080
  • Fragment är inte tillåtna, t.ex. http://www.example.com#top
  • Följa Merchant Centers policyer för webbplatskrav

Om du vill skicka in varor för mer än en domän måste du konfigurera ett konto för flera kunder.