Nybegynnerveiledning

Konfigurer kontoen din

Oppgi grunnleggende informasjon om bedriften din i Bedriftsinformasjon-delen i Merchant Center. Du finner Bedriftsinformasjon i navigasjonspanelet i Merchant Center-kontoen din. Denne informasjonen brukes i ulike Merchant Center-programmer, for eksempel i Shopping-annonser.

Legg til bedriftsinformasjonen din

Bedriftsinformasjon

Google viser bedriftsinformasjonen du sender inn, til brukere som ser på produktene dine på nettet.

• Bedriftens visningsnavn: navnet på bedriften eller butikken din. Bedriftens visningsnavn vises i annonsene dine og må være i samsvar med retningslinjene for butikknavn.
  • Nettsted: vertsdomenet for produktene dine. Nettadressen din må begynne med http:// (eller https://) og omfatte det fullstendige domenenavnet.
  • Bedriftsadresse: bedriftens hovedkontor eller der bedriften er registrert.
  • Koreansk organisasjonsnummer: det gyldige 10-sifrede organisasjonsnummeret ditt (BRN) hvis det er aktuelt.
  • Primærbrukere: personer som bruker Merchant Center-kontoen din eller mottar e-postmeldinger om aktiviteten i kontoen din.
    • Standard: brukere med muligheten til å logge på Google Merchant Center og få tilgang til alt i kontoen, unntatt fanene «Brukere», «Merchant Center-programmer» og «Bestillinger og betalinger».
    • Administrator: brukere med standard tilgang pluss andre funksjoner. Administratorer kan legge til, slette eller redigere brukerroller i «Brukere»-fanen, og muligheten til å få tilgang til «Merchant Center-programmer»-fanen, der de kan slå på eller av programmer.
    • E-postkontakter: brukere som ikke har tilgang til kontoen din, men som mottar bestemte e-postvarsler, basert på innstillingene.
  • Sekundære brukertyper:
    • Bestillingsadministrasjon: brukere som er ansvarlige for bestillingsadministrasjon.
    • Google Kundeanmeldelser: Hvis du deltar i Google Kundeanmeldelser, ser du denne brukerrollen. Bruk Google Kundeanmeldelser-rollen til å begrense tilgangen til bare Google Kundeanmeldelser-delen av Merchant Center. Brukere som bare er tildelt Google Kundeanmeldelser-rollen, har ikke tilgang til andre deler av Merchant Center. Standard- og administratorbrukere har som standard tilgang til Google Kundeanmeldelser-delen.
    • Betalingsadministrator: brukere som kan administrere betalingsinnstillinger (for eksempel bedrifts- og skatteinformasjon, bankkontoinnstillinger) og kan gi tilgang til «Betalingsanalytiker»-rollen (har også tilgang til «Betalingsanalytiker»-rollen).
    • Betalingsanalytiker: brukere som har tilgang til opplysninger om betalinger.
  • Kundeservicekontakt (valgfritt): e-postadressen, nettadressen og telefonnummeret til kundeservice fra nettstedet ditt.

Nettsted

Bekreft og gjør krav på nettadressen din på Nettsted-siden under Bedriftsinformasjon. Bruk denne siden for å gjøre krav på nettadressen din, og gå til Bedriftsinformasjon for å oppdatere nettadressen.

Merk: Linken til produktlandingssiden din må samsvare med domenet du har registrert i Merchant Center. Hvis nettstedet ditt er http://www.example.com/, må «link»-attributtet bestå av nettadresser som http://www.example.com/item1.html.

I de fleste tilfeller er det best å oppgi nettstedets nettadresse på toppnivå, for eksempel http://example.com. Hvis du bruker en undervert eller en bane som vert for butikken din, må dette gjenspeiles i nettadressen, for eksempel http://stores.example.com/mystore.

Nettadressekrav

Nettadressen som brukes i Merchant Center-kontoen din, må være i samsvar med følgende krav:

• Nettadressen må begynne med enten http:// eller https://
  • IP-adresser er ikke tillatt, for eksempel http://10.127.127.127
  • Porter er ikke tillatt, for eksempel http://www.example.com:8080
  • Fragmenter er ikke tillatt, for eksempel http://www.example.com#top
  • Nettadressen må være i samsvar med kravene til nettsteder i retningslinjene for Merchant Center

Hvis du vil sende inn varer for mer enn ett domene, må du konfigurere en konto for flere klienter.