Handleiding voor beginners

Uw account instellen

Nadat u een Merchant Center-account heeft gemaakt, vragen we u enkele algemene gegevens over uw bedrijf in te vullen op het tabblad Algemeen onder Instellingen. Vervolgens controleren we of uw website aan een aantal basisvereisten voldoet.

Uw bedrijfsgegevens aan uw accountinstellingen toevoegen

Websitegegevens

De URL moet beginnen met http:// (of https://) en de volledige domeinnaam bevatten. Indien u bepaalde services, zoals Google Shopping, wilt gebruiken, moet u uw website-URL verifiëren en claimen tijdens het maken van uw account of op het tabblad Websiteverificatie. De links die u opneemt in uw productgegevens, moeten overeenkomen met het door u geregistreerde domein. Als u bijvoorbeeld een bestand met de URL http://www.example.com/item1.html wilt indienen, moet u de site http://www.example.com/ registreren.

Gewone winkels kunnen het beste de hoofd-URL van de winkel verifiëren, bijvoorbeeld http://example.com. Als uw winkel wordt gehost op een subhost of een pad, moet u de subhost of het pad opnemen in uw URL, bijvoorbeeld http://winkels.example.com/mijnwinkel.

De website-URL die u invoert voor uw Merchant Center-account, moet voldoen aan de volgende vereisten:

• De URL moet beginnen met http:// of https://.
  • U mag geen IP-adressen opgeven, bijvoorbeeld http://10.127.127.127.
  • U mag geen poorten opgeven, bijvoorbeeld http://www.voorbeeld.com:8080.
  • U mag geen fragmenten opgeven, bijvoorbeeld http://www.voorbeeld.com#top.

Heeft u meerdere domeinen waarvoor u artikelen wilt indienen, dan moet u een multi-client account instellen.

Bedrijfsgegevens

• De winkelnaam is vereist en moet voldoen aan de richtlijnen voor winkelnamen van het Google Merchant Center.
  • U kunt uw zakelijke adres en telefoonnummer hier opgeven.
  • Het land of gebied dat u bij het instellen van uw Google Merchant Center-account heeft geselecteerd, kan niet worden gewijzigd.

Klantenservicegegevens

Geef de contactgegevens van de klantenservice op.

Persoonlijke contactgegevens

• Uw contactgegevens worden niet openbaar gemaakt, maar Google gebruikt deze wel om zo nodig contact met u op te nemen.
  • Google gebruikt de door u opgegeven technische contactpersoon om zaken als gegevenskwaliteit en beleidsovertredingen te bespreken. Zorg er dus voor dat deze contactgegevens actueel zijn.

Controleren of uw site aan alle vereisten voldoet

Controleer voordat u uw productfeed uploadt of uw site een veilige en gebruikersvriendelijke ervaring biedt. Hiervoor moet uw site aan een aantal vereisten voldoen. Deze algemene, maar belangrijke vereisten zijn opgenomen in de beleidsregels die we hebben opgesteld.

We controleren de sites van alle verkopers aan de hand van de volgende algemene vereisten:

• Nauwkeurige contactgegevens. Uw website moet voldoende en nauwkeurige contactgegevens bevatten, inclusief een telefoonnummer en/of e-mailadres.
  • Veilig betaalproces. Voor de betaling en transactieverwerking, evenals voor het verzamelen van gevoelige en financiële persoonlijke gegevens van de gebruiker, moet een beveiligde verwerkingsserver worden gebruikt (SSL-beveiligd, met een geldig SSL-certificaat - https://).
  • Retourbeleid. Uw site moet gebruikers een transparant en duidelijk zichtbaar retourbeleid bieden.
  • Factureringsvoorwaarden. Uw site moet transparante en duidelijk zichtbare factureringsvoorwaarden bevatten.
  • Volledig betaalproces. Controleer of gebruikers artikelen aan hun winkelwagentje kunnen toevoegen en dat het betaalproces vlot en volledig kan worden afgerond.

Hoe nuttig is dit artikel:

Feedback is geregistreerd. Hartelijk dank.
  • Helemaal niet nuttig
  • Niet erg nuttig
  • Een beetje nuttig
  • Erg nuttig
  • Uitermate nuttig