Handleiding voor beginners

Uw account instellen

In de sectie Bedrijfsinformatie van Merchant Center geeft u basisinformatie over uw bedrijf op. U vindt Bedrijfsinformatie in het navigatievenster voor uw Merchant Center-account. Deze informatie wordt gebruikt voor verschillende Merchant Center-programma's, zoals Shopping-advertenties.

Uw bedrijfsinformatie toevoegen

Bedrijfsinformatie

Google toont de bedrijfsinformatie die u opgeeft aan gebruikers die uw producten online bekijken.

• Weergavenaam bedrijf: De naam van uw bedrijf of winkel. De weergavenaam van uw bedrijf moet voldoen aan de richtlijnen voor winkelnamen en wordt weergegeven in uw advertenties.
  • Website: Het domein waar u uw producten host. De URL moet beginnen met http:// (of https://) en de volledige domeinnaam bevatten.
  • Bedrijfsadres: De locatie van uw hoofdkantoor of de locatie waar uw bedrijf is geregistreerd.
  • Primaire gebruikers: De mensen die uw Merchant Center-account gebruiken of e-mails ontvangen over uw accountactiviteit.
    • Standaard: Gebruikers die kunnen inloggen bij Google Merchant Center en toegang hebben tot alles in het account, behalve de tabbladen 'Gebruikers', 'Merchant Center-programma's' en 'Bestellingen en betalingen'.
    • Beheerder: Gebruikers met standaardtoegang en aanvullende bevoegdheden. Beheerders kunnen gebruikersrollen toevoegen, verwijderen of bewerken op het tabblad 'Gebruikers' en programma's in- of uitschakelen op het tabblad 'Merchant Center-programma's'.
    • E-mailcontacten: Gebruikers zonder toegang tot uw account, maar die bepaalde e-mailmeldingen ontvangen, op basis van voorkeuren.
  • Secundaire gebruikerstypen:
    • Bestellingsbeheer: Gebruikers die verantwoordelijk zijn voor het beheer van bestellingen.
    • Google Klantenreviews: Als u deelneemt aan Google Klantenreviews, ziet u deze gebruikersrol. Gebruik de Google Klantenreviews-rol om een gebruiker alleen toegang te geven het gedeelte Google Klantenreviews van Merchant Center. Gebruikers die alleen de Google Klantenreviews-rol toegewezen hebben gekregen, hebben geen toegang tot andere gedeelten van Merchant Center. Standaardgebruikers en beheerders hebben standaard toegang tot het gedeelte Google Klantenreviews.
    • Betalingsbeheerder: Gebruikers die de betalingsinstellingen kunnen beheren (bijv. bedrijfsgegevens en fiscale informatie, bankrekeninginstellingen) en toegang kunnen geven tot de rol 'betalingsanalist' (betalingsbeheerders hebben ook toegang tot de rol 'betalingsanalist').
    • Betalingsanalist: Gebruikers die toegang hebben tot de betalingsafschriften.
  • Contactgegevens klantenservice (optioneel): Het e-mailadres, de URL en het telefoonnummer van de klantenservice zoals vermeld op uw website.

Website

Verifieer en claim de URL van uw website op de pagina Website onder Bedrijfsgegevens. Gebruik deze pagina om de URL van uw website te claimen en ga naar Bedrijfsinformatie om de URL te updaten.

Let op: De link naar uw productbestemmingspagina moet overeenkomen met het domein dat u heeft geregistreerd in Merchant Center. Als uw site bijvoorbeeld http://www.voorbeeld.com/ is, moet het kenmerk 'link' URL's zoals http://www.voorbeeld.com/item1.html bevatten.

In de meeste gevallen kunt u het beste de hoofd-URL van uw site invoeren, bijvoorbeeld http://voorbeeld.com. Als uw winkel wordt gehost op een subhost of een pad, moet u de subhost of het pad opnemen in de URL, bijvoorbeeld http://winkels.voorbeeld.com/mijnwinkel.

URL-vereisten website

De website-URL in uw Merchant Center-account moet voldoen aan de volgende vereisten:

• De URL moet beginnen met http:// of https://
  • U mag geen IP-adressen opgeven, bijvoorbeeld http://10.127.127.127.
  • U mag geen poorten opgeven, bijvoorbeeld http://www.voorbeeld.com:8080.
  • U mag geen fragmenten opgeven, bijvoorbeeld http://www.voorbeeld.com#top.
  • De URL moet voldoen aan de richtlijnen van Merchant Center voor websitevereisten

Als u voor meer dan één domein artikelen wilt indienen, moet u een multi-client account instellen.