Handleiding voor beginners

Een account instellen

Als u een account heeft gemaakt, kunt u algemene informatie over uw bedrijf kwijt op de pagina Instellingen onder Algemeen. In de algemene instellingen kunt u de volgende gegevens opgeven:

Websitegegevens

Als u een website-URL wilt toevoegen, moet de URL beginnen met http:// (of https://) en uw volledige domeinnaam bevatten. U moet de URL van uw website in de instellingen van uw Google Merchant Center-account controleren en claimen. Eventuele links in uw feed moeten overeenkomen met het door u geregistreerde domein.

Als u bijvoorbeeld een bestand met de URL http://www.example.com/item1.html wilt verzenden, moet u deze site registreren: http://www.example.com/

Als u meerdere domeinen heeft waarvoor u artikelen wilt indienen, moet u een multi-client account instellen.

Bedrijfsgegevens

• De winkelnaam is vereist en moet voldoen aan de richtlijnen voor winkelnamen van Google Merchant Center.
  • U kunt uw zakelijke adres en telefoonnummer hier opgeven.
  • Het land of gebied dat u bij het instellen van uw Google Merchant Center-account heeft geselecteerd, kan niet worden gewijzigd.

Klantenservice-informatie

• Geef de contactgegevens voor inlichtingen bij de klantenservice op.
Persoonlijke contactgegevens

• Uw contactgegevens worden niet openbaar gemaakt, maar Google gebruikt deze wel om zo nodig contact met u op te nemen.
  • Google gebruikt de door u opgegeven technische contactpersoon om zaken als gegevenskwaliteit en beleidsovertredingen te bespreken. Zorg er dus voor dat deze contactgegevens actueel zijn.