I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Send inn feeder via Google Cloud Storage

Et egendefinert ikon for artikkeloverskrifter i den eldre versjonen av Merchant Center.

Du kan trygt sende inn shoppingdataene dine til Google via Google Cloud Storage. Med Google Cloud Storage, en ny nettskybasert lagringstjeneste, kan du lagre og bruke dataene dine i Googles infrastruktur. Google Cloud Storage er kompatibel med en rekke nettskybaserte lagringsverktøy og -biblioteker som fungerer med tjenester som Amazon Simple Storage Service (Amazon S3) og Eucalyptus Systems, Inc.

Slik fungerer det

Interaksjon med Google Cloud Storage ligner på interaksjon med en SFTP-tjener: Du kan sende inn og få tilgang til filer via en filoverføringsklient. Google Cloud Storage bruker «toppmapper» i stedet for mapper. Når du konfigurerer Google Merchant Center-kontoen med Google Cloud Storage, tildeler Google deg automatisk et privat verdiområde der du kan oppbevare shoppingdataene dine. Forhandlere som bruker Google Cloud Storage, kan dra nytte av en rekke fordeler, blant annet forbedret sikkerhet, opptil 10 GB lagringsplass samt en fleksibel infrastruktur som også kan brukes med andre programmer.

Google Cloud Storage kan brukes av utviklere som vil sende inn produkter til Google Merchant Center. For å bruke Google Cloud Storage kreves det noe teknisk ekspertise og erfaring med programmering. Finn ut mer om Google Cloud Storage.

Veiledning

Hvis du vil sende inn datafeedene dine via Google Cloud Storage, trenger du ikke å aktivere Google Cloud Storage-tjenesten, ettersom du skal skrive til en eksisterende toppmappe. Hvis du vil ha mer informasjon om når du må aktivere Google Cloud Storage-tjenesten, kan du ta en titt her.

Trinn 1: Knytt sammen Google Cloud Storage- og Google Merchant Center-kontoen din:

1. Logg på Merchant Center-kontoen din.
  2. Klikk på verktøyikonet Ikon for verktøy- og innstillingsmeny [tannhjul], og velg SFTP/GCS under «Innstillinger».
  3. Klikk på Google Cloud Storage-fanen.
  4. Velg enten Gjeldende bruker (hvis du bruker den samme påloggingsadressen for både Google Cloud Storage- og Google Merchant Center-kontoen din) eller Annen bruker for å bruke Google Cloud Storage-påloggingsadressen din.
  5. Når du har klikket på Koble til Google Cloud Storage, får du automatisk tildelt en toppmappe for produktinformasjonen din som er oppført under Toppmappenavn i Google Cloud Storage.

Trinn 2: Forbered datafeedene dine

1. Opprett datafeedene dine.
  2. Registrer datafeedene dine i Merchant Center før du sender dem inn. Obs!: Filnavnet du registrerer for strømmen må samsvare med navnet på filen du oppga under registrering av strømmen, og filetternavnet må også være likt. Årsaken er at filene du sender inn, knyttes til strømmen ved hjelp av filnavnet.

Trinn 3: Send inn dataene dine via Google Cloud Storage

Hvis du vil finne ut mer om hvordan du laster opp data til Merchant Center-lagringsområdet ditt via Google Cloud Storage, kan du lese gjennom følgende informasjon:

Vi anbefaler deg å bruke enten gsutil eller gs python-biblioteket til å planlegge opplastinger, men de fleste S3-kompatible klienter fungerer også.

• Eksempel: gsutil -d cp <filnavn> gs://merchantcenter123456 </filnavn>

Trinn 4: Bekreft innsendingen

Innen 15 minutter etter at innsendingen er fullført skal Status-kolonnen på Feeder-siden vise at Google behandler dataene dine.

Vanlige spørsmål

Kan jeg bruke Google Cloud Storage-kontoen min med andre apper?

Ja. Eventuelle verdiområder du oppretter i Google Cloud Storage, eies og administreres av deg og er ikke tilknyttet Google Merchant Center.

Hvis du ikke opprettet din egen Google Cloud Storage-konto, har du bare tilgang til det ene Google Cloud Storage-verdiområdet som ble lagd til deg, og dette verdiområdet er utelukkende tiltenkt data som overføres til Google Merchant Center.

Kan jeg bruke Google Merchant Center-verdiområdet til lagring av andre data?

Nei. Dette verdiområdet er utelukkende tiltenkt data som skal sendes inn til Google Merchant Center. Google fjerner objekter i denne toppmappen rett etter at dataene dine er sendt inn.