In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Feeds indienen via Google Cloud Storage

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

U kunt uw winkelgegevens veilig uploaden naar Google via Google Cloud Storage. Google Cloud Storage is een nieuwe cloudopslagservice waarmee u uw gegevens kunt opslaan en gebruiken in de infrastructuur van Google. Google Cloud Storage is compatibel met een aantal cloudopslagtools en bibliotheken die werken met services zoals Amazon Simple Storage Service (Amazon S3) en Eucalyptus Systems.

Hoe het werkt

Google Cloud Storage werkt net als een SFTP-server: u kunt bestanden uploaden en downloaden via een client voor bestandsoverdracht. In plaats van mappen maakt Google Cloud Storage gebruik van 'buckets'. Wanneer u uw Merchant Center-account instelt met Google Cloud Storage, wijst Google automatisch een privébucket aan u toe voor uw winkelgegevens. Het gebruik van Google Cloud Storage biedt een aantal voordelen voor verkopers: verbeterde beveiliging, een maximum grootte van 10 GB en een flexibele infrastructuur die ook kan worden gebruikt voor andere apps.

Google Cloud Storage kan worden gebruikt door ontwikkelaars die productgegevens willen indienen bij het Merchant Center. Vanwege de aard van Google Cloud Storage moeten ontwikkelaars wel over enige technische kennis en ervaring met het programmeren van applicaties beschikken. Meer informatie over Google Cloud Storage.

Instructies

Als u datafeeds wilt indienen via Google Cloud Storage, hoeft u de Google Cloud Storage-service niet te activeren, omdat u schrijft naar een bestaande bucket. Hier vindt u meer informatie over wanneer u de Google Cloud Storage-service moet activeren en wanneer dat niet hoeft.

Stap 1: uw Google Cloud Storage- en Merchant Center-accounts aan elkaar koppelen

1. Log in op uw Merchant Center-account.
  2. Klik op het tandwiel Icoon voor het menu Tools en instellingen [Gear] en selecteer SFTP / GCS onder Instellingen.
  3. Klik op het tabblad Google Cloud Storage.
  4. Selecteer Huidige gebruiker (als u voor het inloggen bij zowel uw Google Cloud Storage- als uw Merchant Center-account hetzelfde e-mailadres gebruikt). Selecteer anders Andere gebruiker met het e-mailadres dat u gebruikt voor het inloggen bij uw Google Cloud Storage-account.
  5. Nadat u op Koppelen aan Google Cloud Storage heeft geklikt, wordt er automatisch een bucket voor uw productgegevens aan u toegewezen onder Google Cloud Storage-bucketnaam.

Stap 2: uw datafeeds voorbereiden

1. Maak uw datafeeds.
  2. Registreer uw datafeeds in het Merchant Center voordat u de feeds indient. Belangrijk: de bestandsnaam van uw geregistreerde feed moet overeenkomen met de daadwerkelijke naam van het bestand dat u heeft opgegeven bij het registreren van de feed en moet dezelfde bestandsextensie bevatten. Uw ingediende bestanden worden namelijk gekoppeld via de bestandsnaam.

Stap 3: uw gegevens verzenden via Google Cloud Storage

Meer informatie over het uploaden van gegevens via Google Cloud Storage naar uw Merchant Center-bucket vindt u in de:

We raden u aan gsutil of de gs python-bibliotheek te gebruiken om uploads te plannen, maar u kunt ook de meeste S3-compatibele clients gebruiken.

• Voorbeeld: gsutil -d cp <bestandsnaam> gs://merchantcenter123456 </bestandsnaam>

Stap 4: Uw ingediende feed verifiëren

Als het goed is, ziet u binnen 15 minuten na het indienen van uw feed in de kolom Status op de pagina Feeds dat Google uw gegevens verwerkt.

Veelgestelde vragen

Kan ik mijn Google Cloud Storage-account gebruiken voor andere applicaties?

Ja. Elke bucket die u maakt in Google Cloud Storage is uw eigendom, wordt door u beheerd en staat los van Merchant Center.

Als u echter niet uw eigen Google Cloud Storage-account heeft gemaakt, heeft u alleen toegang tot de Google Cloud Storage-bucket die voor u is gemaakt. Deze bucket is uitsluitend bedoeld voor gegevens die naar het Google Merchant Center worden verzonden.

Kan ik de Merchant Center-bucket gebruiken om andere gegevens op te slaan?

Nee. Deze bucket is alleen bestemd voor gegevens die worden ingediend in het Merchant Center. Google verwijdert objecten in deze bucket kort nadat ze zijn ingediend.