Brugeradgang til Merchant Center

For at få adgang til en Google Merchant Center-konto skal du være tilføjet som bruger af en Merchant Center-kontoadministrator. Flere brugere kan få adgang til en enkelt Merchant Center-konto, og brugerne kan knytte deres individuelle Google-konto til flere Merchant Center-konti efter behov. Kontoadministratorer kan angive forskellige adgangsniveauer til hver bruger, og hver bruger kan modtage forskellige typer mails.

• Standard: Mulighed for at logge ind på Google Merchant Center og få adgang til alt på kontoen undtagen fanerne "Brugere" og "Merchant Center-programmer".
  • Administrator: Standardadgang til kontoen samt mulighed for at tilføje, slette eller redigere brugerroller på fanen "Brugere".
  • Mailkontaktpersoner: Ingen kontoadgang, men modtager mail baseret på præferencer.

Afhængigt af de tjenester, der er aktiveret på din Merchant Center-konto, kan du få vist flere roller.

Bemærk! Hvis du bruger Google Search Console til at administrere dit website, anbefaler vi, at hver enkelt administrator også står anført som ejer af dit website i Search Console. Få mere at vide om, hvordan du bekræfter og gør krav på dit website

Inviter en ny bruger

Administratorbrugere inviterer andre, så de kan få adgang til din Google Merchant Center-konto på fanen Brugere i rullemenuen, som findes ved at klikke på værktøjsikonet . De inviterede brugere logger ind på din konto med deres egne logins, så du kan beskytte dine personlige loginoplysninger.

De brugere, du inviterer, skal have en Google-konto for at modtage invitationen. Hvis brugerne ikke har en Google-konto, kan de oprette en konto her.

Sådan giver du adgang til flere brugere:

1. Log ind på din Merchant Center-konto.
  2. Klik på værktøjsikonet , og vælg derefter Kontoadgang i menuen "Indstillinger".
  3. Klik på plusknappen plus.
  4. Angiv mailadressen på den person, du vil invitere.
  5. Klik på Tilføj bruger..
  6. På den næste side skal du vælge det niveau for brugeradgang, du vil give, og mailpræferencer for den pågældende bruger.
  7. Klik på Gem.
Du kan angive en mailadresse for at give en ekstra bruger adgang og få følgende fejlmeddelelse: "Vi kunne ikke tilføje denne mailadresse, fordi den ikke er knyttet til en Google-konto. Vælg en anden mailadresse, eller opret en ny Google-konto."

Hvis du får denne fejlmeddelelse, er den mailadresse, du forsøger at give adgang til Merchant Center, ikke knyttet til en Google-konto. Mailadresser skal knyttes til en Google-konto for at kunne føjes til Merchant Center.

Sådan knytter du din mail til en Google-konto:

1. Gå til Opret din Google-konto.
  2. Klik på Brug min nuværende mailadresse i stedet.

Træk brugerroller tilbage

Hvis du ikke længere vil tillade en eller flere brugere at have adgang til din Google Merchant Center-konto, kan du fjerne dem fra kontoen. Disse brugere vil ikke længere kunne logge ind på din Merchant Center-konto, når du har fjernet dem.

Før du fjerner en bruger, skal du sikre, at bekræftelsesstatussen for webadressen for dit website ikke er forbundet med den pågældende bruger. Hvis den er, og du fjerner den pågældende bruger fra din konto, mister du også din bekræftelsesstatus (og efterfølgende din kravstatus) og vil være nødt til at bekræfte og gøre krav på websites med en anden bruger.

Sådan fjerner du en bruger:

1. Log ind på din Merchant Center-konto.
  2. Klik på værktøjsikonet , og vælg derefter Kontoadgang i menuen "Indstillinger"
  3. Under "Brugere" skal du klikke på mailadressen for den bruger, du vil fjerne.
  4. Under "Brugerstatus" skal du klikke på Fjern bruger.

Rediger brugerroller

Sådan redigerer du en brugers rolle:

1. Log ind på din Merchant Center-konto.
  2. Klik på værktøjsikonet , og vælg derefter Kontoadgang i menuen "Indstillinger"
  3. Under "Brugerstatus" skal du finde den mailadresse, hvis rolle du vil redigere.

Fjern din Merchant Center-kontoadgang

Hvis du ikke længere ønsker at have din Google-konto knyttet til en Merchant Center-konto, kan du fjerne din egen adgang i sektionen Præferencer.

Når du fjerner dig selv fra en Merchant Center-konto, mister du din adgang, og du vil ikke kunne se eller foretage ændringer på kontoen. Du skal kontakte en Merchant Center-kontoadministrator for at få adgang igen.

Bemærk! Hvis du er Merchant Center-administrator, kan du ikke fjerne din Google-konto, medmindre der er en anden administratorbruger, som allerede er tilknyttet kontoen.

Sådan fjerner du din egen konto:

1. Log ind på din Merchant Center-konto.
  2. Klik på værktøjsikonet , og vælg derefter Præferencer i menuen "Indstillinger".
  3. Vælg Præferencer.
  4. Klik på Fjern adgang.
  5. Klik på Fjern adgang igen for at bekræfte fjernelsen af din konto.