I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Skicka in flöden via SFTP

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

Vad är SFTP?

SFTP står för SSH File Transfer Protocol. SFTP är ett vanligt sätt för användare att överföra filer till och från internet. Med SFTP överförs data på ett säkert sätt med hjälp av kryptering. Ingen fildata i ren text överförs.

Obs! Möjligheten att överföra produktdatafiler till Merchant Center via FTP fasas ut. Läs mer om att stödet för FTP upphör i Merchant Center.

Innan du börjar

Om du vill kunna skicka dataflöden måste du först registrera ditt flöde. Observera att när du skickar filer via SFTP måste filen vara mindre än 4 gigabyte (GB), antingen i komprimerat eller okomprimerat format. Om filen är större än så måste du dela upp den i flera mindre filer innan du gör en uppladdning.

Om du behöver mer hjälp med att använda SFTP efter att ha läst den här artikeln kan du läsa vår felsökningsguide.

Skapa ett SFTP-konto

Så här skapar du ett SFTP-konto:

1. Logga in på ditt Merchant Center-konto.
  2. Välj ikonen med tre punkter i Merchant Center-kontot och klicka på SFTP/GCS.
  3. Välj SFTP-fliken.
  4. Ett användarnamn för SFTP-kontot genereras automatiskt. Klicka på Generera lösenord om du vill generera ett lösenord och aktivera kontot.
  5. En popup-ruta visar ditt automatiskt genererade lösenord.
    • Obs! Av säkerhetsskäl visas inte ditt lösenord igen. Därför bör du spara lösenordet innan du stänger popup-rutan.
  6. Klicka på Stäng för att återgå till sidan med SFTP-inställningar.
Obs! Det kan ta några timmar innan det första lösenordet genereras. Om du inte kan logga in på vår SFTP-server direkt kan du prova igen senare.

Ändra ditt SFTP-lösenord

Om du behöver ändra SFTP-lösenordet kan du göra det genom att generera ett säkert lösenord i Merchant Center. Så här ändrar du SFTP-lösenordet:

1. Logga in på ditt Merchant Center-konto.
  2. Klicka på verktygsikonen Menyikon för verktyg och inställningar [Kugghjul] och välj Inställningar på fliken SFTP/GCS.
  3. Klicka på Generera nytt lösenord i SFTP-avsnittet.
  4. I ett popup-fönster uppmanas du att bekräfta att du vill ändra ditt lösenord. Om du vill fortsätta klickar du på Bekräfta.
  5. En annan popup-ruta visar ditt nya lösenord.
    • Obs! Av säkerhetsskäl visas inte ditt lösenord igen. Därför bör du spara lösenordet innan du stänger popup-rutan.
  6. Klicka på Stäng för att återgå till sidan med SFTP-inställningar.

Obs! Du kan bara generera ett nytt SFTP-lösenord för Google Merchant Center. Du kan inte få information om lösenord som du har förlorat eller glömt bort.

Överför filen via SFTP

Du kan använda många olika metoder för att överföra en fil via SFTP. Nedan finns instruktioner för de vanligaste. Om du inte har använt FTP förut rekommenderar vi det alternativ 1, eftersom det är enklast att konfigurera.

För samtliga alternativ behöver du följande information:

• Värdnamn: partnerupload.google.com är vår SFTP-server. Det är dit du överför flödet.
  • Användare: SFTP-användarnamnet som finns i SFTP-inställningarna för Google Merchant Center.
  • SFTP-serverport: 19321 är den port som används av SFTP-servern för Google Merchant Center.
  • Fingeravtryck för SFTP-server: 85:19:8a:fb:60:4b:94:13:5c:ea:fe:3b:99:c7:a5:4d är den identifierande serverns fingeravtrycksnyckel för partnerupload.google.com.
  • Lösenord: SFTP-lösenordet du genererade i Merchant Center-kontot. Observera att det inte är detsamma som Merchant Center-lösenordet. SFTP-lösenordet ställs in i SFTP-inställningarna (Inställningar > SFTP) i kontot.
Obs! Om du ställer in schemalagda hämtningar i Merchant Center kan du inte använda Googles SFTP-server (sftp://partnerupload.google.com) som filadress.

Alternativ 1: Överför dataflödet med ett SFTP-program

Överför dataflödet med ett SFTP-program

Om du vill använda den här metoden måste du ha ett SFTP-program (en så kallad SFTP-klient) på datorn. Om du inte redan har en SFTP-klient kan du hämta en från webben. Det finns flera kostnadsfria SFTP-klienter som du kan prova. (Beroende på din användning kan du behöva betala för programvaran efter en provperiod.) Hämta programvaran från webben genom att klicka på en av de här länkarna.

• FileZilla (Windows)
  • Fetch (Mac)
  • Klicka här om du vill hitta andra SFTP-klienter på webben.

När du har hämtat och installerat SFTP-programvaran måste du konfigurera den så att du kan ansluta till vår SFTP-server. SFTP-klienten måste ställas in på följande sätt:

• Värdnamn:partnerupload.google.com är vår SFTP-server. Det är dit du skickar ditt flöde.
  • Användare: SFTP-användarnamnet som finns i SFTP-inställningarna för Google Merchant Center.
  • Lösenord: SFTP-lösenordet du genererade i Google Merchant Center-kontot. Observera att det inte är detsamma som Merchant Center-lösenordet. SFTP-lösenordet ställs in i SFTP-inställningarna (Inställningar > SFTP) i kontot.
  • Typ av inloggning: Bör ha värdet normal, inte anonym. Du kanske måste ändra den här inställningen innan du kan ange ditt användarnamn och lösenord.
Obs! SFTP-klienter har olika gränssnitt. Du kanske måste ställa in anslutningen som SFTP eller så kan du behöva lägga till ett prefix i värdnamnsadressen med protokollet sftp:// (till exempel sftp://partnerupload.google.com). Anvisningar finns i SFTP-klientens dokumentation.

Alternativ 2: Överför din data via SFTP med hjälp av kommandoraden

Windows: Överför din data via SFTP med hjälp av kommandotolken
  1. Från Start-menyn väljer du Program. Välj sedan Tillbehör och Kommandotolken. Eller öppna Start-menyn, välj Program och sedan MS-DOS-prompt. (Om inget alternativ fungerar: Välj SökStart-menyn och sedan Efter filer eller mappar och skriv sedan ordet kommandotolken. Dubbelklicka på filen som heter Kommandotolken.)
  2. I fönstret som öppnas skriver du sftp -P 19321 {sftp-användarnamnet}@partnerupload.google.com och trycker på Retur.
    • Ange ditt användarnamn från Merchant Center (du hittar det genom att klicka på Inställningar > SFTP i kontot).
    • ”-P 19321” är rätt port för Google Merchant Centers SFTP-server.
  3. Om det är första gången du ansluter till partnerupload.google.com kan du se följande: ”Värdens äkthet '[partnerupload.google.com]:19321' kan inte fastställas. Fingeravtryck för RSA-nyckel är 85:19:8a:fb:60:4b:94:13:5c:ea:fe:3b:99:c7:a5:4d. Är du säker på att du vill fortsätta att ansluta (ja/nej)? När du har verifierat att fingeravtrycksnyckeln som visas i sessionen stämmer överens med den ovan anger du j.
  4. Du uppmanas att ange ett lösenord. Ange SFTP-lösenordet du genererade i Merchant Center. Observera att det inte är detsamma som Merchant Center-lösenordet. Det ställs in i SFTP-inställningarna (Inställningar > SFTP) i kontot.
  5. Skicka filen via SFTP genom att skriva put {katalog, inklusive filnamn} och trycka på Retur. Om du till exempel har ett flöde som heter ”data.txt” i mappen Dokument skulle du skriva ”put C:\Användare\användarnamn\Dokument\data.txt”.
  6. Efter en stund visas en statusuppdatering som anger överföringens förlopp, och du får en bekräftelse när överföringen är klar. När överföringen är klar kan du avsluta programmet.
Obs! Om du gör ett misstag någonstans kanske du får en tom kommandoledtext eller ett felmeddelande. Börja i så fall om med det första steget och fortsätt tills du kan slutföra filöverföringen.
Mac: Överför din data via SFTP med hjälp av Terminal
  1. Öppna ett Terminal-fönster. Du kan göra det genom att trycka på kommando + mellanslag, söka efter Terminal och välja programmet i rutan som visas.
  2. I terminalfönstret som öppnas skriver du sftp -P 19321 {ditt sftp-användarnamn}@partnerupload.google.com och trycker på Retur.
    • Ange ditt användarnamn från Merchant Center (du hittar det genom att klicka på Inställningar > SFTP i kontot).
    • ”-P 19321” är rätt port för Google Merchant Centers SFTP-server.
  3. Om det är första gången du ansluter till partnerupload.google.com kan du se följande: ”Värdens äkthet '[partnerupload.google.com]:19321' kan inte fastställas. Fingeravtryck för RSA-nyckel är 85:19:8a:fb:60:4b:94:13:5c:ea:fe:3b:99:c7:a5:4d. Är du säker på att du vill fortsätta att ansluta (ja/nej)? När du har verifierat att fingeravtrycksnyckeln som visas i sessionen stämmer överens med den ovan anger du j.
  4. Du uppmanas att ange ett lösenord. Ange SFTP-lösenordet du genererade i Merchant Center. Observera att det inte är detsamma som Merchant Center-lösenordet. Det ställs in i SFTP-inställningarna (Inställningar > SFTP) i kontot.
  5. Skicka filen via SFTP genom att skriva put {katalog, inklusive filnamn} och trycka på Retur. Om du till exempel har ett flöde som heter ”data.txt” i mappen Dokument skulle du skriva ”put /Användare/användarnamn/Dokument/data.txt”.
  6. Efter en stund visas en statusuppdatering som anger överföringens förlopp, och du får en bekräftelse när överföringen är klar. När överföringen är klar kan du avsluta programmet.
Obs! Om du gör ett misstag någonstans kanske du får en tom kommandoledtext eller ett felmeddelande. Börja i så fall om med det första steget och fortsätt tills du kan slutföra filöverföringen.
Linux: Överför din data via SFTP med hjälp av kommandoraden
  1. Öppna Terminal.
  2. I terminalfönstret som öppnas skriver du sftp -P 19321 {ditt sftp-användarnamn}@partnerupload.google.com och trycker på Retur.
    • Ange ditt användarnamn från Merchant Center (du hittar det genom att klicka på Inställningar och på SFTP i kontot).
    • ”-P 19321” är rätt port för Google Merchant Centers SFTP-server.
  3. Om det är första gången du ansluter till partnerupload.google.com kan du se följande: ”Värdens äkthet '[partnerupload.google.com]:19321' kan inte fastställas. Fingeravtryck för RSA-nyckel är 85:19:8a:fb:60:4b:94:13:5c:ea:fe:3b:99:c7:a5:4d. Är du säker på att du vill fortsätta att ansluta (ja/nej)? När du har verifierat att fingeravtrycksnyckeln som visas i sessionen stämmer överens med den ovan anger du j.
  4. Du uppmanas att ange ett lösenord. Ange SFTP-lösenordet du genererade i Merchant Center. Observera att det inte är detsamma som Merchant Center-lösenordet. Det ställs in i SFTP-inställningarna (Inställningar > SFTP) i kontot.
  5. Skicka filen via SFTP genom att skriva put {katalog, inklusive filnamn} och trycka på Retur. Om du till exempel har ett flöde som heter ”data.txt” i mappen Dokument skulle du skriva ”put /home/användarnamn/Dokument/data.txt”.
  6. Efter en stund visas en statusuppdatering som anger överföringens förlopp, och du får en bekräftelse när överföringen är klar. När överföringen är klar kan du avsluta programmet.

Obs! Om du gör ett misstag någonstans kanske du får ett felmeddelande eller en tom kommandoledtext. Börja i så fall om med det första steget och fortsätt tills du kan slutföra överföringen av filen.