Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

Syötteiden lähettäminen SFTP:n kautta

Oma kuvake klassisen Kauppiaskeskuksen artikkeliotsikoille.

Mikä SFTP on?

SFTP on lyhenne sanoista SSH File Transfer Protocol. SFTP on yleinen keino ladata tiedostoja internetiin ja internetistä. SFTP:ssä siirrettävä data suojataan salauksella eikä tekstitiedostodataa siirretä selväkielisenä.

Huom. Mahdollisuus siirtää tuotetietotiedosto Kauppiaskeskukseen FTP:n kautta tullaan poistamaan käytöstä. Lue lisää FTP-tuen päättymisestä Kauppiaskeskuksessa

Ennen kuin aloitat

Aluksi sinun on rekisteröitävä syötteesi, jotta voit lähettää datasyötteitä. Huomaa, että SFTP:n kautta lähetettävän tiedoston on oltava kooltaan alle 4 gigatavua (Gt), ja se voi olla joko pakattu tai pakkaamaton. Jos tiedostosi on tätä suurempi, jaa se useampiin pienempiin tiedostoihin ennen lataamista.

Jos tarvitset apua SFTP:n käytössä tämän artikkelin lukemisen jälkeen, tutustu vianetsintäoppaaseen.

SFTP-tilin luominen

Voit luoda SFTP-tilin seuraavasti:

1. Kirjaudu Kauppiaskeskus-tilillesi.
  2. Klikkaa Kauppiaskeskus-tilin kolmen pisteen kuvaketta ja valitse avattavasta valikosta SFTP/GCS.
  3. Valitse SFTP-välilehti.
  4. SFTP-tilin käyttäjätunnus luodaan automaattisesti. Luo salasana ja ota tili käyttöön klikkaamalla Luo salasana.
  5. Näyttöön avautuu ponnahdusikkuna, joka sisältää sinulle automaattisesti luodun salasanan.
    • Huom. Turvallisuussyistä salasanaasi ei näytetä uudelleen. Sinun kannattaa siis tallettaa salasanasi varmaan paikkaan ennen kuin suljet ponnahdusikkunan.
  6. Palaa SFTP-asetussivulle klikkaamalla Hylkää.
Huom. Voi mennä useita tunteja ennen kuin voit käyttää ensimmäistä luomaasi salasanaa. Jos et heti pääse kirjautumaan SFTP-palvelimellemme, yritä myöhemmin uudelleen.

SFTP-salasanan vaihtaminen

Voit tarvittaessa vaihtaa SFTP-salasanasi luomalla turvallisen salasanan Kauppiaskeskuksessa. SFTP-salasanan vaihtaminen:

1. Kirjaudu Kauppiaskeskus‑tilillesi.
  2. Klikkaa työkalukuvaketta Työkalut ja asetukset ‑valikon kuvake [Ratas] ja valitse SFTP/GCS-välilehdeltä Asetukset.
  3. Valitse SFTP-kohdasta Luo uusi salasana.
  4. Näyttöön avautuu ponnahdusikkuna, jossa sinua pyydetään vahvistamaan, että haluat vaihtaa salasanasi. Jos haluat jatkaa, valitse Vahvista.
  5. Näyttöön avautuu toinen ponnahdusikkuna, joka sisältää uuden salasanasi.
  6. Huom. Turvallisuussyistä salasanaasi ei näytetä uudelleen. Sinun kannattaa siis tallettaa salasanasi varmaan paikkaan ennen kuin suljet ponnahdusikkunan.
  7. Palaa SFTP-asetussivulle valitsemalla Hylkää.

Huom. Voit luoda uuden Google Kauppiaskeskuksen SFTP-salasanan, mutta kadonneen tai unohtuneen salasanan palauttaminen ei ole mahdollista.

Tiedoston lataaminen SFTP:n kautta

Tiedoston voi ladata SFTP:n kautta monin eri tavoin. Alla on ohjeet yleisimpiin tapoihin. Jos et ole aiemmin käyttänyt SFTP:tä, suosittelemme tapaa 1, sillä sen määrittäminen on helpointa.

Valitsitpa minkä tavan hyvänsä, tarvitset seuraavat tiedot:

• Palvelinnimi: partnerupload.google.com. Tämä on SFTP-palvelimemme, jolle lähetät syötteen.
  • Käyttäjä: SFTP-käyttäjänimi, jonka löydät Google Kauppiaskeskuksen SFTP-asetuksista.
  • SFTP-palvelinportti: 19321 on Google Kauppiaskeskuksen SFTP-palvelimen käyttämä portti.
  • SFTP-palvelimen tunniste: 85:19:8a:fb:60:4b:94:13:5c:ea:fe:3b:99:c7:a5:4d on palvelimen partnerupload.google.com tunnisteavain.
  • Salasana: Kauppiaskeskus-tilillä luomasi SFTP-salasana. Huomaa, että tämä ei ole sama kuin Kauppiaskeskuksen salasana. SFTP-salasana määritetään tilisi SFTP-asetuksissa (Asetukset > SFTP).
Huom. Jos otat ajoitetut päivitykset käyttöön Kauppiaskeskuksessa, et voi käyttää Googlen SFTP-palvelinta (sftp://partnerupload.google.com) tiedoston URL-osoitteena.

Tapa 1: Datasyötteen siirtäminen SFTP-ohjelman avulla

Datasyötteen siirtäminen SFTP-ohjelman avulla

Jotta voit käyttää tätä tapaa, sinulla on oltava SFTP-ohjelma (eli SFTP-asiakassovellus) asennettuna tietokoneellesi. Jos sinulla ei vielä ole SFTP-asiakassovellusta, voit ladata sellaisen internetistä. Alla mainittujen SFTP-asiakassovellusten kokeilu on maksutonta. (Käyttötavasta riippuen saatat joutua maksamaan näiden ohjelmien käytöstä, kun kokeilujakso päättyy.) Voit ladata haluamasi ohjelman internetistä klikkaamalla sen linkkiä.

• FileZilla (Windows)
  • Fetch (Mac)
  • Voit myös etsiä vaihtoehtoisia SFTP-asiakassovelluksia internetistä klikkaamalla tästä.

Kun olet ladannut ja asentanut SFTP-ohjelman, sinun on määritettävä sen asetukset, jotta voit muodostaa yhteyden SFTP-palvelimellemme. Määritä SFTP-asiakassovelluksen asetukset seuraavasti:

• Palvelinnimi: partnerupload.google.com. Tämä on SFTP-palvelimemme, jolle lähetät syötteen.
  • Käyttäjä: SFTP-käyttäjänimi, jonka löydät Google Kauppiaskeskuksen SFTP-asetuksista.
  • Salasana: Google Kauppiaskeskus ‑tilillä luotu SFTP-salasana. Huomaa, että tämä ei ole sama kuin Kauppiaskeskuksen salasana. SFTP-salasana määritetään tilisi SFTP-asetuksissa (Asetukset > SFTP).
  • Kirjautumistyyppi: Tämän asetuksena pitäisi olla Normaali, ei Anonyymi. Sinun on ehkä muutettava tätä asetusta ennen kuin voit lisätä käyttäjänimesi ja salasanasi.
Huom. SFTP-asiakassovelluksilla on erilaiset käyttöliittymät. Sinun on ehkä valittava yhteydeksi SFTP tai sinun on ehkä lisättävä isäntänimen osoitteen alkuun sftp://-protokolla (sftp://partnerupload.google.com). Tutustu käyttämäsi SFTP-asiakassovelluksen omiin ohjeisiin.

Tapa 2: Datan lataaminen SFTP:lle komentoliittymän avulla

Windows: Datan lataaminen SFTP:lle komentokehotteen avulla
  1. Valitse aloitusvalikosta ensin Ohjelmat, sitten Apuohjelmat ja lopuksi Komentokehote. Toinen vaihtoehto on valita aloitusvalikosta Ohjelmat ja sitten MS-DOS-kehote. (Jos kumpikaan näistä tavoista ei toimi, valitse aloitusvalikosta Hae, valitse Tiedostoja tai kansioita ja kirjoita ”kehote”. Kaksoisklikkaa tiedostoa, jonka nimi on Komentokehote.)
  2. Kirjoita avautuvaan ikkunaan sftp ‑P 19321 {sftp-käyttäjänimesi}@partnerupload.google.com ja paina Enter.
    • Käytä Kauppiaskeskuksessa määrittämääsi käyttäjänimeä. Löydät sen klikkaamalla tililtäsi Asetukset > SFTP.
    • ”-P 19321” osoittaa oikean portin Google Kauppiaskeskuksen SFTP-palvelimelle.
  3. Kun muodostat yhteyden osoitteeseen partnerupload.google.com ensimmäisen kerran, näyttöön saattaa tulla seuraava kehote: ”The authenticity of host '[partnerupload.google.com]:19321' can't be established. RSA key fingerprint is 85:19:8a:fb:60:4b:94:13:5c:ea:fe:3b:99:c7:a5:4d. Are you sure you want to continue connecting (yes/no)?” Kun olet tarkistanut, että istunnon tunnisteavain vastaa yllä olevaa avainta, paina y-näppäintä.
  4. Sinulta pyydetään salasanaa. Kirjoita Kauppiaskeskuksessa luomasi SFTP-salasana. Huomaa, että tämä ei ole sama kuin Kauppiaskeskuksen salasana. Se määritetään tilisi SFTP-asetuksissa (Asetukset > SFTP).
  5. Lähetä tiedosto SFTP:n kautta kirjoittamalla put {käyttämäsi hakemisto tiedostonimi mukaan luettuna} ja painamalla Enter. Esimerkiksi jos syötteesi nimi on data.txt ja se sijaitsee Tiedostot-kansiossa, kirjoita ”put C:\Käyttäjät\käyttäjänimi\Tiedostot\data.txt”.
  6. Vähän ajan kuluttua näyttöön pitäisi tulla tilapäivitys, joka kuvaa latauksen etenemistä ja vahvistaa sitten, että lataus on valmis. Kun lataus on valmis, voit sulkea ohjelman.
Huom. Jos teet virheen, näyttöön saattaa tulla tyhjä kehote tai virheilmoitus. Jos näin käy, aloita uudelleen alusta ja jatka, kunnes saat tiedoston siirrettyä.
Mac: Datan lataaminen SFTP:lle Päätteen avulla
  1. Avaa Pääte-ikkuna. Voit tehdä tämän seuraavasti: paina näppäinyhdistelmää Komento + välilyönti, hae hakusanalla ”Pääte” ja valitse oikea vaihtoehto avautuvasta ruudusta.
  2. Kirjoita avautuvaan komentoikkunaan sftp ‑P 19321 {sftp-käyttäjänimesi}@partnerupload.google.com ja paina Enter.
    • Käytä Kauppiaskeskuksessa määrittämääsi käyttäjänimeä. Löydät sen klikkaamalla tililtäsi Asetukset > SFTP .
    • ”-P 19321” osoittaa oikean portin Google Kauppiaskeskuksen SFTP-palvelimelle.
  3. Kun muodostat yhteyden osoitteeseen partnerupload.google.com ensimmäisen kerran, näyttöön saattaa tulla seuraava kehote: ”The authenticity of host '[partnerupload.google.com]:19321' can't be established. RSA key fingerprint is 85:19:8a:fb:60:4b:94:13:5c:ea:fe:3b:99:c7:a5:4d. Are you sure you want to continue connecting (yes/no)?” Kun olet tarkistanut, että istunnon tunnisteavain vastaa yllä olevaa avainta, paina y-näppäintä.
  4. Sinulta pyydetään salasanaa. Kirjoita Kauppiaskeskuksessa luomasi SFTP-salasana. Huomaa, että tämä ei ole sama kuin Kauppiaskeskuksen salasana. Se määritetään tilisi SFTP-asetuksissa (Asetukset > SFTP).
  5. Lähetä tiedosto SFTP:n kautta kirjoittamalla put {käyttämäsi hakemisto tiedostonimi mukaan luettuna} ja painamalla Enter. Esimerkiksi jos syötteesi nimi on data.txt ja se sijaitsee Dokumentit-kansiossa, kirjoita ”put /Käyttäjät/käyttäjänimi/Dokumentit/data.txt”.
  6. Vähän ajan kuluttua näyttöön pitäisi tulla tilapäivitys, joka kuvaa latauksen etenemistä ja vahvistaa sitten, että lataus on valmis. Kun lataus on valmis, voit sulkea ohjelman.
Huom. Jos teet virheen, näyttöön saattaa tulla tyhjä kehote tai virheilmoitus. Jos näin käy, aloita uudelleen alusta ja jatka, kunnes saat tiedoston siirrettyä.
Linux: Datan lataaminen SFTP:lle komentoliittymän avulla
  1. Avaa Pääte.
  2. Kirjoita avautuvaan komentoikkunaan sftp ‑P 19321 {sftp-käyttäjänimesi}@partnerupload.google.com ja paina Enter.
    • Käytä Kauppiaskeskuksessa määrittämääsi käyttäjänimeä. Löydät sen klikkaamalla tililtäsi Asetukset ja valitsemalla SFTP.
    • ”-P 19321” osoittaa oikean portin Google Kauppiaskeskuksen SFTP-palvelimelle.
  3. Kun muodostat yhteyden osoitteeseen partnerupload.google.com ensimmäisen kerran, näyttöön saattaa tulla seuraava kehote: ”The authenticity of host '[partnerupload.google.com]:19321' can't be established. RSA key fingerprint is 85:19:8a:fb:60:4b:94:13:5c:ea:fe:3b:99:c7:a5:4d. Are you sure you want to continue connecting (yes/no)?” Kun olet tarkistanut, että istunnon tunnisteavain vastaa yllä olevaa avainta, paina y-näppäintä.
  4. Sinulta pyydetään salasanaa. Kirjoita Kauppiaskeskuksessa luomasi SFTP-salasana. Huomaa, että tämä ei ole sama kuin Kauppiaskeskuksen salasana. Se määritetään tilisi SFTP-asetuksissa (Asetukset > SFTP).
  5. Lähetä tiedosto SFTP:n kautta kirjoittamalla put {käyttämäsi hakemisto tiedostonimi mukaan luettuna} ja painamalla Enter. Esimerkiksi jos syötteesi nimi on data.txt ja se sijaitsee Dokumentit-kansiossa, kirjoita ”put /home/käyttäjänimi/Dokumentit/data.txt”.
  6. Vähän ajan kuluttua näyttöön pitäisi tulla tilapäivitys, joka kuvaa latauksen etenemistä ja vahvistaa sitten, että lataus on valmis. Kun lataus on valmis, voit sulkea ohjelman.

Huom. Jos teet virheen, näyttöön saattaa tulla tyhjä kehote tai virheilmoitus. Jos näin käy, aloita uudelleen alusta ja jatka, kunnes saat tiedoston siirrettyä.