Notifikation

I Hjælp kan du finde indhold om både Merchant Center Next og den klassiske version af Merchant Center. Se efter logoet øverst i hver artikel for at sikre, at artiklen omhandler den version af Merchant Center, du bruger.

Indsend feeds via SFTP

Et tilpasset ikon for artiklens overskrift i det klassiske Merchant Center

Hvad er SFTP?

FTP står for File Transfer Protocol. SFTP er en almindeligt anvendt metode til at downloade eller uploade filer på internettet. SFTP giver sikker dataoverførsel ved brug af kryptering. Der overføres ikke data fra rene tekstfiler.

Bemærk! Muligheden for at overføre en produktdatafil til Merchant Center via FTP udfases. Få flere oplysninger om understøttelsen af FTP i Merchant Center

Før du begynder

For at kunne indsende datafeeds skal du først registrere dit feed. Bemærk, at når du indsender filer via SFTP, skal de være mindre end 4 GB i enten komprimeret eller ukomprimeret format. Hvis filen er større end dette, skal du opdele den i flere mindre filer, før du uploader den.

Hvis du har brug for yderligere hjælp til at bruge SFTP, efter at du har læst denne artikel, kan du se vores fejlfindingsvejledning.

Opret en SFTP-konto

Sådan opretter du en SFTP-konto:

1. Log ind på din Merchant Center-konto
  2. På din Merchant Center-konto skal du gå til rullemenuen med ikonet med de tre prikker og derefter klikke på SFTP/GCS.
  3. Vælg fanen SFTP.
  4. Der bliver automatisk oprettet et brugernavn til SFTP-kontoen. Du kan oprette en adgangskode og aktivere din konto ved at klikke på Generer adgangskode.
  5. Et pop op-vindue åbnes med din automatisk genererede adgangskode.
    • Bemærk! Af sikkerhedshensyn vil din adgangskode ikke blive vist igen. Sørg for at gemme din adgangskode et sikkert sted, før du lukker pop op-vinduet.
  6. Klik på Luk for at vende tilbage til siden med SFTP-indstillinger.
Bemærk! Der kan gå flere timer, før den første adgangskode er genereret. Hvis du ikke straks kan logge ind på SFTP-serveren, skal du vente et stykke tid og derefter prøve igen.

Skift din SFTP-adgangskode

Hvis du har brug for at skifte SFTP-adgangskode, kan du gøre det ved at generere en sikker adgangskode i Merchant Center. Sådan ændrer du din SFTP-adgangskode:

1. Log ind på din Merchant Center-konto.
  2. Klik på værktøjsikonet Menuikon for Værktøjer og indstillinger [Gear], og vælg derefter "Indstillinger" på fanen SFTP/GCS.
  3. Klik på Generer ny adgangskode i SFTP-sektionen.
  4. Et pop op-vindue åbnes, hvor du skal bekræfte, at du vil skifte adgangskode. Klik på Bekræft for at fortsætte.
  5. Et nyt pop op-vindue åbnes med din adgangskode, der lige er blevet genereret.
  6. Bemærk! Af sikkerhedshensyn vil din adgangskode ikke blive vist igen. Sørg for at gemme din adgangskode et sikkert sted, før du lukker pop op-vinduet.
  7. Klik på Afvis for at vende tilbage til siden med SFTP-indstillinger.

Bemærk Du kan kun generere en ny SFTP-adgangskode til Google Merchant Center. Du kan ikke få gendannet en mistet eller glemt adgangskode.

Upload din fil via SFTP

Du kan bruge mange metoder til at uploade en fil via SFTP. Herunder har vi indsat instruktioner til de mest almindelige metoder. Hvis du ikke har brugt SFTP før, anbefaler vi Mulighed 1 nedenfor, da den er nemmest at konfigurere.

Alle mulighederne kræver følgende oplysninger:

• Værtsnavn: partnerupload.google.com Dette er vores SFTP-server, som du skal sende dit feed til.
  • Brugernavn: Det SFTP-brugernavn, som du finder i SFTP-indstillingerne i Google Merchant Center.
  • SFTP-serverport: 19321 Dette er den port, som Google Merchant Centers SFTP-server bruger.
  • SFTP-serverfingeraftryk: 85:19:8a:fb:60:4b:94:13:5c:ea:fe:3b:99:c7:a5:4d Dette er serverfingeraftrykkets identifikationsnøgle til partnerupload.google.com.
  • Adgangskode: Den SFTP-adgangskode, du har genereret fra din Merchant Center-konto. Bemærk, at adgangskoden ikke er den samme som til din Merchant Center-adgangskode. Din SFTP-adgangskode oprettes under SFTP-indstillingerne (Indstillinger > SFTP) på din konto.
Bemærk! Hvis du opretter planlagte hentninger i Merchant Center, kan du ikke bruge Googles SFTP-server (sftp://partnerupload.google.com) som filens webadresse.

Mulighed 1: Overfør dit datafeed ved hjælp af et SFTP-program

Overfør dit datafeed ved hjælp af et SFTP-program

Du kan kun bruge denne metode, hvis du har et SFTP-program, også kaldet en SFTP-klient, installeret på computeren. Hvis du ikke har en SFTP-klient, kan du downloade en fra internettet. Følgende SFTP-klienter er gratis at prøve. (Afhængigt af din brug skal du muligvis betale for disse programmer, når prøveperioden udløber). Klik på et af disse links for at downloade programmet fra internettet.

• FileZilla (Windows)
  • Fetch (Mac)
  • Klik her for at finde andre SFTP-klienter på internettet.

Når du har downloadet og installeret dit SFTP-program, skal du konfigurere det, så du kan oprette forbindelse til din SFTP-server. Din SFTP-klient skal bruge følgende indstillinger:

• Hostnavn: partnerupload.google.com Dette er vores SFTP-server, som du skal sende dit feed til.
  • Brugernavn: Det SFTP-brugernavn, som du finder i SFTP-indstillingerne i Google Merchant Center.
  • Adgangskode: Den SFTP-adgangskode, som du genererede på din Google Merchant Center-konto. Bemærk, at adgangskoden ikke er den samme som til din Merchant Center-adgangskode. Din SFTP-adgangskode oprettes under SFTP-indstillingerne (Indstillinger > SFTP) på din konto.
  • Logontype: Denne skal angives til normal og ikke anonym. Du skal muligvis ændre denne indstilling, før du kan angive dit brugernavn og din adgangskode.
Bemærk! SFTP-klienter har forskellige brugergrænseflader. Du skal muligvis vælge at oprette forbindelse som SFTP eller føje "sftp://"-protokollen til hostnavnsadressen (sftp://partnerupload.google.com). Hvis du har brug for yderligere hjælp, skal du se dokumentationen til din SFTP-klient.

Mulighed 2: Upload dine data via SFTP fra kommandolinjen

Windows: Upload dine data via SFTP fra kommandolinjen
  1. Vælg Programmer i menuen Start, vælg Tilbehør, og vælg derefter Kommandoprompt. Eller vælg Programmer i menuen Start, og vælg derefter MS-DOS-prompt. (Gør følgende, hvis ingen af disse fremgangsmåder virker: Vælg Søg i menuen Start. Vælg Efter Filer eller mapper, og skriv derefter ordet prompt. Dobbeltklik på filen med navnet "Kommandoprompt").
  2. I det vindue, der åbnes, skal du taste sftp -P 19321 {dit sftp-brugernavn}@partnerupload.google.com. Tryk på Enter.
    • Angiv det brugernavn, du har konfigureret i Merchant Center (du finder brugernavnet ved at klikke på Indstillinger>SFTP på din konto).
    • "-P 19321" angiver den rette port for Google Merchant Centers SFTP-server.
  3. Hvis det er første gang, du opretter forbindelse til partnerupload.google.com, vil du muligvis se denne meddelelse: "Ægtheden af vært '[partnerupload.google.com]:19321' kan ikke fastslås. Fingeraftryk for RSA-nøgle er 85:19:8a:fb:60:4b:94:13:5c:ea:fe:3b:99:c7:a5:4d. Er du sikker på, du vil oprette forbindelse (ja/nej)?" Når du har bekræftet, at fingeraftryksnøglen i din session svarer til ovenstående nøgle, skal du indtaste "j".
  4. Du bliver bedt om at indtaste en adgangskode. Angiv den SFTP-adgangskode, som du genererede i Merchant Center. Bemærk, at adgangskoden ikke er den samme som til din Merchant Center-adgangskode. Den er oprettet under SFTP-indstillingerne (Indstillinger > SFTP) på din konto.
  5. Send filen via SFTP ved at indtaste put {din mappe inklusive filnavn} og trykke på Enter. Har du eksempelvis et feed med navnet "datafeed.txt" i mappen Dokumenter, skal du indtaste "put C:\Brugere\brugernavn\Dokumenter\datafeed.txt".
  6. Efter et øjeblik vises der en opdatering med statussen for din upload, og der vises en bekræftelse, når upload af filen er færdig. Når filen er uploadet, kan du afslutte programmet.
Bemærk! Hvis du laver fejl undervejs, kan der blive vist en tom prompt eller en fejlmeddelelse. Hvis det sker, skal du starte forfra fra første trin og fortsætte, indtil du har overført filen.
Mac: Upload dine data via SFTP ved hjælp af Terminal
  1. Åbn et vindue med Terminal. Det kan du gøre ved at trykke på Kommando + mellemrumstast, søge efter "Terminal" og derefter vælge Terminal i det vindue, der vises.
  2. Terminal-vinduet åbnes, og her indtaster du sftp -P 19321 {dit sftp-brugernavn}@partnerupload.google.com. Tryk på Enter.
    • Angiv det brugernavn, du har konfigureret i Merchant Center (du finder brugernavnet ved at klikke på Indstillinger > SFTP på din konto).
    • "-P 19321" angiver den rette port for Google Merchant Centers SFTP-server.
  3. Hvis det er første gang, du opretter forbindelse til partnerupload.google.com, vil du muligvis se denne meddelelse: "Ægtheden af vært '[partnerupload.google.com]:19321' kan ikke fastslås. Fingeraftryk for RSA-nøgle er 85:19:8a:fb:60:4b:94:13:5c:ea:fe:3b:99:c7:a5:4d. Er du sikker på, du vil oprette forbindelse (ja/nej)?" Når du har bekræftet, at fingeraftryksnøglen i din session svarer til ovenstående nøgle, skal du indtaste "j".
  4. Du bliver bedt om at indtaste en adgangskode. Angiv den SFTP-adgangskode, som du genererede i Merchant Center. Bemærk, at adgangskoden ikke er den samme som til din Merchant Center-adgangskode. Den er oprettet under SFTP-indstillingerne (Indstillinger > SFTP) på din konto.
  5. Send filen via SFTP ved at indtaste put {din mappe inklusive filnavn} og trykke på Enter. Har du eksempelvis et feed med navnet "datafeed.txt" i mappen Dokumenter, skal du indtaste "put /Brugere/brugernavn/Dokumenter/datafeed.txt".
  6. Efter et øjeblik vises der en opdatering med statussen for din upload, og der vises en bekræftelse, når upload af filen er færdig. Når filen er uploadet, kan du afslutte programmet.
Bemærk! Hvis du laver fejl undervejs, kan der blive vist en tom prompt eller en fejlmeddelelse. Hvis det sker, skal du starte forfra fra første trin og fortsætte, indtil du har overført filen.
Linux: Upload dine data via SFTP ved hjælp af kommandolinjen
  1. Åbn Terminal.
  2. Terminal-vinduet åbnes, og her indtaster du sftp -P 19321 {dit sftp-brugernavn}@partnerupload.google.com. Tryk på Enter.
    • Angiv det brugernavn, du oprettede i Merchant Center (du finder brugernavnet ved at klikke på Indstillinger og derefter på SFTP på din konto).
    • "-P 19321" angiver den rette port for Google Merchant Centers SFTP-server.
  3. Hvis det er første gang, du opretter forbindelse til partnerupload.google.com, vil du muligvis se denne meddelelse: "Ægtheden af vært '[partnerupload.google.com]:19321' kan ikke fastslås. Fingeraftryk for RSA-nøgle er 85:19:8a:fb:60:4b:94:13:5c:ea:fe:3b:99:c7:a5:4d. Er du sikker på, du vil oprette forbindelse (ja/nej)?" Når du har bekræftet, at fingeraftryksnøglen i din session svarer til ovenstående nøgle, skal du indtaste "j".
  4. Du bliver bedt om at indtaste en adgangskode. Angiv den SFTP-adgangskode, som du genererede i Merchant Center. Bemærk, at adgangskoden ikke er den samme som til din Merchant Center-adgangskode. Den er oprettet under SFTP-indstillingerne (Indstillinger > SFTP) på din konto.
  5. Send filen via SFTP ved at indtaste put {din mappe inklusive filnavn} og trykke på Enter. Har du eksempelvis et feed med navnet "datafeed.txt" i mappen Dokumenter, skal du indtaste "put /startside/brugernavn/Dokumenter/datafeed.txt".
  6. Efter et øjeblik vises der en opdatering med statussen for din upload, og der vises en bekræftelse, når upload af filen er færdig. Når filen er uploadet, kan du afslutte programmet.

Bemærk! Hvis du laver fejl undervejs, kan der blive vist en tom prompt eller en fejlmeddelelse. Hvis det sker, skal du starte forfra fra første trin og fortsætte, indtil du har overført filen.