I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Ange skatteinställningar (endast USA)

En anpassad ikon för Merchant Center Classic och Merchant Center Next.

Eftersom användare behöver veta vad en produkt kostar måste du skicka in de skatter du debiterar. Den här artikeln hjälper dig att förstå hur du anger skatteinställningarna på rätt sätt. Läs mer om hur skatteinställningar fungerar och när du ska använda dem.

Innan du börjar (endast USA)

Tänk på att du ställer in skattesatser för varje delstat i USA som du debiterar skatt för. Det brukar vara de delstater där företaget har en fysisk närvaro. Om produkterna är inriktade på USA men du inte debiterar skatt i USA måste du ange det i skatteinställningarna.

Du kan välja mellan följande alternativ när du fastställer skatten i varje delstat. Kontakta en skatterådgivare om du vill veta vilka alternativ som passar dig bäst.

• Ange en fast skattesats med det anpassade alternativet om du debiterar alla kunder lika mycket skatt oavsett var de befinner sig.
  • Ge Google tillåtelse att bestämma skatten om du debiterar skatt baserat på dina kunders plats.
  • Använd attributet skattekategori [tax_category] om du säljer produkter i en delstat med en skattesats som skiljer sig från normala försäljningsskattesatser. Mat eller kläder kanske t.ex. inte beskattas i vissa delstater, eller har en lägre skattesats än andra produkter. Läs mer om skattekategorier
  • Använd attributet skattekategori [tax_category] om du debiterar en skattesats som inte är standard för en produkt eller om en produkt är befriad från skatt.

Anvisningar (endast USA)

Använd kontoinställningar för standardiserade skattesatser

Så här ställer du in skatter för varje delstat som du debiterar skatt i.

1. Logga in på ditt Merchant Center-konto.
  2. Klicka på menyn Verktyg och inställningar Menyikon för verktyg och inställningar [Kugghjul] och välj Moms.
  3. Klicka på fliken Momsinställningar.
  4. När du klickar på Avancerade inställningar visas en lista över alla delstater.

För varje delstat där du vill ta ut moms:

• Klicka på reglaget för att välja delstaten.
    • Vid Skattesats väljer du något av följande:
      1. Moms som fastställs av Google (automatisk konfiguration) om Google ska beräkna skattesatsen utifrån kundens plats.
      2. Anpassad moms (manuell konfiguration) om du vill ange en viss skattesats för hela delstaten.
    • Om du tar ut skatt på frakt väljer du Skatt på frakt..
  5. Klicka på Spara längst ned på sidan när du har ställt in skatt för varje vald delstat.

Ställ in skattekategorier

1. Logga in på ditt Merchant Center-konto.
  2. Klicka på menyn Verktyg och inställningar Menyikon för verktyg och inställningar [Kugghjul] och välj Moms.
  3. Klicka på fliken Skattekategorier.
  4. Om du vill lägga till en ny skattekategori klickar du på plusknappen .
  5. Ange namnet på skattekategorin. Om du redan har angett värden i attributet skattekategori [tax_category] i ditt flöde fylls värdena i automatiskt. Obs! Du kan lägga till upp till 100 kategorier.
  6. För varje delstat i dina skatteinställningar anger du lämplig skattesats i kategorikolumnen. Om du inte behöver någon egen skattesats lämnar du fältet tomt.

Använd ett attribut för icke-standardiserade skattesatser

Om en av dina produkter har en annan skattesats eller är befriad från skatt och du inte kan konfigurera det med hjälp av inställningarna för anpassade skattesatser, skattesatser som fastställs av Google, skattekategorier eller självstyre (enskild stad/county) anger du attributet skatt [tax] för produkten. Värdet du skickar in för attributet skatt [tax] åsidosätter kontots skatteinställningar för den produkten.

Obs! Ta reda på om något annat system du använder synkroniserar med ditt Merchant Center-konto innan du uppdaterar inställningarna. Om du använder API eller en synkronisering från tredje part (till exempel kontolänkar med partner) kan inställningarna skrivas över.