In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Belastinginstellingen (alleen voor de Verenigde Staten)

Een eigen icoon voor Merchant Center Next en de klassieke versie van Merchant Center.

Het is belangrijk dat gebruikers inzicht hebben in de exacte prijs die ze moeten betalen voor een product. Daarom moet u de belasting invoeren die u in rekening brengt. In dit artikel leest u hoe u uw belastinginstellingen correct invoert. Meer informatie over hoe belastinginstellingen werken en wanneer u ze gebruikt

Voordat u begint (alleen voor de Verenigde Staten)

U stelt belastingtarieven in voor elke staat van de Verenigde Staten waarvoor u belasting in rekening brengt. Doorgaans zijn dit de staten waarin uw bedrijf fysiek aanwezig is. Als u zich met uw producten richt op de Verenigde Staten, maar u geen belastingen in de Verenigde Staten in rekening brengt, dient u dit aan te geven in uw belastinginstellingen.

U kunt kiezen uit de volgende opties om de belasting in elke staat vast te stellen. Neem contact op met uw belastingadviseur om te overleggen welke opties het beste zijn voor u.

• Gebruik de aangepaste optie om een vast tarief in te voeren als u dezelfde hoeveelheid belasting wilt heffen voor alle klanten, ongeacht hun locatie.
  • Laat Google de belasting bepalen als u belastingen berekent op basis van de locatie van uw klanten.
  • Gebruik het kenmerk belastingcategorie [tax_category] als u producten verkoopt in een staat met een belastingtarief dat afwijkt van de standaardtarieven voor verkoopbelasting. Op voedsel en kleding wordt in sommige staten bijvoorbeeld geen belasting geheven, of minder belasting dan op andere producten. Meer informatie over belastingcategorieën.
  • Gebruik het kenmerk belastingcategorie [tax_category] als u een niet-standaard belastingtarief rekent voor een product of als een product is vrijgesteld van belastingen.

Instructies (alleen voor de Verenigde Staten)

Accountinstellingen gebruiken voor standaardbelastingtarieven

Voor het instellen van belastingen geeft u de belastingen op voor elke staat waarin u belasting in rekening brengt:

1. Log in op uw Merchant Center-account.
  2. Klik op het menu Tools en instellingen Icoon voor het menu Tools en instellingen [Gear] en selecteer Verkoopbelasting.
  3. Klik op het tabblad Belastinginstellingen.
  4. Klik op Geavanceerde instellingen om de lijst met alle staten weer te geven.

Volg deze stappen voor elke staat waar u verkoopbelasting in rekening wilt brengen:

• Klik op de schakelaar naast een staat om deze te selecteren.
    • Kies een van de volgende opties voor het belastingtarief:
      1. 'Door Google bepaalde verkoopbelasting' (wordt automatisch ingesteld) om Google het tarief te laten schatten op basis van de locatie van de klant.
      2. 'Aangepaste verkoopbelasting' (handmatig instellen) om in de hele staat een specifiek tarief in rekening te brengen.
    • Als u belasting heft op verzendkosten, selecteert u Belasting op verzendkosten.
  5. Klik onderaan de pagina op Opslaan nadat u de belasting heeft ingesteld voor elke geselecteerde staat.

Belastingcategorieën instellen

1. Log in op uw Merchant Center-account.
  2. Klik op het menu Tools en instellingen Icoon voor het menu Tools en instellingen [Gear] en selecteer Verkoopbelasting.
  3. Klik op het tabblad Belastingcategorieën.
  4. Als u een nieuwe belastingcategorie wilt toevoegen, klikt u op de plusknop .
  5. Voer de naam van de belastingcategorie in. Als u al waarden heeft ingevoerd voor het kenmerk belastingcategorie [tax_category] in uw feed, worden de waarden vooraf ingevuld. Opmerking: U kunt maximaal 100 categorieën toevoegen.
  6. Voor elke staat in uw belastinginstellingen geeft u het juiste belastingtarief op in de categoriekolom. Laat dit veld leeg als u geen aangepast tarief nodig heeft.

Een kenmerk gebruiken voor niet-standaard belastingtarieven

Dien het kenmerk belastingen [tax] in voor producten die een ander belastingtarief hebben of die zijn vrijgesteld van belastingen, en waarvoor u de belastingtarieven niet kunt aanpassen, door Google kunt laten bepalen of met belastingcategorieën of op basis van herkomst (specifieke stad/county) kunt instellen. De waarde die u voor het kenmerk belastingen [tax] invoert, overschrijft de eventuele belastinginstellingen op accountniveau voor dat product.

Opmerking: Check voordat u de instellingen updatet of een ander systeem dat u gebruikt, is gesynchroniseerd met uw Merchant Center-account. Als u een API of synchronisatie van derden gebruikt (bijvoorbeeld accountkoppelingen met partners), kunnen uw instellingen worden overschreven.