I Hjælp kan du finde indhold om både Merchant Center Next og den klassiske version af Merchant Center. Se efter logoet øverst i hver artikel for at sikre, at artiklen omhandler den version af Merchant Center, du bruger.

Konfigurer afgiftsindstillinger (kun USA)

Et tilpasset ikon til den klassiske version af Merchant Center og Merchant Center Next.

For at brugerne kan se den nøjagtige pris, de skal betale for et produkt, skal du indsende de afgifter, du opkræver. I denne artikel viser vi dig, hvordan du konfigurerer dine afgiftsindstillinger korrekt. Få flere oplysninger om, hvordan afgiftsindstillingerne fungerer, og hvornår du skal bruge dem

Før du begynder (kun USA)

Husk, at du skal konfigurere afgiftssatser for alle de stater i USA, som du opkræver afgifter for. Det er typisk de stater, hvor din virksomhed har en fysisk tilstedeværelse. Hvis dine produkter er målrettet mod USA, men du ikke opkræver afgifter i USA, skal du stadig angive dette i dine afgiftsindstillinger.

Du kan vælge mellem følgende muligheder for at bestemme afgifterne i hver enkelt stat. Kontakt din skatterådgiver for at finde ud af, hvilke muligheder der vil fungere bedst for dig.

• Vælg den brugerdefinerede mulighed for at angive en fast sats, hvis du opkræver alle kunder det samme afgiftsbeløb, uanset hvor de har adresse.
  • Tillad Google at fastsætte afgifterne, hvis du opkræver afgifter baseret på dine kunders placering.
  • Brug attributten 'afgiftskategori' [tax_category], hvis du sælger produkter i en stat med en afgiftssats, der adskiller sig fra de almindelige afgiftssatser for salg. For eksempel pålægges mad eller beklædning i nogle stater ikke afgifter, eller afgifterne for disse produkter er muligvis lavere end for andre produkter. Få flere oplysninger om afgiftskategorier
  • Brug attributten 'afgiftskategori' [tax_category], hvis du opkræver en anden afgiftssats end den normale for et produkt, eller et produkt er fritaget for afgifter.

Vejledning (kun USA)

Brug kontoindstillingerne for standardafgiftssatser

For at konfigurere afgifter skal du angive afgifterne for hver stat, hvor du opkræver afgifter:

1. Log ind på din Merchant Center-konto.
  2. Klik på menuen Værktøjer og indstillinger Menuikon for Værktøjer og indstillinger [Gear], og vælg derefter Moms.
  3. Klik på fanen Afgiftsindstillinger.
  4. Når du klikker på Avancerede indstillinger, vises listen over alle stater.

For hver stat, hvor du vil opkræve moms, skal du gøre følgende:

• Klik på skydeknappen for at vælge staten.
    • Under "Afgiftssats" skal du vælge enten:
      1. "Googles fastsatte momssats" (automatisk konfiguration) for at lade Google beregne satsen baseret på kundens placering.
      2. "Tilpasset momssats" (manuel konfiguration) for at angive en bestemt sats, der skal opkræves i hele staten.
    • Hvis du opkræver afgift på forsendelse, skal du vælge Afgift på forsendelse.
  5. Klik på Gem nederst på siden, når du har konfigureret afgifter for hver af de valgte stater.

Konfigurer afgiftskategorier

1. Log ind på din Merchant Center-konto.
  2. Klik på menuen Værktøjer og indstillinger Menuikon for Værktøjer og indstillinger [Gear], og vælg derefter Moms.
  3. Klik på fanen Afgiftskategorier.
  4. Klik på plusknappen for at tilføje en ny afgiftskategori.
  5. Angiv navnet på afgiftskategorien. Hvis du allerede har angivet værdier for attributten 'afgiftskategori' [tax_category] i dit feed, vil værdierne være udfyldt på forhånd. Bemærk! Du kan tilføje op til 100 kategorier.
  6. Du skal indtaste den relevante afgiftssats i kategorikolonnen for hver stat i dine afgiftsindstillinger. Hvis der ikke er brug for en tilpasset sats, skal du lade dette felt stå tomt.

Brug en attribut til andre afgiftssatser end de normale

Hvis du har ét produkt, der har en anden afgiftssats, eller som er afgiftsfritaget, og du ikke kan konfigurere afgiftssatser ved hjælp af brugerdefinerede satser eller Googles fastsatte afgiftssatser, afgiftskategorier eller indstillinger for byer/regioner med selvstyre, skal du indsende attributten 'afgifter' [tax] for det pågældende produkt. Den værdi, som du indsender for attributten 'afgifter' [tax], tilsidesætter alle afgiftsindstillinger på kontoniveau for det pågældende produkt.

Bemærk! Sørg for at undersøge, om et andet system, du bruger, synkroniserer med din Merchant Center-konto, før du opdaterer indstillingerne. Hvis du bruger API eller en tredjepartssynkronisering (f.eks. kontotilknytning til partnere), overskrives dine indstillinger muligvis.