I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Om konverteringsannoteringar

En anpassad ikon för Merchant Center Classic och Merchant Center Next.

Kunder litar på andra kunder. Därför kan det öka intresset och stärka förtroendet att se hur andra har interagerat med din butik. Google kallar detta för en kundhistoriksignal och använder visuella annoteringar för att framhäva den i shoppingupplevelsen på plattformar som Sök och Shopping-fliken.

Google kan till exempel använda din konverteringsdata för annoteringar som ”bästsäljare” eller ”1 000 har handlat här nyligen”. Annoteringarna är värdefullt socialt bevis för kunder. Du kan välja bort annoteringar som visar specifika siffror i Merchant Center.

Om du delar din konverteringsdata kan Google bli mer kreativt och innovativt för att hjälpa dig att sticka ut i mängden. Google utforskar hela tiden nya, säkra och tillförlitliga sätt att använda den här informationen för att gynna din verksamhet.

I den här artikeln beskriver vi hur du aktiverar konverteringsannoteringar och beskriver fördelarna och kraven.

Innehåll

Fördelar med konverteringsannoteringar

• Förbättra kundupplevelsen: Om du aktiverar konverteringsannoteringar kan Google visa dina samlade tidigare konverteringar för att säkerställa att kunderna har tillgång till produkter av hög kvalitet, vilket ger en mer spännande och tillfredsställande shoppingupplevelse.
  • Förbättrat socialt bevis: Positiva kundinteraktioner skapar förtroende och socialt bevis, vilket uppmuntrar kunderna att välja din butik i stället för konkurrenternas.

Så fungerar konverteringsannoteringar

Google använder produktens sammanställda konverteringshistorik för att visa konverteringsannoteringar för kunder när de bläddrar efter din produkt.

Krav

För att din produkt ska visas med konverteringsannoteringar måste du uppfylla följande krav:

• Säkerställ att du har ställt in konverteringsspårning i ditt Merchant Center-konto.
Obs! Konverteringsspårning kan aktiveras på Merchant Center-kontonivå av en administratör. Det är inte aktiverat som standard. Läs om hur du aktiverar konverteringsspårning.
  • När annoteringar är aktiverade tillåter du att Google visar upp din butiks popularitet med funktioner som kan inkludera specifika siffror. Exempel: ”Över 1 000 har handlat”.

Så visas konverteringsannoteringar

Produkten visas med en annotering som visar produktens konverteringsresultat.

Exempel:

Om du har fått fler än 100 konverteringar under de senaste 30 dagarna kan annoteringen ”Fler än 100 har handlat under de senaste 30 dagarna” visas tillsammans med din produkt.

Aktivera konverteringsannoteringar

1. I Merchant Center-kontot klickar du på Inställningar och verktygsikonen Menyikon för verktyg och inställningar [Kugghjul].
  2. Välj Konverteringsinställningar.
  3. När du har konfigurerat konverteringsspårning ska du sätta det andra reglaget i läget för att använda annoteringar.

Inaktivera konverteringsannoteringar

1. I Merchant Center-kontot klickar du på Inställningar och verktygsikonen Menyikon för verktyg och inställningar [Kugghjul].
  2. Välj Konverteringsinställningar.
  3. Inaktivera annoteringar genom att sätta det andra reglaget i läget AV .
    • Ett popup-fönster visas. Klicka på Inaktivera för att fortsätta.
Obs! Om du väljer bort den här funktionen använder Google fortfarande din sammanställda konverteringsdata för att förbättra olika annoteringar och funktioner som förbättrar dina resultat (till exempel ”bästsäljare”), men visar inte längre exakt konvertering för kunder.