In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Over conversieannotaties

Een eigen icoon voor Merchant Center Next en de klassieke versie van Merchant Center.

Kopers vertrouwen andere kopers. Daarom worden ze enthousiaster en krijgen ze meer vertrouwen als ze zien hoe anderen interactie met uw winkel hebben gehad. Google noemt dit een klantgeschiedenissignaal en Google gebruikt visuele annotaties om dat te markeren in de winkelbeleving op platforms, waaronder Zoeken en het tabblad Shopping.

Zo kan Google uw conversiegegevens gebruiken voor annotaties als 'bestsellers' of '1000 kopers winkelden hier onlangs'. Deze annotaties bieden kopers waardevol sociaal bewijs. U heeft de mogelijkheid om u af te melden voor annotaties die specifieke cijfers weergeven in Merchant Center.

Houd er rekening mee dat als u uw conversiegegevens deelt, Google creatiever en innovatiever kan zijn waardoor u meer kunt opvallen. Google is altijd op zoek naar nieuwe, veiligere en betrouwbare manieren om deze informatie in het voordeel van uw bedrijf te gebruiken.

In dit artikel vindt u richtlijnen voor het aanzetten van conversieannotaties en de voordelen en vereisten ervan.

In dit artikel

Voordelen van conversieannotaties

• Help uw kopers: Als u conversieannotaties aanzet, kan Google uw verzamelde historische conversies onder de aandacht brengen om ervoor te zorgen dat kopers toegang hebben tot producten van hoge kwaliteit, en ze vinden wat ze zoeken.
  • Verbeterd sociaal bewijs: Positieve interacties met klanten geven vertrouwen en leveren sociaal bewijs op, waardoor kopers worden aangemoedigd om voor uw winkel te kiezen in plaats van die van concurrenten.

Hoe conversieannotaties werken

Google gebruikt de verzamelde conversiegeschiedenis van uw product om conversieannotaties te tonen aan kopers terwijl ze door uw product browsen.

Vereisten

Als u wilt dat conversieannotaties bij uw product worden getoond, moet u aan de volgende voorwaarden voldoen:

• Zorg dat u conversies bijhouden heeft ingesteld in uw Merchant Center-account.
Opmerking: Een beheerder kan conversies bijhouden op accountniveau aanzetten in Merchant Center. De functie staat standaard uit. Ontdek hoe u Conversies bijhouden instelt.
  • Als u annotaties aanzet, kan Google de populariteit van uw winkel onder de aandacht brengen met functies die specifieke cijfers kunnen bevatten. Bijvoorbeeld: 'Meer dan 1000 kopers'.

Hoe conversieannotaties worden weergegeven

Uw product wordt weergegeven met een annotatie die de conversieprestaties van het product markeert.

Voorbeeld:

Als u in de afgelopen 30 dagen meer dan 100 conversies heeft verkregen, kan de annotatie 'In de afgelopen 30 dagen meer dan 100 kopers' bij uw product worden weergegeven.

Stappen om conversieannotaties aan te zetten

1. Klik in uw Merchant Center account op het icoon voor tools en instellingenIcoon voor het menu Tools en instellingen [Gear].
  2. Selecteer Conversie-instellingen.
  3. Als u conversies bijhouden heeft ingesteld, zet u de tweede schakelaar op AAN om u aan te melden voor annotaties.

Stappen om conversieannotaties uit te zetten

1. Klik in uw Merchant Center account op het icoon voor tools en instellingenIcoon voor het menu Tools en instellingen [Gear].
  2. Selecteer Conversie-instellingen.
  3. Zet de tweede schakelaar op UIT om u af te melden.
    • Er wordt een pop-upvenster weergegeven. Klik op Uitzetten om door te gaan.
Opmerking: Als u zich afmeldt, gebruikt Google uw verzamelde conversiegegevens nog steeds om verschillende annotaties en functies te verbeteren die uw prestaties verbeteren (bijvoorbeeld 'beste verkoop'), maar de exacte conversiegegevens worden niet langer weergegeven aan consumenten.