I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Cloud Retail-destination i Merchant Center

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

Du kan synkronisera produktdata från Merchant Center-kontot till Retail API med Cloud Retail som flödesdestination. Genom den här synkroniseringen kan Google Cloud Retail använda artiklarna i ditt dataflöde, vilket förbättrar den övergripande upplevelsen av produktupptäckt.

Läs mer om Retail API.

I den här artikeln beskriver vi fördelarna med att använda Google Cloud Retail, tillsammans med detaljerade anvisningar om hur du konfigurerar Cloud Retail som flödesdestination.

På den här sidan

Fördelar

• Generera intäkter både online och i flera kanaler: Genom att synkronisera din produktdata med Google Cloud Retail kan dina produkter bli tillgängliga i olika onlinebutiker på Cloud-plattformar och i fysiska butiker. Det utökar din marknadsräckvidd.
  • Bli en kundfokuserad och databaserad återförsäljare: Genom att synkronisera data med Google Cloud Retail kan du samla in värdefulla insikter om kundernas beteende och preferenser. Med detaljerad statistik och kunddata kan du skräddarsy dina erbjudanden så att de uppfyller specifika kundbehov och främja en kundfokuserad metod. Databaserade strategier ger mer välgrundade beslut och anpassade marknadsföringskampanjer.
  • Förbättra driften: Integreringen underlättar en smidigare och effektivare verksamhet genom centralisering av produktdata via Retail API.

Gör så här

Det finns två sätt att synkronisera ditt Merchant Center-konto med Google Cloud Retail:

1. Från Hantera program
  2. Från Länkade konton

1. Konfigurera Cloud Retail-destinationen på fliken Hantera program

1. Klicka på Hantera program på fliken Tillväxt i den vänstra navigeringsmenyn i ditt Merchant Center-konto.
  2. Välj Google Cloud Retail bland programmen som visas.
  3. Klicka på Kom igång. Sidan Länka till Cloud Retail öppnas.
  4. Välj Google Cloud-projektet i rullgardinsmenyn.

Obs!

• Du kan konfigurera Retail API genom att skapa eller använda ett befintligt Google Cloud-projekt.
  • Om länkningen mellan Cloud och Merchant Center redan har upprättats via Cloud Console fylls det här fältet i automatiskt.
  • Om du har ett Google Cloud-projekt där Cloud Retail API inte är aktiverat får du en avisering om att aktivera Cloud Retail API.
  1. Klicka på Fortsätt.
  2. Välj Cloud Retail Branch i rullgardinsmenyn.
  3. Välj de Merchant Center-flöden och flödesetiketter som ska synkroniseras med Cloud Retail.
  4. Välj språk för de flöden som ska synkroniseras.
  5. Klicka på Länka och fortsätt.

2. Konfigurera fliken Länkade konton på Cloud Retail-destinationen

1. I Merchant Center-kontot kan du välja ikonen Verktyg och Inställningar Merchant Center Settings [icon].
  2. Välj Länka till Cloud Retail.
  3. Klicka på Kom igång.
  4. Välj Google Cloud-projektet i rullgardinsmenyn.

Obs!

• Du kan konfigurera Retail API genom att skapa eller använda ett befintligt Google Cloud-projekt.
  • Om länkningen mellan Cloud och Merchant Center redan har upprättats via Cloud Console fylls det här fältet i automatiskt.
  • Om du har ett Google Cloud-projekt där Cloud Retail API inte är aktiverat får du en avisering om att aktivera Cloud Retail API.
  1. Klicka på Fortsätt.
  2. Välj Cloud Retail Branch i rullgardinsmenyn.
  3. Välj de Merchant Center-flöden och flödesetiketter som ska synkroniseras med Cloud Retail.
  4. Välj språk för de flöden som ska synkroniseras.
  5. Klicka på Länka och fortsätt.

När du har länkat ett Google Cloud-projekt kan du lägga till fler projekt i Cloud Retail genom att navigera till avsnittet Länkade konton under Verktyg och Inställningar och klicka på Länka projekt på fliken Cloud Retail.

Ta bort länkar till Google Cloud-projekt från ditt Merchant Center-konto

1. I Merchant Center-kontot kan du välja ikonen Verktyg och Inställningar Merchant Center Settings [icon].
  2. Välj Länka konton.
  3. Öppna fliken Cloud Retail.
  4. Klicka på Ta bort länk i kolumnen Åtgärder.

Du kan även synkronisera Merchant Center-kontot med Google Cloud Retail via Cloud Console. Läs mer om hur du synkroniserar Merchant Center med Retail API.

Om du behöver teknisk support kan du läsa den här artikeln.

Vanliga frågor

Är den här funktionen tillgänglig för alla säljare?

Även om Cloud Retail-programmet är synligt för alla säljare är bara molnkunder kvalificerade att använda den här funktionen i Merchant Center.

Är den här funktionen tillgänglig i Merchant Center Next?

Nej, den är inte tillgänglig.

Vad är ett Cloud Retail-projekt?

Ett Google Cloud-projekt är kontots motsvarighet på Google Cloud Platform. Du måste aktivera Retail API för att kunna använda det.

Vad är en Cloud Retail-avdelning?

Inom Retail API har varje projekt en katalog med tre avdelningar. Vanligtvis fungerar en avdelning som en plattform för lansering av katalogändringar. Standardavdelningen används för att presentera livedata och kan bytas efter behov.

Kan flera flöden länkas till samma Cloud Retail-projekt? Och hur skiljer det sig från att ha ett enda flöde?

Ja, om flera flöden är länkade exporteras alla produkter från båda flödena till Cloud Retail-projektet.

Vem ansvarar för att godkänna länkningsbegäranden och hur informeras godkännaren respektive personen som skickade begäran?

Länkning är bara möjlig om den inloggade användaren har både administratörsåtkomst på Merchant Center-sidan och administratörsåtkomst som återförsäljare till Google Cloud-projektet.

Har länkningsbegäran ett sista giltighetsdatum och hur kan säljaren skicka den på nytt eller följa upp med godkännaren?

Länkarna finns kvar på obestämd tid tills länken tas bort. Om du inte längre vill att dina produkter ska synkroniseras kan du ta bort länken.

Hur översätts länkningen i säljarens onlinebutik efter att länkningen och flödet har implementerats?

När länkningen och flödeskonfigurationen är klar måste säljaren integrera med Retail API för att dela användarhändelser. Sedan kan säljaren använda visningsslutpunkten för sökningar och rekommendationer i onlinebutiken. Mer information finns i den här artikeln.

Vilken behörighet behöver jag för att länka mina konton?

För att kunna länka kontot måste du vara administratör för Merchant Center-kontot och ha IAM-behörigheter (identitets- och åtkomsthantering) för återförsäljare i Google Cloud. Mer information finns i den här artikeln.