In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Bestemming Cloud voor de detailhandel in Merchant Center

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

U kunt uw productgegevens van het Merchant Center-account synchroniseren met de Retail API door Cloud voor de detailhandel te gebruiken als feedbestemming. Door deze synchronisatie kan Google Cloud voor de detailhandel de items in uw datafeed gebruiken om producten beter vindbaar te maken.

Meer informatie over de Retail API

In dit artikel bespreken we de voordelen van het gebruik van Google Cloud voor de detailhandel en stapsgewijze instructies om Cloud voor de detailhandel in te stellen als uw feedbestemming.

Op deze pagina

Voordelen

• Genereer meer opbrengst met digitale en omnichannel-handel: Door uw productgegevens te synchroniseren met Google Cloud voor de detailhandel zijn uw producten beschikbaar in verschillende online winkels op cloudplatforms en in fysieke winkels, zodat u uw marktbereik vergroot.
  • Werk in de detailhandel klantgericht en op basis van gegevens: Door gegevens te synchroniseren met Google Cloud voor de detailhandel kunt u waardevolle inzichten krijgen in het gedrag en de voorkeuren van klanten. Toegang tot gedetailleerde analytische gegevens en klantgegevens helpt u uw aanbod af te stemmen op specifieke klantbehoeften en een klantgerichte aanpak te ontwikkelen. Door gebruik te maken van strategieën op basis van gegevens kunt u beter onderbouwde beslissingen nemen en zorgen voor gepersonaliseerde marketingcampagnes.
  • Verbetering van de bedrijfsvoering: De integratie maakt soepelere en efficiëntere bedrijfsvoering mogelijk door productgegevens te centraliseren via de Retail API.

Instructies

U kunt uw Merchant Center-account op 2 manieren synchroniseren met Google Cloud voor de detailhandel:

1. Via Programma's beheren
  2. Via Gekoppelde accounts

1. Stel de bestemming Cloud voor de detailhandel in op het tabblad Programma's beheren

1. Klik in het linkernavigatiemenu van uw Merchant Center-account op Programma's beheren op het tabblad Groei.
  2. Selecteer Google Cloud voor de detailhandel in de vermelde programma's.
  3. Tik op Aan de slag. U gaat naar de pagina Koppelen aan Cloud voor de detailhandel.
  4. Selecteer het Google Cloud-project in het dropdownmenu.

Opmerking:

• U kunt een Google Cloud-project maken om de Retail API in te stellen of een bestaand project gebruiken.
  • Als de koppeling tussen Cloud en Merchant Center al tot stand is gebracht via de Cloud Console, wordt dit veld automatisch ingevuld.
  • Als u een Google Cloud-project heeft waarvoor de Cloud Retail API niet aan staat, krijgt u een melding om de Cloud Retail API aan te zetten.
  1. Klik op Doorgaan.
  2. Selecteer in het dropdownmenu de optie Vertakking Cloud voor de detailhandel.
  3. Selecteer de Merchant Center-feeds en feedlabels die u wilt synchroniseren met Cloud voor de detailhandel.
  4. Selecteer de taal van de feeds die u wilt synchroniseren.
  5. Klik op Koppelen en doorgaan.

2. Het tabblad Gekoppelde accounts voor Cloud voor de detailhandel instellen

1. Klik in uw Merchant Center-account op het icoon Tools en instellingen Merchant Center Settings [icon].
  2. Selecteer Koppelen aan Cloud voor de detailhandel.
  3. Tik op Aan de slag.
  4. Selecteer het Google Cloud-project in het dropdownmenu.

Opmerking:

• U kunt een Google Cloud-project maken om de Retail API in te stellen of een bestaand project gebruiken.
  • Als de koppeling tussen Cloud en Merchant Center al tot stand is gebracht via de Cloud Console, wordt dit veld automatisch ingevuld.
  • Als u een Google Cloud-project heeft waarvoor de Cloud Retail API niet aan staat, krijgt u een melding om de Cloud Retail API aan te zetten.
  1. Klik op Doorgaan.
  2. Selecteer in het dropdownmenu de optie Vertakking Cloud voor de detailhandel.
  3. Selecteer de Merchant Center-feeds en feedlabels die u wilt synchroniseren met Cloud voor de detailhandel.
  4. Selecteer de taal van de feeds die u wilt synchroniseren.
  5. Klik op Koppelen en doorgaan.

Nadat u een Google Cloud-project heeft gekoppeld, kunt u meer projecten toevoegen aan Cloud voor de detailhandel. Ga hiervoor naar het gedeelte Gekoppelde accounts onder Tools en instellingen en klik op het tabblad Cloud voor de detailhandel op Project koppelen.

Google Cloud-projecten ontkoppelen van uw Merchant Center-account

1. Klik in uw Merchant Center-account op het icoon Tools en instellingen Merchant Center Settings [icon].
  2. Selecteer Accounts koppelen.
  3. Ga naar het tabblad Cloud voor de detailhandel.
  4. Klik in de kolom Acties op Ontkoppelen.

U kunt uw Merchant Center-account ook synchroniseren met Google Cloud voor de detailhandel via de Cloud Console. Meer informatie over hoe u Merchant Center synchroniseert met de Retail API.

Ga naar dit artikel voor technische support.

Veelgestelde vragen

Is deze functie beschikbaar voor alle verkopers?

Hoewel het programma Cloud voor de detailhandel zichtbaar is voor elke verkoper, komen alleen cloudklanten in aanmerking voor het gebruik van deze functie in Merchant Center.

Is deze functie beschikbaar in Merchant Center Next?

Nee, deze is hier niet beschikbaar.

Wat is een project van Cloud voor de detailhandel?

Een Google Cloud-project is het accountequivalent van Google Cloud Platform. Als u de Retail API wilt gebruiken, moet u de Retail API aanzetten.

Wat is een vertakking van Cloud voor de detailhandel?

Binnen de Retail API heeft elk project een catalogus met 3 vertakkingen. Gewoonlijk dient een vertakking als platform om catalogusaanpassingen te organiseren. De vertakking 'standaard', die wordt gebruikt om live gegevens te presenteren, kan zo nodig worden afgewisseld.

Kunnen meerdere feeds aan hetzelfde project van Cloud voor de detailhandel worden gekoppeld? En wat is het verschil met één feed?

Ja. Als er meerdere feeds zijn gekoppeld, worden alle producten uit beide feeds geëxporteerd naar het project van Cloud voor de detailhandel.

Wie is verantwoordelijk voor de goedkeuring van koppelingsverzoeken en hoe worden de goedkeurder en de aanvrager op de hoogte gesteld?

Koppelen is alleen mogelijk als de ingelogde gebruiker beheerderstoegang heeft bij Merchant Center en detailhandelbeheerderstoegang bij het Google Cloud-project.

Heeft het koppelingsverzoek een vervaldatum en hoe kan een verkoper een nieuw verzoek sturen of contact opnemen met de goedkeurder?

Koppelingen blijven voor onbepaalde tijd bestaan totdat deze worden ontkoppeld. Als u niet meer wilt dat uw producten worden gesynchroniseerd, kunt u deze op basis daarvan ontkoppelen.

Hoe wordt de feed omgezet in de online winkel van verkopers nadat de koppeling en de feed zijn geïmplementeerd?

Nadat de koppeling en de feed zijn ingesteld, moet de verkoper integreren met de Retail API om gebruikersgebeurtenissen te delen. Daarna kan de verkoper het leveringseindpunt gebruiken voor zoekopdrachten en aanbevelingen voor online winkels. Ga naar dit artikel voor meer informatie.

Welke rechten heb ik nodig om mijn accounts te koppelen?

Als u uw account wilt koppelen, moet u beheerder zijn van uw Merchant Center-account en IAM-rechten (Identity and Access Management) voor de detailhandel hebben in Google Cloud. Ga naar dit artikel voor meer informatie.