I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Diagnostik för produktrecensioner i Merchant Center

En anpassad ikon för Merchant Center Next-artiklar

I avsnittet Diagnostik för produktrecensioner i Merchant Center får du information om flödet för produktomdömen. När du laddar upp ett flöde direkt till Merchant Center visar funktionen Diagnostik för produktrecensioner information om dina recensioner, till exempel

• om flödet har laddats upp
  • fel och varningar om data som saknas eller är ogiltig
  • om det finns starka och unika identifierare i flödet.
Funktionen Diagnostik för produktrecensioner i Merchant Center är för närvarande tillgänglig för säljare som laddar upp produktomdömesflöden via Merchant Center. Om du deltar i Produktomdömen via Google Kundrecensioner kan du läsa mer i översikten för Google Kundrecensioner.

Status på dina recensioner

När ett flöde har laddats upp placeras recensionerna i någon av följande kategorier:

• Inte godkänd: Dessa måste korrigeras eller tas bort. De här recensionerna kunde inte bearbetas på grund av fel i flödet. Kontrollera att recensionerna har rätt format och verifiera dem med ett XML-valideringsverktyg. Du kan identifiera fel i dataflödet och åtgärda dem i avsnittet Recensioner i funktionen Diagnostik för produktrecensioner.
  • Behöver granskas: De här recensionerna har bearbetats, men det kan hända att de saknar värden eller de rekommenderade unika identifierarna. Med unika identifierare ökar sannolikheten för att dina recensioner visas i Shopping-resultaten. Förbättra flödets kvalitet genom att korrigera dataproblem med funktionen Diagnostik för produktrecensioner. Läs mer om unika identifierare
  • Klar att visas: De här recensionerna har bearbetats och innehåller alla rekommenderade identifierare. Du behöver inte göra någonting.

Fel, varningar och meddelanden

Eventuella problem i flödet som du har laddat upp visas i Diagnostik för produktrecensioner i Merchant Center. Använd länkarna Läs mer i Diagnostik för produktrecensioner och ta reda på hur du åtgärdar flödesproblem. Ladda sedan upp flödet igen. I flödesguiden för produktrecensioner hittar du en översikt över korrekt flödesformatering.

Fel: Recensioner som inte kunde bearbetas och som inte kan användas. Kontrollera att recensionen har formaterats rätt baserat på flödesspecifikationerna för produktomdömen och innehåller alla rekommenderade identifierare.

Varning: Problem som kan medföra att en recension inte visas. Se till att recensionen är korrekt formaterad och innehåller alla rekommenderade identifierare.

Meddelande: Recensioner som inte är kvalificerade att visas. Du behöver inte göra någonting, men vi rekommenderar att du tar en titt på våra programpolicyer när du konfigurerar flödet.

Fel

Dokumentet är tomt

Flödet innehåller ingen data. I flödesguiden finns ett exempelflöde och information om hur du formaterar ett flöde för produktomdömen.

Extra innehåll efter dokumentets slut

Det finns data efter sluttaggen. Prova att kontrollera flödet med en XML-schemavaliderare. Mer information om XML-schemavaliderare finns på vår hjälpsida.

Extraheringen av filen misslyckades

Systemet kunde inte extrahera en fil från flödet. Prova att ladda upp flödet igen.

Felaktigt format för tidsstämpel

Tidsstämpelns format är felaktigt. Tidsstämplar är nödvändiga för att ange när recensionen skrevs och kan innehålla information om datum, tid och tidszon, till exempel

2014-04-21T11:07:07-06:00

2014-04-21T18:00:00+01:00

2014-04-21T00:00:00Z

I flödesguiden kan du se hur <review_timestamp> implementeras i ett exempelflöde. Du kan även se en standard som den på den här sidan för mer information om korrekt formatering av tidsstämplar.

Felaktig instruktionsbeskrivning för XML-bearbetning

Det finns en bearbetningsinstruktion i flödet som tillämpar felaktig syntax. Åtgärda detta och kontrollera flödet med en XML-validerare.

Ogiltigt XML-tecken

Det finns ett ogiltigt XML-tecken i flödet. Se till att strängar och tecken i flödet har kodats korrekt.

Ogiltig XML-starttagg

Det finns en ogiltig XML-starttagg i flödet. I flödesguiden finns en lista över korrekta starttaggar för flöden för produktomdömen.

Ogiltigt XML-värde

Ett ogiltigt XML-värde hittades i flödet. Prova att verifiera flödet med en XML-schemavaliderare och ladda sedan upp flödet igen.

Innehåll saknas

Recensionstexten saknar innehåll. Recensioner utan tillhörande text används inte av Google. Lägg till recensionstexten i flödet om den här informationen har utelämnats. Se hur du formaterar sådan information under <review> i flödesguiden.

Betyg saknas

Det övergripande betygsvärdet saknas i recensionen. Under <ratings> i flödesguiden finns information om hur det här elementet formateras.

Semikolon saknas efter XML-enhetsreferens

Det saknas ett semikolon (;) i flödet. Det står oftast efter enhetsdeklarationer som $ och &. Verifiera flödet med en XML-schemavaliderare innan du laddar upp det.

Tidsstämpel saknas

Tidsstämpeln saknas. Tidsstämplar är nödvändiga för att ange när recensionen skrevs och kan innehålla information om datum, tid och tidszon, till exempel

2014-04-21T11:07:07-06:00

2014-04-21T18:00:00+01:00

2014-04-21T00:00:00Z

I flödesguiden kan du se hur <review_timestamp> implementeras i ett exempelflöde. Prova även att verifiera flödet med en XML-schemavaliderare och sedan ladda upp det igen. Mer information om XML-schemavalidering finns på vår hjälpsida.

Avslutande > saknas i XML-tagg

Det saknas en avslutande vinkelparentes > för en av taggarna i flödet. Verifiera flödet med en XML-schemavaliderare innan du laddar upp det.

XML-deklaration saknas i början av flödet

XML-deklarationen saknas i flödet, till exempel: <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>. Lägg till den som första raden i flödet och ladda upp flödet igen.

Start- och slut-XML-tagg matchar inte

Flödet innehåller ett par start- och sluttaggar av XML-typ som inte stämmer överens. I flödesguiden finns en lista över korrekta starttaggar och sluttaggar för flöden för produktomdömen.

Analys misslyckades

Det gick inte att analysera flödet och recensioner kunde inte extraheras. Prova att verifiera flödet med en XML-schemavaliderare och ladda sedan upp flödet igen. Mer information om XML-schemavaliderare finns på vår hjälpsida.

Okänd XML-enhetsreferens

En eller flera enheter i flödet refererar till en enhetsdeklaration som inte kan identifieras. Åtgärda detta och verifiera flödet med en XML-schemavaliderare. Ladda upp flödet igen.

Insamlingsmetoden stöds inte

Insamlingsmetoden stöds inte. Det valfria fältet <collection_method> matchar inte de giltiga värdena unsolicited eller post_fulfillment. Mer information om vad dessa omfattar finns i flödesguiden.

Betyg stöds inte

Betygsvärdet i recensionen stöds inte. Det är troligt att det angivna värdet ligger utanför intervallet av minsta och högsta värde. Felmeddelandet för det här problemet i Diagnostik för produktrecensioner ska innehålla minsta och högsta värde som för närvarande ingår i flödet, om dessa har inkluderats. Elementet <ratings> innehåller elementet <overall> med värden för min och max. Läs anvisningarna i flödesguiden om hur det här elementet ska formateras.

Taggar stöds inte

Recensionen innehåller taggar som inte stöds. Exempelvis upprepad användning av skiljetecken. På grund av att detta problem förekom ofta kunde vi inte behandla den här recensionen. Ta bort onödiga symboler från recensionen och titta på exempelflödet i flödesguiden.

Titeltyp stöds inte

Recensionens titel stöds inte och du måste korrigera elementet <title> med typen nonEmptyStringType. I flödesguiden hittar du information om hur <title> och andra element för <review> läggs till i flödet.

Felaktig toppnivå-XML-tagg

Toppnivåelementet <feed> får endast innehålla de taggar som ingår i flödesspecifikationerna för produktomdömen. Kontrollera att flödets taggar är korrekta.

XML-fel

Ett XML-fel uppstod när flödet analyserades, och det är möjligt att ingen av recensionerna extraherades. Undersök felets sammanhang för att hitta var i flödesfilen det finns. Använd en XML-schemavaliderare för att hitta och åtgärda felet. Mer information om XML-schemavalidering finns på vår hjälpsida.

XML-system eller offentlig webbadress saknas

Systemet eller webbadressen saknas i deklarationen XML DOCTYPE. Åtgärda detta och ladda upp flödet igen.

XML-taggen är inte stängd

Det finns en felaktig sluttagg i flödet. Information om hur taggar ska stängas i flöden finns i flödesguiden.

Varningar

Kommentaren innehåller webbadress

Recensionen innehåller en webbadress. Ta inte med länkar till andra webbplatser i recensionen. Mer information finns i våra programpolicyer.

Felaktigt webbadressformat

Den angivna webbadressen har felaktigt format. Elementen <review_url> och <product_url> krävs i flödet. Elementet <review_url> är ett tillägg till httpUrlType och innehåller länken till recensionens målsida. Elementet <product_url> är webbadressen till produkten och kan ha samma värde som <review_url> om recensionens webbadress och produktens webbadress är densamma. Mer information om hur de här elementen formateras finns under <review_url> och <product_url> i flödesguiden.

product_id saknas

Google matchar recensioner med produkter baserat på globalt unika produktkoder. Vi rekommenderar GTIN-nummer som globala produktkoder när du vill matcha recensioner. Mer information om unika identifierare finns i vårt hjälpcenter. För bästa möjliga recensionsmatchning är det viktigt att lägga till minst en av de rekommenderade identifierarna i produktdatan för varje recension. Instruktioner om hur du lägger till GTIN finns i flödesguiden. Om det inte går att tillhandahålla de här globalt unika identifierarna försöker Google matcha en recension baserat på annan metadata, till exempel SKU och produktwebbadresser. Matchningsproblemet kan dock kvarstå.

Saknar innehåll för product_id

Elementet <product_ids> saknas i recensionen. Det är nödvändigt för att recensioner ska kunna matchas till produkter. Information om vilka element som kan användas med <product_ids> finns i flödesguiden. Det mest värdefulla produkt-id:t är en unik identifierare som GTIN. Mer information om unika identifierare finns i vårt hjälpcenter.

Typ av product_id saknas

Typ av <product_id> saknas. Ta reda på hur det här elementet ska läggas till i flödet i exempelflödet i vår flödesguide.

product_url saknas

<product_url> saknas. Ta reda på hur det här elementet ska läggas till i flödet i exempelflödet i vår flödesguide.

Recensions-id saknas

Recensions-id saknas i recensionen. Ett recensions-id är en permanent, unik identifierare för en produktrecension och krävs för att identifiera varje unik recension. Id:t visas inte för kunder, men du kan använda det för att hitta dina recensioner. Uppdatera recensionsflödet så att det innehåller attributet <review_id> med ett unikt värde för alla dina recensioner. I vår flödesguide kan du läsa mer om hur du använder <review_id> i flödet.

Recensentnamn saknas

Recensentens namn saknas. Elementet <name> är ett tillägg till nonEmptyStringType och innehåller recensentens namn eller antagna namn. Om recensenten är anonym anger du det med attributet is_anonymous. Riktlinjer för hur elementen <reviewer> och <name> formateras finns i vår flödesguide.

review_url saknas

<review_url> saknas. Ta reda på hur det här elementet ska läggas till i flödet i exempelflödet i vår flödesguide.

Okänt språk

Språket som används i flödet är okänt. På den här sidan ser du vilka språk som stöds i Merchant Center.

Onödiga taggar

Recensionen innehåller onödiga taggar. Exempelvis upprepad användning av skiljetecken. Ta bort onödiga taggar från recensionen och titta på exempelflödet i flödesguiden.

Tecken i kommentaren stöds inte

Recensionen innehåller kommentartecken som inte stöds ( ). Ersättningstecken används för att ersätta ett okänt tecken som inte går att identifiera eller återge. Ta bort onödiga ersättningstecken från recensionen och titta på exempelflödet i flödesguiden.

Typ av product_id stöds inte

Typ av <product_id> stöds inte. Vissa värden som kan implementeras för den här taggen omfattar unika identifierare som GTIN. Mer information finns i flödesguiden. Mer information om unika identifierare finns i vårt hjälpcenter.

Recensentnamnet stöds inte

Det verkar finnas ett ogiltigt recensentnamn. Ogiltiga namnvärden är bland annat fullständiga namn, e-postadresser, telefonnummer och andra personuppgifter.

• Använd pseudonymer eller förkorta namnet om din data innehåller fullständiga namn och andra personuppgifter. Du kan till exempel förkorta Johanna Svensson till Johanna S.
  • Om du inte kan ta bort personuppgifterna använder du attributet is_anonymous. Till exempel: <name is_anonymous="true">Anonymous</name>.
Inte tillåtet Exempel Rekommendation
Fullständigt namn Johanna Svensson Johanna S., Johanna, JS
E-postadresser johanna.svensson@example.com Markera som anonym
Användarnamn som innehåller fullständiga namn och andra personuppgifter johannasvenssonkund Markera som anonym
Typ av review_url stöds inte

Recensionens webbadresstyp som angetts i flödet stöds inte. Värdet för <review_url> måste vara antingen ”singleton” eller ”group”. Mer information om dessa finns i flödesguiden.

Aviseringar

Recension med låg kvalitet

Enligt recensionens kvalitetsanalys uppfyller den inte kraven för att visas och den har låg kvalitet.

Spam (flaggat av utgivaren)

Recensionen har markerats som spam med attributet <is_spam> och kommer inte att visas. Läs mer om attributet <is_spam> i flödesguiden.