I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Pristyp för fordon [vehicle_price_type]

En anpassad ikon för Merchant Center Classic och Merchant Center Next.

Använd attributet pristyp för fordon [vehicle_price_type] för att beskriva typen av pris som anges i attributet pris [price] i flödet för fordonsannonser.

Innehåll

Användningsområde

Required Obligatoriskt för nya bilar i Australien och Kanada och begagnade bilar i Australien.

Optional Valfritt i vissa länder.

I följande länder är attributet pristyp för fordon [vehicle_price_type] obligatoriskt:

all_in_price

Gäller för: Kanada

I det annonserade totalpriset ingår alla tillval och tillbehör, vissa miljöavgifter, eventuell extra garanti, bränsle, frakt och PDI, återförsäljaravgifter, eventuella regionala föreskrivna avgifter och eventuella extra avgifter som återförsäljaren kan ha lagt till.

Observera att detta inte inkluderar omsättningsskatt, licensiering och registrering, inbyteskostnader eller kostnader som är kopplade till fordonsfinansiering.

• Obligatoriskt för alla nya erbjudanden om bilar i Kanada.

drive_away_price

Gäller för: Australien

Priset inklusive fordonsavgifter innefattar stämpelskatt, lyxskatt för fordon (om tillämpligt), obligatorisk tredjepartsförsäkring, registrering och återförsäljarens avgift.

• Den här pristypen eller estimated_drive_away_price är obligatoriskt för nya bilar i Australien.
  • Den här pristypen eller excluding_government_charges_price är obligatoriskt för begagnade bilar i Australien.

estimated_drive_away_price

Gäller för: Australien

Uppskattat pris inklusive fordonsavgifter, precis som pris inklusive fordonsavgifter som beskrivs ovan, innefattar stämpelskatt, lyxskatt för fordon (om tillämpligt), obligatorisk tredjepartsförsäkring, registrering och återförsäljarens avgift, men är endast en uppskattning. Det faktiska priset inklusive fordonsavgifter kan variera beroende på region och andra faktorer.

• Den här pristypen eller drive_away_price är obligatoriskt för nya bilar i Australien.

excluding_government_charges_price

Gäller för: Australien

Pris exklusive myndighetsavgifter är priset exklusive alla skatter och avgifter som konsumenten ska betala direkt till respektive myndighet.

• Den här pristypen eller drive_away_price är obligatoriskt för begagnade bilar i Australien.

Format

Följ de här riktlinjerna för formatering för att se till att Google förstår den data du skickar.

Ta reda på när och hur du skickar in produktdata på engelska.

Värden som stöds

all_in_price

drive_away_price

estimated_drive_away_price

excluding_government_charges_price

Upprepat fält nej
Filformat Exempelpost
Textflöden totalpris
XML-flöden <g:vehicle_price_type>all_in_price</g:vehicle_price_type>

Information om hur du formaterar data för Content API finns i riktlinjerna för Content API för fordonsannonser.

Minimikrav

Det här är krav du måste uppfylla för att visa din produkt i Merchant Center. Vi underkänner din produkt om du inte följer kraven och meddelar dig detta i ditt Merchant Center-konto.

• Använd attributet pristyp för fordon [vehicle_price_type] om du befinner dig i Australien eller Kanada.
Land

Typ av annonsutrymme

price [pris] vehicle_price_type
Australien Begagnad Obligatoriskt

Obligatoriskt

• drive_away_price
  • excluding_government_charges_price
Ny Obligatoriskt Obligatoriskt
  • drive_away_price
  • estimated_drive_away_price
Kanada Begagnad Obligatoriskt Valfritt

Inte tillämpligt. Lämna attributet tomt eller ange inte attributet i flödet.

Ny Obligatoriskt Obligatoriskt
  • all_in_price
Frankrike Både och Obligatoriskt Valfritt

Inte tillämpligt. Lämna attributet tomt eller ange inte attributet i flödet.

Tyskland Både och Obligatoriskt Valfritt

Inte tillämpligt. Lämna attributet tomt eller ange inte attributet i flödet.

Förenade kungariket Både och Obligatoriskt Valfritt

Inte tillämpligt. Lämna attributet tomt eller ange inte attributet i flödet.

USA Begagnad Obligatoriskt Valfritt

Inte tillämpligt. Lämna attributet tomt eller ange inte attributet i flödet.

Ny Obligatoriskt Valfritt

Inte tillämpligt. Lämna attributet tomt eller ange inte attributet i flödet.