I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Kvalificering för produktomdömen

En anpassad ikon för Merchant Center Next-artiklar

Google visar sammanställda produktrecensioner från flera källor i annonser och gratisannonser. Genom att delta i programmet Produktomdömen kan du visa sammanräknade betyg i dina Shopping-annonser. För att kunna visa betyg från Produktomdömen i dina annonser måste du dela dina produktrecensioner med Google.

Obs! Sammanställda produktrecensioner visas i gratisannonser oavsett om du deltar i programmet Produktomdömen eller inte. Om du deltar i programmet kan det öka sannolikheten för att recensioner matchas med dina gratisannonser.

Så här deltar du och blir kvalificerad

Det finns tre sätt att delta i programmet Produktomdömen och bli kvalificerad att visa produktomdömen i dina Shopping-annonser

• Om du arbetar med en mellanhand för recensioner som stöds kan de skicka in dina produktrecensioner till Google åt dig. Se listan över mellanhänder för recensioner som stöds. Dessa flöden skickas in via en integrering med Google utanför Merchant Center.
  • Om du inte arbetar med en mellanhand för recensioner som stöds kan du registrera dig för Produktomdömen och skicka in dina produktrecensioner via Merchant Center.
  • Om du inte samlar in recensioner för produkterna du säljer just nu kan du registrera dig för att samla in recensioner gratis med Google Kundrecensioner.

Kvalificeringskrav

• Om du eller en mellanhand skickar in ditt recensionsflöde:
    • Du måste ha minst 50 recensioner för alla dina produkter.
    • Flödet med produktrecensioner måste laddas upp minst en gång i månaden och måste innehålla uppdaterade recensioner.
    • Domänerna i [product_url] i recensionsflödet måste stämma överens med domänen som är registrerad i ditt Merchant Center-konto.
    • Flödet måste vara registrerat i programmet. Det kan ta några veckor.
  • Om du samlar in produktrecensioner via Google Kundrecensioner måste du aktivt samla in produktrecensioner på din webbplats via enkäten för Google Kundrecensioner som du valt att delta i.

Kvalificeringsstatus

För säljare som skickar in flöden med produktrecensioner i Merchant Center eller samlar in produktrecensioner via Google Kundrecensioner visar ditt konto en kvalificeringsstatus för programmet Produktomdömen.

Om du skickar in flöden visas kvalificeringsstatusen Inaktiv i Merchant Center medan registreringen pågår. När din butik har registrerats och är aktiv i programmet visas statusen Aktiv.

Obs! Det kan ta fyra till fem dagar innan statusen uppdateras.

För säljare som samlar in produktrecensioner via Google Kundrecensioner kan det ta upp till två veckor innan statusen uppdateras efter att du har samlat in dina första produktrecensioner via Google Kundrecensioner.

För säljare som endast delar recensioner via mellanhänder för recensioner som stöds har Merchant Center-kontot inget avsnitt med kvalificeringsstatus för Produktomdömen. Du kan bekräfta att du är kvalificerad genom att verifiera att produktomdömen visas i dina Shopping-annonser.

Felsökning av kvalificeringsproblem

• Slutförde inte registreringen
  • Flödesfel eller flöde bearbetas inte längre
  • Felmatchad domän
  • Kvalificerad, men recensionerna matchar inte

Viktigt att tänka på

Betyg och recensioner matchas med produkter utifrån ett antal faktorer, varav den främsta är globalt unika produktkoder som GTIN-nummer (Global Trade Item Numbers). Utan GTIN-data försöker Google matcha en recension med annan information, som SKU (Stock Keeping Unit), par av varumärke och artikelnummer (MPN-nummer) och produktwebbadresser. Dessa identifierare ger dock inte lika bra matchningar som GTIN-nummer. Utan GTIN-nummer kanske Google inte kan matcha alla dina recensioner med produkter. Läs mer om unika produktkoder.

Recensioner och betyg kanske inte alltid visas. Google visar betyg när systemet bedömer att informationen är korrekt och relevant för kundens behov.

Obs! Recensioner verifieras inte av Google.

Tillgänglighet

Produktomdömen kan användas i länder där Shopping-annonser och gratis produktannonser är tillgängliga. Du måste följa de här policyerna för Produktomdömen för att kunna visa betyg på annonser och produktinformation.

Obs! Produktomdömen innehåller kundrecensioner av de produkter du säljer. Om du vill visa kundrecensioner om ditt företag kan du läsa Översikten över säljaromdömen.