I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Kvalifikasjonskrav for produktvurderinger

Et egendefinert ikon for Merchant Center Next-artikler

Google viser samlede produktanmeldelser fra flere kilder i annonser og kostnadsfrie oppføringer. Ved å delta i programmet for produktvurderinger kan du vise samlede stjernevurderinger i Shopping-annonsene dine. For å kunne vise produktvurderinger med stjerner i annonsene dine må du dele produktanmeldelsene dine med Google.

Merk: Samlede produktanmeldelser vises i kostnadsfrie oppføringer uavhengig av om du deltar i programmet for produktvurderinger eller ikke. Hvis du deltar i programmet, er det større sannsynlighet for at anmeldelsene matches med de kostnadsfrie oppføringene dine.

Slik kan du delta og bli kvalifisert

Du kan delta i programmet for produktvurderinger og bli kvalifisert til å vise produktvurderinger i Shopping-annonsene dine på tre måter

• Hvis du samarbeider med en støttet innsamler av anmeldelser, kan du få vedkommende til å sende produktanmeldelsene dine til Google for deg. Se listen over støttede innsamlere av anmeldelser. Disse feedene sendes inn via en integrering med Google utenfor Merchant Center.
  • Hvis du ikke samarbeider med en støttet innsamler, kan du registrere deg for produktvurderinger og sende inn produktanmeldelsene dine via Merchant Center.
  • Hvis du foreløpig ikke samler inn anmeldelser av produktene du selger, kan du registrere deg for å samle inn anmeldelser kostnadsfritt med Google Kundeanmeldelser.

Kvalifikasjonskrav

• Hvis du eller en innsamler sender inn feeden for anmeldelser:
    • Du må ha minst 50 produktanmeldelser totalt.
    • Feeden for produktanmeldelser må lastes opp minst én gang i måneden og må inneholde oppdaterte anmeldelser.
    • Domenene i [product_url] i feeden for anmeldelser må samsvare med det registrerte domenet i Merchant Center-kontoen din.
    • Feeden din må ha fått programtilgang. Dette kan ta noen uker.
  • Hvis du samler inn produktanmeldelser via Google Kundeanmeldelser, må du aktivt samle inn produktanmeldelser på nettstedet ditt via registreringen for undersøkelser fra Google Kundeanmeldelser.

Kvalifikasjonsstatus

Hvis du er en selger som sender inn feeder for produktanmeldelser i Merchant Center eller samler inn produktanmeldelser via Google Kundeanmeldelser, kan du se om du er kvalifisert for programmet for produktvurderinger, i kontoen din.

Hvis du sender inn feeder, vises «inaktiv» som kvalifikasjonsstatus i Merchant Center under registreringsprosessen. Når butikken din er registrert og aktiv i programmet, vises statusen som «aktiv».

Merk: Det kan ta 4–5 dager før statusen oppdateres.

Hvis du er en selger som samler inn produktanmeldelser via Google Kundeanmeldelser, kan det ta opptil to uker før statusen oppdateres fra du har fått inn de første produktanmeldelsene via Google Kundeanmeldelser.

Hvis du er en selger som bare deler anmeldelser via støttede innsamlere av anmeldelser, har du ingen del i Merchant Center-kontoen som viser kvalifikasjonsstatusen for produktvurderinger. Du kan se om du er kvalifisert ved å sjekke at produktvurderingene vises i Shopping-annonsene dine.

Feilsøking av kvalifiseringsproblemer

• Fullførte ikke registreringen
  • Feedfeil, eller feeden behandles ikke lenger
  • Domenene samsvarer ikke
  • Kvalifisert, men anmeldelsene samsvarer ikke

Vær oppmerksom på følgende

Rangeringer og anmeldelser knyttes til produkter basert på en rekke faktorer – den viktigste er globalt unike produktkoder, for eksempel GTIN (Global Trade Item Numbers). Uten GTIN-data forsøker Google å knytte anmeldelser til produkter ved bruk av annen informasjon, for eksempel vareenhet, merke + delenummer og produktets nettadresse, selv om slike identifikatorer som regel ikke gir like godt samsvar som GTIN. Uten GTIN er det ikke sikkert at Google får knyttet alle anmeldelsene dine til produkter. Finn ut mer om unike produktkoder.

Det kan hende anmeldelser og stjernerangeringer ikke alltid vises. Google viser stjernevurderinger når systemet kommer frem til at informasjonen er riktig og relevant for kundenes behov.

Merk: Anmeldelsene er ikke bekreftet av Google.

Tilgjengelighet

Produktvurderinger kan brukes i land der Shopping-annonser og kostnadsfrie produktoppføringer er tilgjengelige. For å være kvalifisert for å vise stjernevurderinger i annonser og oppføringer må du overholde retningslinjene for produktvurderinger.

Merk: Med produktrangeringer samler du inn kundeanmeldelser av produktene du selger. Hvis du er interessert i å vise kundeanmeldelser for bedriften din totalt sett, kan du ta en titt på oversikten over selgervurderinger.