In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Geschiktheid voor productbeoordelingen

Een eigen icoon voor Merchant Center Next-artikelen

Google toont verzamelde productreviews uit meerdere bronnen bij advertenties en gratis vermeldingen. Als u deelneemt aan het programma voor productbeoordelingen, komt u in aanmerking voor weergave van verzamelde sterbeoordelingen bij uw Shopping-advertenties. Als u productbeoordelingen met sterren wilt weergeven bij uw advertenties, moet u uw productreviews met Google delen.

Opmerking: Verzamelde productreviews worden getoond bij gratis vermeldingen, ongeacht uw deelname aan het programma voor productbeoordelingen. Deelname aan het programma kan de kans vergroten dat reviews worden gekoppeld aan uw gratis vermeldingen.

Deelnemen en in aanmerking komen

U kunt op 3 manieren deelnemen aan het programma voor productbeoordelingen en in aanmerking komen voor weergave van productbeoordelingen bij uw Shopping-advertenties.

• Als u met een ondersteunde verzamelsite voor reviews werkt, kunt u deze vragen uw productreviews in te dienen bij Google. Bekijk de lijst met ondersteunde verzamelsites voor reviews. Deze feeds worden buiten Merchant Center om ingediend via een integratie met Google.
  • Als u niet met een ondersteunde verzamelsite voor reviews werkt, kunt u zich aanmelden voor productbeoordelingen en uw productreviews indienen via Merchant Center.
  • Verzamelt u nu geen reviews voor de producten die u verkoopt, dan kunt u zich aanmelden om gratis reviews te verzamelen met Google Klantenreviews.

Deelnamevereisten

• Dit zijn de vereisten als u of een verzamelsite uw reviewfeed indient:
    • U moet minimaal 50 reviews hebben voor al uw producten.
    • Uw feed met productreviews moet minimaal eens per maand worden geüpload en moet geüpdatete reviews bevatten.
    • De domeinen in de [product_url] van de reviewfeed moeten overeenkomen met het geregistreerde domein in uw Merchant Center-account.
    • Uw feed moet worden opgenomen in het programma. Dit kan een paar weken duren.
  • Als u productreviews verzamelt via Google Klantenreviews, moet u dit actief doen op uw site door u aan te melden voor Google Klantenreviews-enquêtes.

Geschiktheidsstatus

Als een verkoper feeds met productreviews indient in Merchant Center of productreviews verzamelt via Google Klantenreviews, toont hun account de geschiktheidsstatus voor het programma voor productbeoordelingen.

Wanneer u feeds indient, wordt de geschiktheidsstatus in Merchant Center tijdens het registratieproces weergegeven als Inactief. Als uw winkel is geregistreerd en actief is in het programma, wordt de status Actief.

Opmerking: Het kan 4-5 dagen duren voordat de status is geüpdatet.

Bij verkopers die productreviews verzamelen via Google Klantenreviews, kan het tot 2 weken na de verzameling van de eerste productreviews duren voordat de status wordt geüpdatet.

Als een verkoper alleen reviews deelt via ondersteunde verzamelsites voor reviews, wordt er in hun Merchant Center-account geen geschiktheidsstatus voor productbeoordelingen getoond. U kunt nagaan of u in aanmerking komt door te controleren of er productbeoordelingen worden weergegeven bij uw Shopping-advertenties.

Geschiktheidsproblemen oplossen

• Registratie niet afgerond
  • Fouten in de feed of feed wordt niet meer verwerkt
  • Niet-overeenkomend domein
  • Komt in aanmerking, maar reviews komen niet overeen

Aandachtspunt

Beoordelingen en reviews worden aan producten gekoppeld op basis van verschillende factoren. Daarvan zijn wereldwijd unieke product-ID's zoals GTIN's (Global Trade Item Numbers) het belangrijkst. Als er geen GTIN-gegevens beschikbaar zijn, probeert Google reviews te koppelen op basis van andere informatie, zoals SKU's (stock keeping unit), product-URL's en combinaties van merk en MPN (Manufacturer Part Number). Deze ID's leveren over het algemeen een minder goede koppeling op dan GTIN's. Zonder GTIN's kan Google misschien niet al uw reviews aan producten koppelen. Vind meer informatie over unieke product-ID's.

Reviews en sterbeoordelingen worden misschien niet altijd getoond. Google toont sterbeoordelingen als het systeem vaststelt dat de informatie correct en relevant is voor de behoeften van klanten.

Opmerking: Reviews worden niet geverifieerd door Google.

Beschikbaarheid

Productbeoordelingen kunnen worden gebruikt in landen waar Shopping-advertenties en gratis productvermeldingen beschikbaar zijn. Als u in aanmerking wilt komen voor sterbeoordelingen bij advertenties en vermeldingen, moet u zich houden aan het Beleid voor productbeoordelingen.

Opmerking: Met Productbeoordelingen verzamelt u klantenreviews over de producten die u verkoopt. Als u klantenreviews over uw hele bedrijf wilt tonen, gaat u naar ons overzicht van verkopersbeoordelingen.