Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

Tuotearvioiden kelpoisuusvaatimukset

Oma kuvake Merchant Center Nextin artikkeleille

Google näyttää mainoksissa ja maksuttomissa listauksissa eri lähteistä koottuja tuotearvosteluja. Jos olet mukana tuotearvio-ohjelmassa, Shopping-mainoksissasi voi näkyä tähtiarvioita. Tämä edellyttää, että jaat tuotearvostelusi Googlelle.

Huom. Kootut tuotearvostelut näkyvät maksuttomissa listauksissa riippumatta siitä, oletko mukana tuotearvio-ohjelmassa. Ohjelmaan osallistuminen voi lisätä todennäköisyyttä, että arvostelut yhdistetään maksuttomiin listauksiisi.

Osallistuminen ja kelpoisuus

Voit osallistua tuotearvio-ohjelmaan kolmella eri tavalla ja varmistaa, että Shopping-mainoksissasi näkyy tuotearvioita.

• Jos teet yhteistyötä arvostelujen kokoojan kanssa, voit pyytää tätä lähettämään tuotearvostelut Googlelle puolestasi. Katso tuetut arvostelujen kokoojat. Syötteet lähetetään Kauppiaskeskuksen ulkopuolisen Google-integroinnin kautta.
  • Jos et tee yhteistyötä minkään tuetun arvostelujen kokoojan kanssa, voit rekisteröityä tuotearvioihin ja lähettää tuotearvostelusi Kauppiaskeskuksen kautta.
  • Jos et tällä hetkellä kerää arvosteluja myymistäsi tuotteista, voit aloittaa keräämisen maksutta rekisteröitymällä Googlen asiakasarvosteluihin.

Kelpoisuusvaatimukset

• Arvostelusyötteen lähettää kokooja tai sinä itse:
    • Tuotteillasi on oltava yhteensä vähintään 50 arvostelua.
    • Tuotearvostelusyöte on ladattava vähintään kerran kuussa, ja sen on sisällettävä päivitetyt arvostelut.
    • Arvostelusyötteen [product_url]-määritteessä olevien verkkotunnusten on vastattava Kauppiaskeskus-tilillesi rekisteröityä verkkotunnusta.
    • Syöte on yhdistettävä ohjelmaan. Siihen voi mennä muutama viikko.
  • Jos keräät tuotearvosteluja Googlen asiakasarvostelujen kautta, tuotearvostelut on kerättävä sivustollasi Googlen asiakasarvostelujen kyselyllä.

Lue lisää tuotearvostelujen keräämistä varten tarvittavan kyselysuostumuksen muokkaamisesta.

Kelpoisuuden tila

Jos lähetät tuotearvostelusyötteet Kauppiaskeskuksessa tai keräät tuotearvosteluja Googlen asiakasarvostelujen kautta, tililläsi näkyy, täyttyvätkö tuotearvio-ohjelman ehdot.

Jos lähetät syötteet, kelpoisuuden tilana näkyy Kauppiaskeskuksessa "ei-aktiivinen", kunnes rekisteröitymisprosessi on valmis. Kun kauppasi on rekisteröity ohjelmaan ja se on aktiivinen, tilana on "aktiivinen".

Huom. Tilan päivittymiseen voi mennä 4–5 päivää.

Jos keräät tuotearvosteluja Googlen asiakasarvostelujen kautta, tilan päivittymiseen voi mennä kaksi viikkoa siitä, kun olet kerännyt ensimmäiset tuotearvostelusi Googlen asiakasarvostelujen kautta.

Jos jaat arvostelut vain tuettujen arvostelujen kokoojan kautta, Kauppiaskeskus-tilillä ei näy osiota, jossa kerrotaan tuotearvioiden ehtojen täyttymisestä. Tuotearviot ovat ehtojen mukaisia, jos ne näkyvät Shopping-mainoksissa.

Ohjeita kelpoisuusongelmiin

• Rekisteröityminen on kesken
  • Syötevirheet tai syötteen käsittely keskeytynyt
  • Verkkotunnus ei täsmää
  • Täyttää ehdot, mutta arvostelut eivät täsmää

Hyvä muistaa

Arviot ja arvostelut täsmätään tuotteisiin useiden eri tekijöiden perusteella, joista merkittävin on maailmanlaajuinen tuotetunniste, kuten GTIN (tuotteen globaali kauppanumero). Ilman GTIN-tietoja Google yrittää yhdistää arvostelun tuotteeseen muiden tietojen perusteella. Näitä ovat esimerkiksi SKU-koodi (varastonimike), brändi ja MPN-koodi (valmistajan osanumero) ja tuotteen URL-osoite. Nämä tunnisteet eivät kuitenkaan yleensä toimi yhdistämisessä yhtä hyvin kuin GTIN-numerot. Google ei ehkä pysty yhdistämään kaikkia arvosteluja tuotteisiin ilman GTIN-tietoja. Lue lisää tuotetunnisteista.

Arvostelut ja tähtiarviot eivät välttämättä näy aina. Google näyttää tähtiarviot, kun tiedot ovat järjestelmämme mukaan tarkkoja ja asiakkaan tarpeisiin liittyviä.

Huom. Arvostelut eivät ole Googlen vahvistamia.

Saatavuus

Tuotearvioita voi käyttää maissa, joissa Shopping-mainokset ja maksuttomat tuotelistaukset ovat saatavilla. Tähtiarvioiden näkyminen mainoksissa ja listauksissa edellyttää tuotearviokäytäntöjen noudattamista.

Huom. Tuotearviot kokoaa asiakasarvosteluja myymistäsi tuotteista. Jos haluat näyttää asiakasarvosteluja koko yrityksestäsi, tutustu kauppa-arvioihin.