I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Onboardingguide

Lägga till din företagsinformation i Merchant Center

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.
Klicka här om du vill veta mer om hur du lägger till företagsinformation i Merchant Center Next.

Google kräver att säljare tillhandahåller grundläggande och verifierbar information om sin verksamhet och identitet för att kunna erbjuda ett säkert och tillförlitligt ekosystem för Shopping-annonser för användare och för att efterleva nya förordningar.

Google visar företagsinformationen som du skickar in för användare som ser dina produkter online. Dina kunder kan också använda informationen för att kontakta dig och be om support gällande beställningsstatus, uppdateringar och andra problem.

På den här sidan

Så här lägger du till din företagsinformation

1. Klicka på verktygs- och inställningsikonen Menyikon för verktyg och inställningar [Kugghjul] i Merchant Center och välj Företagsinformation.
  2. Ange företagets visningsnamn och klicka på Spara.
  3. Fyll i fälten under Företagsadress och klicka på Spara.
  4. Lägg till ett giltigt nummer i Telefonnummer för verifieringssyften och klicka på Verifiera numret.
    Obs! Google använder numret för att verifiera att du äger företaget. Det visas inte för kunder.
  5. Fyll i fälten under Kundtjänstkontakt för Shopping-annonser, Profil i sociala medier och Koreanskt företagsregistreringsnummer. Klicka på Spara när du är klar med avsnitten.

Formateringskrav

Följ de här riktlinjerna för formatering för att se till att Google och dina kunder förstår den företagsinformation som du skickar.

• Företagets visningsnamn: Ange ett kort namn som representerar ditt företagsnamn. Använd ett tydligt och professionellt språk. Läs mer om ditt butiksnamn.
  • Företagsadress: Ange platsen där företaget är registrerat enligt respektive textfält. Se till att de obligatoriska fälten, som Adressrad 1, Ort och Postnummer, är ifyllda.
  • Telefonnummer för verifieringssyften: Lägg till ett giltigt telefonnummer med rätt landskod för att verifiera kontot. Läs mer om hur du verifierar telefonnumret.
  • Kundtjänstkontakt för Shopping-annonser: Använd webbplatsens fungerande webbadressen där de aktuella kontaktuppgifterna till företaget visas. Ange ditt domännamn i fältet E-post. Ange ditt giltiga kontaktnummer till företaget i fältet Telefonnummer.
  • Profiler i sociala medier: Fyll i webbadresserna till företagets sociala profiler genom att skriva in företagsnamnet för varje plattform för sociala medier som du väljer. Du kan lägga till upp till fyra profiler från sociala medier. Läs om hur du lägger till din profil i sociala medier i Merchant Center (endast USA).
  • Koreanskt företagsregistreringsnummer: Lägg till det tiosiffriga koreanska företagsregistreringsnummer i formatet XXX-XX-XXXXX.

Vanliga problem

Dina produkter eller hela Merchant Center-kontot kan omfattas av varningar, underkännanden eller avstängning om informationen du har angett inte uppfyller våra formateringskrav. De här problemen kan förhindra att dina produkter visas på Google.

Butiksnamnet visas inte korrekt

En eller flera av följande texter eller tecken ingår i företagets visningsnamn:
  • ytterligare text eller suffix
  • kampanjbudskap
  • upprepade och onödiga skiljetecken, versaler eller symboler
  • uppgifter som kan kopplas till en specifik person (PII)
  • stötande eller olämpligt språk.

Tänk på att använda ett tydligt och professionellt språk när du anger företagets visningsnamn. Läs mer om ditt butiksnamn.

Overifierat telefonnummer

Ditt företag har inget verifierat giltigt telefonnummer i ditt Merchant Center-konto. Kontot har därför stängts av och dina annonser och gratisannonser har stoppats.
Lös problemet och visa annonser och produktinformation igen genom att använda ditt Merchant Center-konto för att verifiera ett giltigt telefonnummer för företaget. Läs om hur du åtgärdar ett overifierat telefonnummer

Problem med verifiering av webbadress

Du kan bara göra anspråk på en webbadress för ditt Merchant Center-konto efter att du har verifierat webbadressen. Se till att verifiera webbadressen.
Om ditt Merchant Center-konto har flera användare kan endast användaren som har verifierat en sida göra anspråk på den.