In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Toelatingsgids

Uw bedrijfsinformatie toevoegen in Merchant Center

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.
Klik hier voor informatie over hoe u bedrijfsinformatie toevoegt in Merchant Center Next.

Google wil gebruikers een veiliger en betrouwbaar ecosysteem voor Shopping-advertenties bieden en voldoen aan opkomende regelgeving. Google vereist daarom dat verkopers algemene en verifieerbare informatie over hun bedrijf en identiteit verstrekken.

Google toont de bedrijfsinformatie die u verstrekt aan gebruikers die uw producten online bekijken. Met deze informatie kunnen uw klanten ook contact met u opnemen voor hulp met de bestelstatus, updates en andere problemen.

Op deze pagina

Uw bedrijfsinformatie toevoegen

1. Klik in Merchant Center op het icoon voor tools en instellingen Icoon voor het menu Tools en instellingen [Gear] en selecteer Bedrijfsinformatie.
  2. Voer de weergavenaam van uw bedrijf in en klik op Opslaan.
  3. Vul de velden onder Bedrijfsadres in en klik op Opslaan.
  4. Voeg een geldig nummer toe bij Telefoonnummer voor verificatiedoeleinden en klik op Nummer verifiëren.
    Opmerking: Google gebruikt dit nummer om te verifiëren dat u de eigenaar van het bedrijf bent. Dit is niet zichtbaar voor klanten.
  5. Vul indien nodig de velden in onder Klantenservicegegevens voor Shopping-advertenties, Sociale profielen en Koreaans bedrijfsregistratienummer. Klik op Opslaan nadat u deze gedeelten heeft ingevuld.

Indelingsvereisten

Volg deze richtlijnen voor de indeling, zodat Google en uw klanten de door u ingediende bedrijfsinformatie begrijpen.

• Weergavenaam bedrijf: Voer een korte naam in die uw bedrijfsnaam vertegenwoordigt. Gebruik duidelijke en professionele taal. Meer informatie over uw winkelnaam
  • Bedrijfsadres: Gebruik de relevante tekstvelden om aan te geven waar uw bedrijf is geregistreerd. Vul de verplichte velden in, zoals Adresregel 1, Plaats en Postcode.
  • Telefoonnummer voor verificatiedoeleinden: Voeg een geldig telefoonnummer met de bijbehorende landcode toe om uw account te laten verifiëren. Meer informatie over hoe u uw telefoonnummer laat verifiëren
  • Klantenservicegegevens voor Shopping-advertenties: Gebruik de werkende URL van uw website waarop uw huidige zakelijke contactgegevens worden weergegeven. Voer in het veld E-mail uw domeinnaam in. Voer in het veld Telefoonnummer uw geldige zakelijke telefoonnummer in.
  • Sociale profielen: Vul de websiteadressen van uw bedrijfsprofielen op social media in door de gebruikersnaam van uw bedrijf in te voeren voor elk socialmediaplatform dat u selecteert. U kunt maximaal 4 socialmedia-profielen toevoegen. Meer informatie over hoe u uw socialmedia-profiel toevoegt aan Merchant Center (alleen VS)
  • Koreaans bedrijfsregistratienummer: Voeg uw 10-cijferige Koreaanse bedrijfsregistratienummer toe volgens de indeling XXX-XX-XXXXX.

Veelvoorkomende problemen

Als de door u verstrekte informatie niet voldoet aan onze indelingsvereisten, kunnen uw producten of uw volledige Merchant Center-account te maken krijgen met waarschuwingen, afkeuringen, beperkte zichtbaarheid of opschorting. Deze problemen kunnen ertoe leiden dat uw producten niet worden getoond op Google.

Winkelnaam wordt niet correct weergegeven

U heeft voor uw bedrijf een weergavenaam ingevoerd die een of meer van de volgende teksten of tekens bevat:
  • Aanvullende tekst of achtervoegsels
  • Promotietekst
  • Herhaalde of onnodige interpunctie, hoofdletters of symbolen
  • Persoonlijk identificeerbare informatie (PII)
  • Aanstootgevend of ongepast taalgebruik

Gebruik duidelijke en professionele taal als u de weergavenaam van uw bedrijf invoert. Meer informatie over uw winkelnaam

Niet-geverifieerd telefoonnummer

U heeft nog geen geldig telefoonnummer voor uw bedrijf geverifieerd in uw Merchant Center-account. Daarom hebben we uw account opgeschort en zijn uw advertenties en gratis vermeldingen stopgezet.
Verifieer een geldig telefoonnummer voor uw bedrijf met uw Merchant Center-account om dit probleem op te lossen en uw advertenties en vermeldingen weer te laten lopen. Meer informatie over hoe u problemen met een niet-geverifieerd telefoonnummer oplost

Problemen met de verificatie van website-URL's

U kunt een website-URL pas claimen voor uw Merchant Center-account nadat u de URL heeft laten verifiëren. Zorg dus dat u uw website-URL geverifieerd is.
Als uw Merchant Center-account meerdere gebruikers heeft, kan uw site alleen worden geclaimd door de gebruiker die de site heeft laten verifiëren.