I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Rekommenderade metoder för frakt (för Shopify-användare)

Den här artikeln riktar sig till användare av Google & YouTube-appen på Shopify

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

Klicka här om du letar efter information om rekommenderade fraktmetoder (för Shopify-användare) i Merchant Center Next.

Kunder anger genomgående frakt som en av de viktigaste faktorerna när de köper online. Genom att erbjuda kostnadsfri och snabb frakt kan dina produkter bli mer tilltalande för potentiella kunder. Den här artikeln innehåller information om hur du ställer in kostnadsfri och snabb frakt i Shopify och Merchant Center.

Om du letar efter information om hur du konfigurerar frakt för första gången kan du läsa artikeln Konfigurera frakt (för Shopify-användare)

Ställa in fri och snabb frakt i Shopify

Fri frakt

• Fri frakt försäkrar kunderna om att de inte kommer att bli överraskade av en hög fraktkostnad när de lägger sin beställning.
  • Produkter som är kvalificerade för fri frakt kan automatiskt visas med annoteringar om fri frakt på Google.

An illustration of the parts of a Google Shopping ad.

• Du kan ställa in fri frakt till alla leveransområden, så att kunderna inte betalar något för frakten i kassan.
  • Du kan ställa in att fri frakt ska vara den enda fraktavgiften i butiken eller erbjuda fri frakt när specifika kriterier är uppfyllda. Dessa kriterier kan baseras på beställningar över ett visst värde eller på beställningar som överstiger en viss vikt.
  • Du kan också ange fri frakt för specifika produkter, eller för leverans till specifika kunder.

Läs mer om hur du skapar gratis fraktavgifter.

Snabb leverans

• Transporttiden är tidsperioden från det att fraktbolaget hämtar leveransen från dig till att den levereras till kundens adress.
  • Du kan också erbjuda snabbleverans (en till tre arbetsdagar) utöver dina fasta fraktavgifter för att ge kunder som vill ha sina produkter snabbt ett alternativ.
  • Expressfrakt kan erbjudas till vissa delstater eller för begränsade produkter. Du kan enkelt ange den här informationen när du ställer in dina leveranszoner i Shopify.
  • Produkter som är kvalificerade för snabb frakt kan automatiskt visas med annoteringar på Google.
  • Du kan lägga till fraktbolagsberäknade fraktavgifter så att du kan debitera kunderna exakt det belopp som ett fraktbolag, till exempel UPS eller FedEx, debiterar när du köper en fraktetikett. Läs om hur du lägger till fraktbolagsberäknade fraktavgifter.

Obs! Kontrollera vilka fraktbolag och tjänster Google stöder. Om du använder ett fraktbolag som inte stöds eller bor i ett annat land eller region måste du använda anpassade fasta fraktavgifter. Läs mer om transporttid baserat på tillgängliga fraktbolagsalternativ i varje land.

Läs om hur du ställer in transporttid för dina fasta fraktavgifter.

Ställa in fri och snabb frakt i Merchant Center

Fri frakt

• Produkter med alternativ för kostnadsfri och snabb frakt visas med annoteringar i sökresultaten, på Shopping-fliken och i annonserna.
  • Om du vill aktivera fri frakt kan du välja mellan alternativ som fri frakt eller fri frakt över ett visst belopp när du konfigurerar fraktkostnaden.

Läs om hur du visar användarna att du erbjuder fri frakt.

Snabb leverans

Läs om hur du visar användarna att du erbjuder snabb frakt.