I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Anbefalte fremgangsmåter for frakt (for Shopify-brukere)

Denne artikkelen er skrevet for de som bruker Google & YouTube-appen på Shopify.

Et egendefinert ikon for artikkeloverskrifter i den eldre versjonen av Merchant Center.

Hvis du ser etter informasjon om anbefalte fremgangsmåter for frakt (for Shopify-brukere) i Merchant Center Next, kan du klikke her.

Mange kunder vurderer frakt som en av de viktigste faktorene når de handler på nettet. Når du tilbyr fri frakt og rask levering, kan potensielle kunder være mer interessert i å handle produktene dine. I denne artikkelen finner du informasjon om hvordan du konfigurerer fri frakt og rask levering i Shopify og Merchant Center.

Hvis du ser etter informasjon om hvordan du konfigurerer frakt for første gang, kan du lese artikkelen om konfigurering av frakt (for Shopify-brukere)

Konfigurer fri frakt og rask levering i Shopify

Fri frakt

• Med fri frakt kan kundene være trygge på at de ikke blir belastet for et overraskende høyt fraktgebyr når de legger inn bestillinger.
  • Produkter som er kvalifisert for fri frakt, kan automatisk vises med «Fri frakt»-merknader på Google.

An illustration of the parts of a Google Shopping ad.

• Du kan konfigurere fri frakt-satser for alle fraktsonene, slik at kundene ikke betaler noe for frakt i kassen.
  • Du kan angi fri frakt som eneste fraktsats i butikken din eller tilby fri frakt når bestemte kriterier er oppfylt. Disse kriteriene kan være basert på bestillinger over et visst beløp eller bestillinger over en viss vekt.
  • Du kan også velge fri frakt for bestemte produkter eller bestemte kunder.

Finn ut mer om hvordan du oppretter fri frakt-satser.

Rask levering

• Transporttid er tiden det tar fra transportøren henter forsendelsen hos deg, til forsendelsen ankommer kundens adresse.
  • I tillegg til de faste fraktsatsene kan du tilby prioritert frakt (1–3 virkedager) som et alternativ for kunder som vil ha produktene sine raskt.
  • Ekspresslevering kan tilbys i bestemte delstater eller for begrensede produkter. Du kan enkelt oppgi denne informasjonen når du konfigurerer fraktsoner i Shopify.
  • Produkter som er kvalifisert for rask levering, kan automatisk vises med merknader på Google.
  • Du kan legge til transportørberegnede fraktsatser, slik at du belaster kundene dine med det nøyaktige beløpet transportøren, f.eks. UPS eller FedEx, belaster deg når du kjøper fraktetiketter. Finn ut hvordan du legger til transportørberegnede fraktsatser.

Merk: Husk å sjekke hvilke transportører og tjenester Google støtter. Hvis du bruker en transportør som ikke støttes, eller hvis du bor i et annet land eller en annen region, må du bruke egendefinerte, faste fraktsatser. Finn ut mer om transporttid basert på tilgjengelige transportørtjenester i hvert land.

Finn ut hvordan du konfigurerer transporttid for faste fraktsatser.

Konfigurer fri frakt og rask levering i Merchant Center

Fri frakt

• Produkter med alternativer for fri frakt og rask levering vises med merknader i Søk, Shopping-fanen og i annonsene.
  • Du kan aktivere fri frakt ved å velge mellom alternativer som fri frakt eller fri frakt over et visst beløp når du konfigurerer fraktkostnaden.

Finn ut hvordan du viser brukerne at du tilbyr fri frakt.

Rask levering

Finn ut hvordan du viser brukerne at du tilbyr rask levering.