In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Best practices voor verzending (voor Shopify-gebruikers)

Dit artikel is bedoeld voor gebruikers van de Google & YouTube-app op Shopify

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Klik hier voor informatie over best practices voor verzending (voor Shopify-gebruikers) in Merchant Center Next.

Voor veel kopers is de verzending een van de belangrijkste factoren als ze online kopen. Als u gratis en snelle verzending aanbiedt, maakt u uw producten aantrekkelijker voor potentiële klanten. In dit artikel vindt u informatie over hoe u gratis en snelle verzending instelt in Shopify en Merchant Center.

Meer informatie over hoe u voor de 1e keer verzending instelt, vindt u in het artikel Verzending instellen (voor Shopify-gebruikers).

Gratis en snelle verzending instellen in Shopify

Gratis verzending

• Met gratis verzending weten klanten zeker dat ze geen onverwachte hoge verzendkosten hoeven te betalen als ze iets bestellen.
  • Producten die in aanmerking komen voor gratis verzending, kunnen automatisch met de annotatie Gratis levering op Google worden getoond.

An illustration of the parts of a Google Shopping ad.

• U kunt gratis verzending instellen voor elke verzendzone, zodat klanten bij als ze afrekenen geen verzendkosten hoeven te betalen.
  • U kunt gratis verzending instellen als het enige verzendtarief voor uw winkel of gratis verzending aanbieden als een bestelling aan bepaalde criteria voldoet. Dat kan bijvoorbeeld voor bestellingen boven een bepaalde waarde of een bepaald gewicht.
  • U kunt gratis verzending ook toepassen op specifieke producten of voor specifieke klanten.

Ontdek meer informatie over hoe u gratis verzending instelt.

Snelle verzending

• De bezorgduur is de periode vanaf het moment waarop de bezorgdienst de bestelling bij u ophaalt tot het moment waarop de bestelling aankomt op het adres van uw klant.
  • Naast uw vaste verzendtarieven kunt u ook versnelde verzendopties aanbieden (1 tot 3 werkdagen) voor klanten die hun producten snel willen krijgen.
  • U kunt snelle verzending aanbieden naar specifieke staten of voor bepaalde producten. Deze informatie voert u in als u uw verzendzones instelt in Shopify.
  • Producten die in aanmerking komen voor snelle verzending, kunnen automatisch met annotaties op Google worden getoond.
  • U kunt door de bezorgdienst berekende verzendtarieven toevoegen om uw klanten het exacte bedrag in rekening te brengen dat de bezorgdienst, zoals UPS of FedEx, in rekening brengt als u een verzendlabel koopt. Ontdek meer informatie over hoe u door de bezorgdienst berekende verzendtarieven toevoegt.

Opmerking: Controleer welke bezorgdiensten en services Google ondersteunt. Gebruik aangepaste vaste verzendtarieven als u een niet-ondersteunde bezorgdienst gebruikt of in een ander land of een andere regio woont. Ontdek meer informatie over de bezorgduur op basis van de beschikbare bezorgdiensten in elk land.

Ontdek meer informatie over hoe u de bezorgduur instelt voor uw vaste verzendtarieven.

Gratis en snelle verzending instellen in Merchant Center

Gratis verzending

• Bij producten met opties voor gratis en snelle verzending staan annotaties in de zoekresultaten, op het tabblad Shopping en in hun advertenties.
  • Als u gratis verzending wilt aanzetten, kiest u opties als gratis verzending of gratis verzending vanaf een bepaald bedrag als u uw verzendkosten instelt.

Ontdek meer informatie over hoe u gebruikers toont dat u gratis verzending aanbiedt.

Snelle verzending

Ontdek meer informatie over hoe u gebruikers toont dat u snelle verzending aanbiedt.