I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

År [year]

En anpassad ikon för Merchant Center Classic och Merchant Center Next.

Attributet år [year] används för att beskriva modellåret för det angivna fordonet. Använd det för alla fordonsannonser som visas i Merchant Center.

Innehåll

Användningsområde

Required Obligatoriskt för alla fordonsannonser.

Optional Valfritt för fordonsannonser i Frankrike och Tyskland.

Format

Följ de här riktlinjerna för formatering för att se till att Google förstår den data du skickar.

Ta reda på när och hur du skickar in produktdata på engelska.

Typ Heltal
Upprepat fält nej
Filformat Exempelvärde
Typ Heltal (4 siffror)

Text/tabbavgränsat

2023

XML (flöden)

<g:year>2023</g:year>

Information om hur du formaterar data för Content API finns i riktlinjerna för Content API för fordonsannonser.

Riktlinjer

Följ de här riktlinjerna för att se till att du skickar data av hög kvalitet för dina produkter.

Minimikrav

Det här är kraven du måste uppfylla för att visa din produkt i Merchant Center. Vi underkänner din produkt om du inte följer kraven och meddelar dig detta i ditt Merchant Center-konto.

• Ange korrekt modellår på fordonet när du skickar in attributet år [year].