Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

Shopping-mainosten ja maksuttomien listausten palautuskäytäntöjen määrittäminen

Oma kuvake Merchant Center Nextin artikkeleille
Jos haluat tietoa Shopping-mainosten ja maksuttomien listausten palautuskäytäntöjen lisäämisestä klassisessa Kauppiaskeskuksessa, klikkaa tästä.

Kun lähetät Shopping-mainosten ja maksuttomien listausten tuotetietoja, voit myös lisätä palautus- ja hyvityskäytäntösi. Palautuskäytäntö vaikuttaa merkittävästi ostopäätökseen. Siksi käytäntöjen näkyminen mainoksissa, listauksissa ja Gmailissa voi edistää tuotteidesi myyntiä.

This image showcases how return policy attributes are displayed in Merchant Center.

Vinkki: Jos näet mainoksissasi tai listauksissasi merkinnän, jonka mukaan palautuskäytäntösi koskee useimpia tuotteita, olemme määrittäneet palautuskäytäntösi ilman, että sinun tarvitsee ladata sitä erikseen. Jos lataat käytännön tämän artikkelin ohjeiden mukaisesti, merkintä poistetaan. Ladatut ja vahvistetut palautuskäytännöt ohittavat verkkosivustoltasi keräämämme tiedot.

Näin se toimii

Jotta voit ottaa palautukset käyttöön, sinun on luotava palautuskäytännöt Kauppiaskeskus-tililläsi. Voit liittää palautuskäytännöt kaikkiin tuotteisiin, tiettyihin tuoteryhmiin tai yksittäiseen tuotteeseen käyttämällä palautuskäytäntötunniste [return_policy_label] ‑määritettä tuotesyötteessä.

Vaihtoehtoisesti voit jakaa palautuskäytäntösi automaattisesti Content APIn avulla. Sen käyttöönottajan olisi hyvä olla henkilö, jolla on kokemusta web-kehityksestä, mutta sen jälkeen kuka tahansa voi käyttää sitä. Lue lisää palautuskäytännön jakamisesta Content APIn kautta.

Voit valita jokaiselle palautuskäytännölle useita asetuksia, kuten palautuskelpoisuuden tai milloin asiakkaan on maksettava palautuslähetyksen kulut itse.

Esimerkkejä

Palautustilanne Miten palautuskäytännöt asetetaan
Käytössä on yksi vakiokäytäntö kaikille myymillesi tuotteille Luo yksi käytäntö.
Käytössä on yksi vakiopalautuskäytäntö kotimaassa, mutta kansainvälisiä palautuksia ei hyväksytä Luo yksi palautuskäytäntö maalle, josta hyväksyt palautukset. Lisää sitten toinen käytäntö ulkomaille, joihin tuotteita myydään, mutta joista palautuksia ei hyväksytä.
Käytössä on yksi vakiopalautuskäytäntö useimmille tuotteille, mutta tiettyjä tuotteita ei voi palauttaa Luo yksi vakiopalautuskäytäntö kaikille tuotteille. Luo sen jälkeen poikkeuskäytäntö, josta ilmenee, että tiettyjä tuotteita ei voi palauttaa. Poikkeuskäytäntöä lisätessä sinun on luotava tunniste, jonka voit lisätä syötteessäsi oleviin poikkeustuotteisiin.

Tuotteita, joita ei yleensä voi palauttaa, ovat esimerkiksi hygieniatuotteet, suojavarusteet ja yksilöidyt, kuten kaiverretut, tuotteet.

Käytössä on yksi vakiokäytäntö useimmille tuotteille, mutta tietyt tuotteet täytyy palauttaa muita aiemmin

(esimerkiksi huipputason elektroniikka)

Luo yksi vakiopalautuskäytäntö kaikille tuotteille, jotka on palautettava 30 päivän kuluessa. Luo sen jälkeen poikkeuskäytäntö ja merkitse tuotteet, jotka on palautettava 14 päivän kuluessa.

Poikkeuskäytäntöä lisätessä sinun on luotava tunniste, jonka voit lisätä syötteessäsi oleviin poikkeustuotteisiin.

Yhdistelmä Yllä olevista tilanteista voi luoda erilaisia yhdistelmiä, jolloin sinun on luotava vakiokäytäntö ja useita poikkeuksia ja lisättävä oikea tunniste tarvittaviin tuotesyötteesi tuotteisiin.

Vaatimukset

Hyvitys- ja palautuskäytäntöjen on oltava selkeästi ja näkyvästi esillä verkkosivuillasi. Google voi hyödyntää verkkosivujesi palautuskäytännön tietoja ja esittää mainoksissasi, listauksissasi ja Gmailissa yleisen palautuskäytännön. Googlen käytäntöjen vastaisen palautuskäytännön käyttäminen on kiellettyä.

• Varmista, että palautuskäytännöt koskevat sekä viallisia tuotteita että yleisempiä tapauksia, kuten ostajan mielenmuutoksia.
  • Varmista, että palautuskäytäntö näkyy kaikille verkkokaupan kävijöille ilman kirjautumista, rekisteröitymistä tai henkilökohtaisten tietojen lisäämistä.
  • Varmista, että Kauppiaskeskuksessa olevat palautuskäytännöt vastaavat verkkosivustolla näkyviä käytäntöjä. Tarkista myös, että palautuskäytäntötiedot ovat yhdenmukaisia koko verkkosivustolla, esimerkiksi alatunnisteessa, palautussivulla ja verkkobannerissa.
  • Kerro verkkosivustollasi selkeästi, miten palautukset ja hyvitykset hoidetaan. Mainitse esimerkiksi aikaraja, jonka sisällä hyväksyt palautukset sekä palautustapa ja palautusmaksut.

Palautuskäytännön lisääminen

Voit luoda käytännön, joka koskee yhtä maata tai useita maita. Kun olet luonut käytännön, voit lisätä poikkeuskäytäntöjä. Voit myös myöhemmin lisätä maita mihin tahansa käytäntöön, kunhan kyseinen maa ei sisälly toiseen käytäntöön.

1. Valitse Kauppiaskeskus-tilisi sivuvalikosta Toimitus ja palautus.
  2. Klikkaa Palautuskäytännöt-välilehteä.
  3. Valitse + Lisää palautuskäytäntö.

Huom. Voit nähdä palautuskäytäntöehdotuksia. Ehdotukset on räätälöity sinulle verkkosivustoltasi kerättyjen tietojen perusteella, ja ne on suunniteltu tarjoamaan optimaalinen käyttökokemus. Voit hyväksyä tai hylätä ne osittain tai kokonaan ja aloittaa alusta. Voit joka tapauksessa tarkistaa palautuskäytännön ennen tallentamista tai muokata niitä milloin tahansa.

Palautuskäytännöt voi lisätä Toimitus ja palautus ‐osion Palautuskäytännöt-välilehdellä, syötteiden kautta tai Content APIn kautta.

Vaihe 1: Palautuskäytännön URL-osoite

Lisää verkkosivustollasi olevan palautuskäytännön URL-osoite.

Vaihe 2: Valitse maat, joita palautuskäytäntö koskee
Valitse maa tai maat, joissa myyt suurimman osan tuotteistasi.

Vaihe 3: Valitse, hyväksytkö palautuksia

Valitse kolmesta vaihtoehdosta, hyväksytkö palautuksia:
  • Kyllä, hyväksyn sekä viallisten että virheettömien tuotteiden palautukset
  • Hyväksyn vain viallisten tuotteiden palautukset
  • Ei, en hyväksy palautuksia

Vaihe 4: Valitse, hyväksytkö vaihdot

Valitse kahdesta vaihtoehdosta, hyväksytkö vaihdot:

• Kyllä, hyväksyn vaihdot
  • Ei, en hyväksy vaihtoja

Vaihe 5: Tuotteen kunto

Valitse, missä tapauksessa hyväksyt tuotteen palautuksen:

1. Vain uudet tuotteet: Koskee tuotteita, jotka ovat avaamattomassa alkuperäispakkauksessa tai joita ei ole käytetty.
  2. Uudet ja hieman käytetyt tuotteet. Koskee avattuja tai hieman käytettyjä tuotteita.

Vaihe 6: Palautusjakso

Valitse kahdesta vaihtoehdosta, kuinka monta päivää palautusoikeus on voimassa:

• Päivien määrä
  • Pysyvä palautusoikeus

Vaihe 7: Palautusjakson pidennys

Palautusjaksoa voi pidentää tiettyinä aikoina vuodesta, kuten juhlapyhinä.

Näin pidennät palautusjaksoa

1. Klikkaa Lisää pidennys.
  2. Valitse aikaväli.
  3. Lisää päivien määrä ja viimeinen voimassaolopäivä.

Vaihe 8: Palautustapa

Valitse asiakkaiden käytössä olevat palautustavat:

• Kauppaan
  • Kioskiin
  • Postitse

Jos asiakkaat voivat palauttaa tuotteet postitse, valitse myös, miten he saavat palautuslapun. Valitse jokin seuraavista vaihtoehdoista:

• Lataus/tulostus
  • Pakkauksen sisältö
  • Asiakkaan vastuulla

Vaihe 9: Valuutta

Valitse tätä käytäntöä koskeva valuutta. Summa muunnetaan automaattisesti asiakkaan paikalliseen valuuttaan.

Vaihe 10: Uudelleenvarastointimaksu

Valitse uudelleenvarastointimaksun veloitustapa:

• Maksuton
  • Kiinteä summa
  • Prosenttiosuus tuotteen hinnasta

Vaihe 11: Hyvityksen käsittelyaika

Valitse, kuinka monen päivän kuluessa asiakas saa hyvityksen.

Lisää poikkeuskäytäntö

Voit lisätä poikkeuksen muuttamalla aiemmin luodun käytännön osia, jotka ovat erilaiset tietyille tuotteille. Lisää tämän jälkeen palautuskäytäntötunniste [return_policy_label] ‑määrite, jotta voit lisätä poikkeuksen syötteesi tietyille tuotteille.

1. Valitse Kauppiaskeskus-tililtäsi Toimitus ja palautus.
  2. Klikkaa Palautuskäytännöt-välilehteä.
  3. Valitse palautuskäytäntö, johon haluat lisätä poikkeuksen.
  4. Valitse + Lisää poikkeuskäytäntö.
  5. Lisää käytännön nimi ja tunniste. Palautuskäytännön poikkeus koskee vain tuotteita, joilla on poikkeuksesta kertova tunniste syötteessäsi.
  6. Määritä käytännöllesi palautusjakso. Voit valita toimituksen jälkeisistä päivistä koostuvia eripituisia ajanjaksoja, pysyvän palautusoikeuden tai ei palautusoikeutta.
  7. Valitse syyt, joiden vuoksi asiakkaiden on maksettava palautuksen toimituskulut.
  8. Lisää ajanjakso ja palautusjakso, jos haluat poikkeuskäytännön koskevan tiettyä ajanjaksoa, kuten juhlapyhiä.
  9. Tarkista tiedot ja valitse sitten Tallenna.

Lisää palautuskäytäntötunnisteen määrite tuotteisiin

Jos palautuskäytäntöjä on vain yksi (oletuskäytäntö), sinun ei tarvitse päivittää syötettäsi. Halutessasi voit kuitenkin lisätä syötteeseen palautuskäytäntötunniste [return_policy_label] ‑sarakkeen ja käyttää avainsanaa "default" kaikkien tuotteiden tunnisteena.

Jos olet luonut useita palautuskäytäntöjä, sinun on lisättävä syötteeseesi palautuskäytäntötunniste [return_policy_label] ‑sarake. Jos oletuskäytäntöä sovelletaan, käytä avainsanaa "default" tai jätä sarake tyhjäksi. Jos tuotteiden käytäntö poikkeaa oletuksesta, lisää niihin poikkeuskäytännölle luomasi tunnisteen nimi.

Palautuskäytännön vahvistuksen tilan tarkistaminen

Google vahvistaa palautuskäytäntösi ennen niiden käyttöä. Palautukset-välilehden Tila-sarakkeessa näkyy jokin seuraavista:

• Vahvistettu: Käytäntösi on hyväksytty.
  • Odottaa: Käytännön tarkastus on vielä käynnissä.
  • Hylätty: Käytäntöä ei ole hyväksytty. Varmista, että palautuskäytäntösi täyttää vaatimukset ja päivitä se tarvittaessa.