In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Uitgesloten Google-productcategorie [google_product_category_exclusion]

Een eigen icoon voor Merchant Center Next en de klassieke versie van Merchant Center.

Gebruik het kenmerk Uitgesloten Google-productcategorie [google_product_category_exclusion] om alle artikelen die bij een specifieke Google-productcategorie horen in uw feed uit te sluiten van uw promotie.

Wanneer te gebruiken

Optional Optioneel voor alle promoties.

Indeling

Volg deze richtlijnen voor de indeling zodat we uw gegevens kunnen begrijpen.

Type

Unicode-tekens (aanbevolen: alleen ASCII)

Herhaald veld

Ja

Bestandsindeling

Voorbeeld van invoer

Tekstfeeds

2271

of

Apparel & Accessories > Clothing > Dresses [Kleding en accessoires > Kleding > Jurken]

XML-feeds

<g:google_product_category_exclusion>2271

</g:google_product_category_exclusion>

of

<g:google_product_category_exclusion>Kleding en accessoires &gt; Kleding &gt; Jurken</g:google_product_category_exclusion>

Bekijk de bron Content API for Shopping om uw gegevens voor de Content API in te delen.

Best practices

Met deze best practices kunt u uw productgegevens optimaliseren voor de beste resultaten.

• Als het kenmerk producten waarop aanbieding van toepassing is [product_applicability] van uw promotie is ingesteld op specific_products, worden door het instellen van het kenmerk uitgesloten Google-productcategorie alle artikelen met dezelfde productcategorie in uw productfeed uitgesloten van uw promotie.
  • Stel dit kenmerk niet in als de categorie geschikte artikelen bevat. In dat geval moet u de aanbieding-ID [promotion_id] handmatig toewijzen aan de geschikte artikelen in uw productfeed, of gebruikt u de product-ID voor promotie [item_id] (zie hierboven) om de geschikte artikelen in uw promotiefeed toe te wijzen (maximaal 20 artikelen). Meer informatie leest u in Producten voor uw promotie kiezen in onze implementatiehandleiding voor promoties.

Voorbeelden

Promotiegegevens voor een uitverkoop met 30% korting op alles, behalve kleding en accessoires

Kenmerk

Waarde

Aanbieding-id [promotion_id]

black_friday_thirty_percent_off_sale

Promotietitel [long_title]

Black Friday: 30% korting

Uitgesloten Google-productcategorie [google_product_category_exclusion]

Kleding en accessoires