I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Om Priser i Merchant Center Analytics

En anpassad ikon för Merchant Center Classic och Merchant Center Next.

På fliken Priser visas kort där du kan jämföra priserna på dina produkter med priserna som kunderna ser på Google. Det omfattar priserna på dina produkter och priserna på produkter från andra säljare. I den här artikeln beskriver vi vilken prissättningsinformation som är tillgänglig och hur detta kan hjälpa din prissättningsstrategi för att få ditt företag att växa med Google.

Innehåll

Fördelar

Om du känner till det genomsnittliga priset på Google som kunderna ser när de klickar på produkter som du och andra återförsäljare säljer kan du fatta bättre beslut om hur du ska balansera priset på produkterna med resultatet. Här är några exempel på vad du kan göra:

• Jämföra priset på produkt- och varumärkesnivå: Ta reda på om produkterna du säljer är billigare eller dyrare än priset på Google.
  • Tolka resultatet: Priset spelar en viktig roll för optimeringen av produktresultatet. Läs mer om vilka produkter som kan ha nytta av en prisändring och hur prisskillnaden för dina produkter påverkar deras resultat.

Så fungerar det

Kom igång genom att öppna sidan Resultat i Merchant Center. På fliken Priser visas ett urval av kort baserat på priserna på dina produkter jämfört med det genomsnittliga priset som kunderna ser när de klickar på produkter från dig och andra återförsäljare.

Du kan hitta svar på viktiga frågor som: ”Hur jämför sig mina priser med priserna på Google?”, ”Hur många av mina produkter är billigare, liknande eller dyrare än priset på Google?”, ”Vilka av mina produkter har störst prisskillnad jämfört med priset på Google?” och ”Hur ska jag prissätta mina produkter för att få bättre resultat?”.

Om du vill veta mer om en viss produkt eller ett visst varumärke klickar du på Visa på varje kort. Då får du en mer avancerad upplevelse med detaljerad information. När du klickar på en produkttitel öppnas en sidopanel till höger, där du kan se mer produkt- och resultatinformation.

Vad som är tillgängligt

Dina priser jämfört med priset på Google

Få en översikt över hur många av dina produkter som har prisjämförelsedata och hur många av dessa produkter som är billigare eller dyrare jämfört med priset på Google. Klicka på Visa om du vill ha en detaljerad lista över produkterna.

Prisjämförelser mellan olika varumärken

Ta reda på hur priserna fördelas på alla produktexponeringar hos dina populäraste varumärken med en uppdelning i procent av billigare, liknande och dyrare priser. Du kan klicka på knappen Visa om du vill ha en fullständig lista över dina varumärken med prisjämförelsedata.

Dina produkter med högst prisskillnad

Upptäck för vilka av dina produkter skillnaden mellan ditt pris och de priser som visas på Google är störst. Klicka på knappen Visa för att få en detaljerad lista över alla dina produkter med högre priser jämfört med priset på Google.

Förslag på försäljningspris med störst resultatpåverkan

Utforska vilka produkter som gynnas mest av prisjusteringar med förslag på försäljningspris. Klicka på knappen Visa för att se en detaljerad lista över alla dina produkter med förslag på försäljningspris från Google, tillsammans med andra mätvärden som beräknad klick- eller konverteringsökning.

Obs! För att få förslag på försäljningspris måste du antingen ange kundvagnsdata och ladda upp kostnaden för sålda varor (KSV) för dina erbjudanden eller rapportera köpkonverteringar och använda strategin budgivning med Mål-ROAS för dina Shopping-annonser.

Om du vill ange ett lägsta pris för varje produkt för att ange det lägsta pris som du vill få förslag på försäljningspris för kan du ange ett lägsta pris [auto_pricing_min_price] via API:et eller via ett tilläggsflöde.

Utforska insikter utöver kort

Klicka på knappen Visa på varje kort för att se detaljerad information om varje ämne. Utöver filtren som tidsperiod, varumärke, varu-id, rabatt i procent och titel kan du filtrera eller sortera resultaten utifrån följande dimensioner:

• Ditt pris är det nuvarande priset på din produkt som visas för kunder på Google.
  • Pris på Google är det effektiva klickviktade priset för en viss produkt baserat på alla återförsäljare som annonserar om samma produkt via Shopping-annonser och gratisannonser. Produkterna matchas utifrån GTIN-nummer. Priset på Google beräknas inom en sjudagarsperiod.
  • Prisskillnad visar den procentuella skillnaden mellan det aktuella priset och priset på Google för en viss produkt.
  • Prisdistribution visar hur ofta priserna på alla produkter från ett varumärke är lägre, liknande eller högre än priset på Google. För flera produkter viktas prisdistributionen efter exponeringar av varje produkt under de senaste 14 dagarna.
  • Föreslaget pris är det mest effektiva försäljningspriset som Google räknar ut. Det bygger på avancerade simuleringar på olika prisnivåer under de senaste sju dagarna med hänsyn till priselasticitet, aktuellt resultat och resultatets påverkan på prisförändringar för företag som liknar ditt. Använd föreslagna försäljningspriser som värdefulla riktlinjer när du utformar din prissättningsstrategi. Läs mer om hur du ändrar försäljningspris för dina produkter.
  • Klickökning visar den uppskattade procentuella ökningen av antalet klick från Shopping-annonser om det föreslagna priset tillämpas. Beräkningar genereras av avancerade prissimuleringar baserade på resultatdata från de senaste sju dagarna.
  • Konverteringsökning visar den uppskattade procentuella ökningen av onlinekonverteringar från Shopping-annonser för dina produkter om det föreslagna försäljningspriset tillämpas. Beräkningar genereras av avancerade prissimuleringar baserade på resultatdata från de senaste sju dagarna.
  • Effektivitet visar vilka produkter som skulle ha störst nytta av det föreslagna priset. Detta baseras på den förväntade resultatökningen genom att justera det nuvarande priset till försäljningspriset. Prisförslag med hög effektivitet beräknas ge den största resultatökningen jämfört med medel eller låg.

Efterlevnad av användarvillkoren för Merchant Center

Rapporter från Priser är bara tillgängliga för intern användning av återförsäljaren eller någon som agerar på uppdrag av återförsäljaren. Prisuppgifter får inte säljas vidare, visas offentligt, marknadsföras eller sammanställas med andra företags. I samband med Priser avser ”återförsäljare” den företagsenhet som äger domänen för produkterna som säljs eller som säljer produkter på en marknadsplats.

Du måste säkerställa att din eller tredje parts användning av data från Marknadstrender som exporteras från ditt Merchant Center-konto följer användarvillkoren för Merchant Center.