I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Om Priser i Merchant Center-statistikken

Et egendefinert ikon for den eldre versjonen av Merchant Center og Merchant Center Next.

I Priser-fanen finner du kort du kan bruke til å sammenligne produktprisene dine med prisene kundene ser på Google. Dette inkluderer produktprisene dine og produktprisene til andre selgere. Denne artikkelen forklarer hvilken prisinformasjon som er tilgjengelig, og hvordan du kan basere prisstrategien din på den for å skape vekst i bedriften med Google.

I denne artikkelen

Fordeler

Hvis du vet gjennomsnittsprisen på Google som forbrukerne ser når de klikker på produkter som du og andre forhandlere selger, kan du ta bedre beslutninger om hvordan du skal balansere produktprisene med resultatene. Dette kan du gjøre:

• Sammenlign prisen på produkt- og merkevarenivå: Finn ut om produktene du selger, har høyere eller lavere pris enn prisen på Google.
  • Forstå resultatene dine: Pris spiller en viktig rolle i optimalisering av produktresultater. Finn ut hvilke produkter som kan ha nytte av en prisendring, og hvordan prisforskjellen mellom produktene dine er knyttet til resultatene.

Slik fungerer det

For å komme i gang går du til «Resultater»-siden i Merchant Center. I Priser-fanen kan du se et utvalg av kort basert på produktprisene dine sammenlignet med gjennomsnittsprisen kundene ser når de klikker på produkter fra deg og andre forhandlere.

Du kan finne svar på viktige spørsmål som «Hvordan er prisene på produktene mine sammenlignet med prisen på Google?», «Hvor mange av produktene mine er billigere, omtrent like dyre eller dyrere enn prisen på Google?», «Hvilke av produktene mine har størst prisforskjell sammenlignet med prisen på Google?» og «Hvordan kan jeg prissette produktene mine for å få bedre resultater?».

For å finne mer informasjon om et bestemt produkt eller merke, klikk på Se-knappen på hvert kort. Da får du en mer avansert visning med mer informasjon. Når du klikker på en produkttittel, åpnes det et sidepanel til høyre. Der kan du se mer informasjon om produktet og resultatene.

Hva er tilgjengelig?

Prisene dine sammenlignet med prisen på Google

Få oversikt over hvor mange av produktene dine som har tilgjengelige data om prissammenligning, og hvor mange av disse produktene som er billigere eller dyrere sammenlignet med prisen på Google. Du kan klikke på Se-knappen for å se en detaljert liste over disse produktene.

Prissammenligning for merkene dine

Finn ut hvordan prisene fordeles mellom alle produktvisningene av de mest populære merkene dine, med en oversikt over prosentandelen av billigere, lignende og dyrere priser. Du kan klikke på Se-knappen for å få en fullstendig liste over merkene dine med data om prissammenligning.

Produktene med størst prisforskjell

Finn ut hvilke av produktene dine som har størst prisforskjell mellom prisen din og prisene kundene ser på Google. Du kan klikke på Se-knappen for å se en detaljert liste over alle produktene som har høyere priser sammenlignet med prisen på Google.

Forslag til tilbudspriser som har størst innvirkning på resultatene

Med forslag til tilbudspriser kan du finne ut hvilke produkter som kan få størst utbytte av prisjusteringer. Du kan klikke på Se-knappen for å se en detaljert liste over alle produktene dine med forslag til tilbudspriser fra Google, samt andre beregninger som forventet økning i antall klikk eller konverteringer.

Merk: For å få forslag til tilbudspriser må du enten oppgi handlekurvdata og laste opp varekostnaden for tilbudene dine eller rapportere kjøpskonverteringer og bruke mål-ROAS-budstrategien for Shopping-annonsene dine.

Hvis du vil angi en minimumspris for hvert produkt for å indikere den laveste prisen du vil ha forslag til tilbudspris for, kan du oppgi en minimumspris [auto_pricing_min_price] via API-et eller via en ekstrafeed.

Se mer statistikk enn det som vises på kortene

Klikk på Se-knappen på hvert kort for å se detaljert informasjon om hvert emne. I tillegg til filtre for tidsperiode, merke, vare-ID, rabattprosent og tittel kan du filtrere eller sortere resultatene basert på disse dimensjonene:

• Din pris er den nåværende produktprisen som kundene ser på Google.
  • Prisen på Google er den effektive klikkvektede prisen for et gitt produkt hos alle forhandlere som fører opp det samme produktet i Shopping-annonser og kostnadsfrie oppføringer. Systemet bruker GTIN-numre for å se hvilke produkter som er de samme. Prisen på Google evalueres i løpet av en periode på 7 dager.
  • Prisforskjell viser den prosentvise forskjellen mellom den nåværende prisen din og prisen på Google for et bestemt produkt.
  • Prisfordeling viser hvor ofte prisene på alle produktene fra et merke er lavere, høyere eller på nivå med prisen på Google. Hvis det er snakk om flere produkter, vektes prisfordelingen etter antall visninger av hvert produkt de siste 14 dagene.
  • Foreslått pris er tilbudsprisen Google anslår som mest effektiv. Den er basert på avanserte simuleringer med ulike prispunkter de siste 7 dagene, og den tar hensyn til priselastisitet, nåværende resultater og effekten av prisendringer for lignende bedrifter. De foreslåtte tilbudsprisene kan brukes som en nyttig pekepinn for å forme prisstrategien din. Finn ut mer om hvordan du endrer tilbudsprisen for produktene dine
  • Klikkøkning viser den anslåtte prosentvise økningen i antall klikk for Shopping-annonsene dine hvis den foreslåtte prisen tas i bruk. Prognosene genereres av avansert prissimulering basert på resultatdata fra de siste 7 dagene.
  • Økning i antall konverteringer viser den forventede prosentvise økningen i antall konverteringer på nettet fra Shopping-annonser for et produkt hvis den foreslåtte tilbudsprisen tas i bruk. Prognosene genereres av avansert prissimulering basert på resultatdata fra de siste 7 dagene.
  • Effektivitet viser hvilke produkter som kan få størst utbytte av den foreslåtte prisen. Dette er basert på den forventede resultatøkningen av å justere den nåværende prisen til tilbudsprisen. Prisforslag med «Høy» effektivitet forventes å føre til størst resultatøkning sammenlignet med «Middels» eller «Lav» effektivitet.

Overholdelse av vilkårene for Merchant Center

Priser-rapportene er bare tilgjengelige for intern bruk av forhandleren eller de som handler på vegne av forhandleren. Prisdata kan ikke selges videre, offentliggjøres, annonseres eller samles inn for flere bedrifter. I forbindelse med priser betyr «forhandler» bedriftsenheten som eier domenet til produktene som selges, eller som selger produkter på en markedsplass.

Du må sørge for at både din egen og eventuelle tredjeparters bruk av prisdata som eksporteres fra Merchant Center-kontoen din, er i tråd med vilkårene for Merchant Center.