Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

Hinnoittelu Kauppiaskeskuksen tilastoissa

Oma kuvake klassiselle Kauppiaskeskukselle ja Merchant Center Nextille.

Hinnoittelu-välilehden korttien avulla voit vertailla tuotteidesi hintoja asiakkaiden Googlessa näkemiin hintoihin. Tämä koskee sekä omien tuotteidesi että muiden myyjien tuotteiden hintoja. Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä hintatietoja on käytettävissä ja miten ne voivat auttaa sinua parantamaan hinnoittelustrategiaasi ja kasvattamaan liiketoimintaasi Googlessa.

Sisällys

Hyödyt

Kun tiedät keskimääräisen hinnan, jonka käyttäjät näkevät Googlessa klikatessaan sinun ja muiden jälleenmyyjien tuotteita, voit tehdä parempia päätöksiä tuotteidesi hinnan ja tulostesi tasapainottamiseksi. Datasta saat apua esimerkiksi seuraaviin:

• Vertaile hintaa tuote- ja bränditasolla: Selvitä, ovatko myymiesi tuotteiden hinnat alhaisempia vai korkeampia kuin Googlessa näkyvä hinta.
  • Ymmärrä tuloksiasi: Hinnalla on tärkeä rooli tuotteiden tehokkuuden optimoinnissa. Katso, mitkä tuotteet voisivat hyötyä hinnanmuutoksesta ja miten tuotteidesi hintaero liittyy niiden tehokkuuteen.

Näin se toimii

Siirry Kauppiaskeskuksen Tulokset-sivulle. Hinnoittelu-välilehdellä näet kortteja, jotka perustuvat tuotteidesi hintoihin verrattuna keskimääräiseen hintaan, jonka asiakkaat näkevät, kun he klikkaavat sinun ja muiden jälleenmyyjien tuotteita.

Saat vastauksia keskeisiin kysymyksiin, kuten "Miten tuotteideni hinnat vertautuvat Googlessa näkyvään hintaan?", "Kuinka monet tuotteistani ovat edullisempia, saman hintaisia tai kalliimpia kuin Googlessa näkyvät hinnat?", "Millä tuotteistani on suurin hintaero verrattuna Googlessa näkyvään hintaan?" ja "Miten minun kannattaa hinnoitella tuotteet, jotta voin parantaa niiden tuloksia?".

Jos haluat lisätietoja tietystä tuotteesta tai brändistä, klikkaa kyseisen kortin Näytä-painiketta, niin näytölle avautuu tarkempia tietoja sisältävä näkymä. Kun klikkaat tuotteen nimeä, oikealle avautuu sivupaneeli, josta näet lisätietoja tuotteesta ja tuloksista.

Mitä on käytettävissä?

Hintasi verrattuna hintaan Googlessa

Näet yleiskatsauksen siitä, kuinka monelle tuotteellesi on saatavilla hintavertailudataa ja kuinka monen tuotteen hinta on Googlessa näkyvää hintaa korkeampi tai alhaisempi. Klikkaamalla Näytä-painiketta näet yksityiskohtaisen listan näistä tuotteista.

Eri brändien hintavertailu

Näet, miten hinnat jakautuvat suosituimpien brändiesi tuoteimpressioille, sekä erittelyn alhaisempien, vastaavien ja korkeampien hintojen prosenttiosuudesta. Klikkaamalla Näytä-painiketta näet kattavan listan brändeistäsi ja niiden hintavertailudatasta.

Tuotteet, joiden hintaero on suurin

Selvitä, millä tuotteillasi on suurimmat erot omien hintojesi ja Googlessa näkyvien hintojen välillä. Klikkaamalla Näytä-painiketta näet yksityiskohtaisen listan kaikista tuotteistasi, joiden hinnat ovat korkeammat kuin Googlessa.

Alennushintaehdotukset, joilla on suurin vaikutus tuloksiin

Tutustu tuotteisiin, jotka hyötyvät eniten alennushintaehdotusten muutoksista. Klikkaamalla Näytä-painiketta näet yksityiskohtaisen listan kaikista tuotteistasi ja Googlen tarjoamista alennushintaehdotuksista sekä muita mittareita, kuten ennustetun kasvun klikkauksissa tai konversioissa.

Huom. Jos haluat saada alennushintaehdotuksia, sinun on joko ilmoitettava ostoskoridata ja lisättävä tarjouksiin myytyjen tuotteiden kustannukset tai raportoitava ostoskonversiot ja käytettävä ROAS-tavoitehintatarjousstrategiaa Shopping-mainoksissa.

Jos haluat määrittää kullekin tuotteelle alhaisimman hinnan, jota vastaavia alennushintaehdotuksia haluat saada, voit lisätä vähimmäishinta [auto_pricing_min_price] ‐arvon APIn tai lisäsyötteen kautta.

Muita tietoja korttien lisäksi

Näet tarkat tiedot kustakin aiheesta klikkaamalla kortin Näytä-painiketta. Voit suodattaa tai lajitella tuloksia ajanjakson, brändin, tuotetunnuksen, alennusprosentin ja nimen sekä seuraavien kategorioiden mukaan:

• Hinta on tuotteen nykyinen hinta, joka näkyy asiakkaille Googlessa.
  • Hinta Googlessa on keskimääräinen klikkausmäärällä painotettu hinta tietylle tuotteelle. Se perustuu kaikkien kyseistä tuotetta Shopping-mainoksissa ja maksuttomissa listauksissa mainostavien jälleenmyyjien tietoihin. Tuotteet yhdistetään GTIN-tunnusten perusteella. Googlen hinta arvioidaan seitsemän päivän jakson aikana.
  • Hintaero osoittaa tuotteen tämänhetkisen oman hintasi ja Googlessa näkyvän hinnan välisen prosentuaalisen eron.
  • Hintajakauma osoittaa, kuinka usein brändin kaikkien tuotteiden hinnat ovat Googlessa näkyvää hintaa alhaisempia, vastaavia tai korkeampia. Useiden tuotteiden hintajakauma painotetaan kunkin tuotteen 14 viime päivän aikana saamien näyttökertojen perusteella.
  • Ehdotettu hinta on Googlen ennustama tehokkain alennushinta. Se perustuu seitsemän viime päivän aikana tehtyihin monipuolisiin hintapistesimulaatioihin, joissa on otettu huomioon hintajoustot, nykyiset tulokset ja hintamuutosten vaikutus tuloksiin samankaltaisissa yrityksissä. Voit käyttää ehdotettuja alennushintoja suuntaa antavina ohjeina hinnoittelustrategian muokkaamiseen. Lue lisää tuotteiden alennushinnan muuttamisesta.
  • Klikkausten kasvu ilmaisee Shopping-mainosten klikkausten ennustetun kasvun prosenttimääräisesti ehdotetun hinnan käyttöönoton jälkeen. Ennusteet luodaan monipuolisilla hinnoittelusimulaatioilla seitsemän viime päivän tulosdatan perusteella.
  • Konversioiden kasvu ilmaisee tuotteen Shopping-mainosten online-konversioiden ennustetun kasvun prosenttimääräisesti ehdotetun alennushinnan käyttöönoton jälkeen. Ennusteet luodaan monipuolisilla hinnoittelusimulaatioilla seitsemän viime päivän tulosdatan perusteella.
  • Tehokkuus osoittaa, mitkä tuotteet hyötyisivät eniten ehdotetusta hinnasta. Tämä perustuu ennustettuun tulosparannukseen, joka saadaan käyttämällä alennushintaa nykyisen hinnan sijasta. Suuren tehokkuuden hintaehdotusten arvioidaan johtavan parempaan tulosparannukseen verrattuna keskitason tai pienen tehokkuuden hintaehdotuksiin.

Kauppiaskeskuksen käyttöehtojen noudattaminen

Hinnoitteluraportit ovat saatavilla vain jälleenmyyjän tai jälleenmyyjää edustavan tahon sisäiseen käyttöön. Hinnoitteludataa ei saa myydä edelleen, esittää julkisesti tai käyttää mainonnassa, eikä eri yrityksiä koskevaa dataa saa koota yhteen. Hinnoittelussa "jälleenmyyjä" tarkoittaa liiketoimintayksikköä, joka omistaa tuotteiden myyntiin käytettävän verkkotunnuksen tai joka myy tuotteita kauppapaikassa.

Sinun on varmistettava, että käytät itse ja että kolmannet osapuolet käyttävät Kauppiaskeskus-tililtäsi vietyä hinnoitteludataa Kauppiaskeskuksen ehtojen mukaisesti.