I Hjælp kan du finde indhold om både Merchant Center Next og den klassiske version af Merchant Center. Se efter logoet øverst i hver artikel for at sikre, at artiklen omhandler den version af Merchant Center, du bruger.

Om Prissætning i Merchant Center Analytics

Et tilpasset ikon til den klassiske version af Merchant Center og Merchant Center Next.

Fanen "Prissætning" viser dig kort, der giver dig mulighed for at sammenligne priserne på dine produkter med de priser, som kunderne ser på Google. Disse priser omfatter priserne på dine produkter og priserne på produkter fra andre sælgere. I denne artikel kan du læse om, hvilke prisoplysninger der er tilgængelige, og hvordan dette kan hjælpe dig med din prisstrategi, så du kan skabe vækst i din virksomhed via Google.

I denne artikel kan du læse om følgende:

Fordele

Når du kender den gennemsnitlige pris på Google, som forbrugerne ser, når de klikker på produkter, som du og andre forhandlere sælger, kan du træffe bedre beslutninger om, hvordan du skal justere prisen på dine produkter i forhold til din effektivitet. Opfølgende handlinger omfatter:

• Sammenlign prisen på produkt- og brandniveau: Find ud af, om de produkter, du sælger, er billigere eller dyrere end prisen på Google.
  • Få indsigt i din effektivitet: Prisen spiller en vigtig rolle i optimeringen af produkteffektiviteten. Få flere oplysninger om, hvilke produkter der kan drage fordel af en prisændring, og hvordan prisforskellen for dine produkter er relateret til deres effektivitet.

Sådan fungerer det

Gå til siden "Effektivitet" i Merchant Center for at komme i gang. Fanen "Prissætning" viser et udvalg af kort baseret på priserne på dine produkter sammenlignet med den gennemsnitspris, som kunderne ser, når de klikker på produkter fra dig og andre forhandlere.

Du kan finde svar på vigtigste spørgsmål som f.eks. "Hvordan er priserne på mine produkter i forhold til prisen på Google?", "Hvor mange af mine produkter er billigere, tilsvarende eller dyrere end prisen på Google?", "Hvilke af mine produkter har den største prisforskel i forhold til prisen på Google?" og "Hvordan skal jeg prissætte mine produkter for at øge effektiviteten?"

Hvis du vil have mere detaljerede oplysninger om et bestemt produkt eller brand, kan du klikke på knappen "Vis" på hvert kort. Dette giver en mere avanceret oplevelse med flere oplysninger. Når du klikker på en produkttitel, åbnes et sidepanel i højre side, hvor du kan se flere oplysninger om produktet og effektiviteten.

Hvad er tilgængeligt?

Dine priser sammenlignet med prisen på Google

Få en oversigt over, hvor mange af dine produkter der har tilgængelige prissammenligningsdata, og hvor mange af disse produkter der er billigere eller dyrere end prisen på Google. Du kan klikke på knappen "Vis" for at se en detaljeret liste over disse produkter.

Prissammenligning for dine brands

Se, hvordan priserne fordeler sig på tværs af alle produkteksponeringer for dine mest populære brands, og få en oversigt over procentdelen af billigere, lignende og dyrere priser. Du kan klikke på knappen "Vis" for at se en komplet liste over dine brands med prissammenligningsdata.

Dine produkter med den højeste prisforskel

Find ud af, hvilke af dine produkter der har den største prisforskel mellem din pris og den pris, som forbrugerne ser på Google. Du kan klikke på knappen "Vis" for at se en detaljeret liste over alle dine produkter, der har højere priser sammenlignet med prisen på Google.

Forslag til tilbudspriser med den største indvirkning på effektiviteten

Se, hvilke produkter der får mest ud af prisjusteringer, ved hjælp af forslag til tilbudspriser. Du kan klikke på knappen "Vis" for at få en detaljeret liste over alle dine produkter med forslag til tilbudspris fra Google sammen med andre metrics, f.eks. deres forventede stigning i klik eller konverteringer.

Bemærk! For at få forslag til tilbudspriser skal du enten angive data om kurv og uploade varens egenpris (COGS, cost of goods sold) for dine tilbud eller rapportere købskonverteringer og bruge strategien budgivning efter mål-ROAS til dine Shopping-annoncer.

Se indsigt andre steder end på kort

Klik på knappen "Vis" på hvert kort for at få flere detaljerede oplysninger om hvert emne. Ud over de sædvanlige filtre som f.eks. tidsrum, brand, vare-id og titel kan du filtrere eller sortere dine resultater baseret på følgende dimensioner:

• Din pris er den aktuelle pris på dit produkt, som kan ses af kunderne på Google.
  • Pris på Google er den effektive klikbaserede pris for et produkt hos alle forhandlere, der også viser det pågældende produkt i Shopping-annoncer og gratis fortegnelser. Produkterne matches på baggrund af deres GTIN. Prisen på Google evalueres over en periode på 7 dage.
  • Prisforskel viser den procentvise forskel mellem din aktuelle pris og prisen på Google for et bestemt produkt.
  • Prisfordeling viser, hvor ofte priserne på alle produkter fra et brand er billigere, tilsvarende eller dyrere end prisen på Google. For flere produkter vægtes prisfordelingen efter eksponeringerne af hvert enkelt produkt i løbet af de seneste 14 dage.
  • Foreslået pris er den mest effektive tilbudspris ifølge Googles forudsigelser. Den er baseret på avancerede simuleringer på forskellige prispunkter i løbet af de seneste 7 dage, som tager højde for priselasticitet, den aktuelle effektivitet og effektiviteten for prisændringer for virksomheder som din. Brug foreslåede tilbudspriser som en værdifuld retningslinje for at hjælpe med at forme din prisstrategi. Få flere oplysninger om, hvordan du ændrer tilbudsprisen på dine produkter.
  • Stigningen i antal klik viser den forventede procentvise stigning i antallet af klik fra dine Shopping-annoncer, hvis den foreslåede pris anvendes. Forudsigelser genereres af avancerede prissimuleringer baseret på effektivitetsdata i løbet af de seneste 7 dage.
  • Større konvertering viser den forventede procentvise stigning i onlinekonverteringer fra Shopping-annoncer for dit produkt, hvis den foreslåede tilbudspris anvendes. Forudsigelser genereres af avancerede prissimuleringer baseret på effektivitetsdata i løbet af de seneste 7 dage.

Overholdelse af vilkår og betingelser for Merchant Center

Prisrapporter er kun tilgængelige til intern brug for forhandleren eller andre, der handler på forhandlerens vegne. Prisdata må ikke videresælges, vises offentligt, annonceres for eller samles for flere virksomheder. I forbindelse med Prissætning betyder "forhandler" den virksomhed, som ejer domænet for de produkter, der sælges, eller som sælger produkter på en markedsplads.

Du skal sikre dig, at din eller en tredjeparts brug af prisdata, der er eksporteret fra din Merchant Center-konto, overholder Merchant Centers vilkår og betingelser.