I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Konfigurera Googles lokala lager i Google och YouTube-appen

Den här artikeln riktar sig till användare av Google & YouTube-appen på Shopify

En anpassad ikon för Merchant Center Classic och Merchant Center Next.

Om du hanterar lager på olika platser kan du marknadsföra dina produkter och nå kunder i närheten som söker på Google. Med lokalt lager för lokal upptäckt kan Google visa dina kunder var dina produkter finns så att de kan köpa dem på en plats som passar dem.

När du har konfigurerat lokalt lager i Google & YouTube-appen på Shopify kan du lista dina produkter som annonser för lokala butikslager och kostnadsfria lokala företagsuppgifter.

På den här sidan

Krav

Kontrollera att onlinebutiken uppfyller följande krav:

Krav för Shopify

• Du måste använda Shopify Point of Sale.
  • Du måste ha en fysisk butik som du säljer från.
  • Du måste ha ett Point of Sale-lager för Shopify. Du kan lägga till antalet produkter i varje försäljningsställe.
  • Du måste ha minst elva produkter.

Krav för Google

Så här konfigurerar du lokalt Google-lager

Följ stegen nedan för att konfigurera lokalt Google-lager och marknadsföra dina produkter lokalt:

Starta installationsguiden för lokalt Google-lager

• I Google & YouTube-appen på Shopify väljer du fliken Overview.
  • Scrolla till avsnittet Local inventory.
  • Klicka på Get started för att öppna konfigurationsguiden.

Skapa en Google Företagsprofil

• Registrera dig för en kostnadsfri Google Företagsprofil genom att klicka på Create profile i guiden.
  • Om du redan har en profil klickar du på I already have a profile.

Med Google Företagsprofil kan du lägga till dina butiker på Google så att dina platser visas i Google Maps och Sök. När du lägger till platser bör du se till att du använder exakt samma adress som för dina butiker i Shopify, så att lagerinformationen smidigt kan synkroniseras.

Förbered dina produkter för synkronisering

För att synkronisera dina produkter mellan din Shopify-butik och Google Merchant Center måste du ha minst elva produkter med godkänd status i avsnittet Product listings på sidan Overview i din Google & YouTube-app på Shopify.

Klicka på I understand för att bekräfta att produkterna uppfyller kraven.

Länka dina Google-konton

När du har godkänt kraven för att förbereda produkter för synkronisering måste du länka din Google Företagsprofil till ditt Google Merchant Center-konto.

Ange e-postadressen som du använde när du skapade din Google Företagsprofil och klicka på Link i steget Link accounts.