I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Konfigurer produktlager i butikk for Google i Google & YouTube-appen

Denne artikkelen er skrevet for de som bruker Google & YouTube-appen på Shopify

Et egendefinert ikon for den eldre versjonen av Merchant Center og Merchant Center Next.

Hvis du administrerer produktlagere på flere ulike steder, kan du markedsføre produktene dine og nå ut til kunder i nærheten som søker på Google. Med produktlager i butikk for lokale utforskende søk kan Google vise kundene hvor produktene dine er, slik at de kan kjøpe dem på et sted som er praktisk for dem.

Når du har konfigurert produktlager i butikk i Google & YouTube-appen på Shopify, kan du føre opp produktene dine som annonser for varer i butikk og kostnadsfrie lokale oppføringer.

På denne siden

Krav

Sørg for at nettbutikken din oppfyller følgende krav:

Shopify-krav

• Du må bruke Shopify POS (Utsalgssted).
  • Du må ha en fysisk butikk du selger fra.
  • Du må ha en lagerbeholdning i Shopify. Du kan legge til antallet produkter på hvert butikksted.
  • Du må ha minst elleve produkter.

Google-krav

Slik konfigurerer du produktlager i butikk for Google

Følg fremgangsmåten nedenfor for å konfigurere produktlager i butikk for Google og markedsføre produktene dine lokalt:

Start konfigureringsveiledningen for produktlager i butikk for Google

• Velg oversiktsfanen i Google & YouTube-appen på Shopify.
  • Rull til delen «Local inventory» («Produktlager i butikk»).
  • Klikk på Get started (Kom i gang) for å gå til konfigureringsveiledningen.

Opprett en Google-bedriftsprofil

• Klikk på Create profile (Opprett profil) i konfigureringsveiledningen for å registrere deg for en kostnadsfri Google-bedriftsprofil.
  • Klikk på I already have a profile (Jeg har allerede en profil) hvis du allerede har en.

Med Google-bedriftsprofiler kan du legge til de fysiske butikkene dine på Google, slik at beliggenhetene vises på Google Maps og Søk. Når du legger til beliggenheter, må du sørge for at du bruker nøyaktig samme adresse som butikkene dine i Shopify, slik at produktlagerinformasjonen kan synkroniseres sømløst.

Klargjør produktene for synkronisering

For å synkronisere produktene dine mellom Shopify-butikken og Google Merchant Center-kontoen din må du ha minst elleve produkter med status som godkjent i delen med produktoppføringer på oversiktssiden i Google & YouTube-appen på Shopify.

Klikk på I understand (Jeg forstår) for å bekrefte at produktene dine oppfyller disse kravene.

Tilknytt Google-kontoene dine

Når du har godtatt kravene for å klargjøre produkter for synkronisering, må du knytte Google-bedriftsprofilen til Google Merchant Center-kontoen din.

I «Knytt sammen kontoer»-trinnet skriver du inn e-postadressen du brukte til å opprette Google-bedriftsprofilen, og klikker på Tilknytt.

Linker til relatert innhold