In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Lokale Google-voorraad instellen in de Google & YouTube-app

Dit artikel is bedoeld voor gebruikers van de Google & YouTube-app op Shopify

Een eigen icoon voor Merchant Center Next en de klassieke versie van Merchant Center.

Als u voorraad op verschillende locaties beheert, kunt u uw producten promoten en klanten in de buurt bereiken die op Google zoeken. Met lokale voorraad voor lokale vindbaarheid kan Google uw klanten tonen waar uw producten zich bevinden, zodat ze die kunnen kopen op een locatie die handig voor hen is.

Nadat u lokale voorraad heeft ingesteld in de Google & YouTube-app op Shopify, kunt u uw producten vermelden als advertenties met lokale voorraad en kosteloze lokale vermeldingen.

Op deze pagina

Vereisten

Zorg dat uw online winkel aan de volgende vereisten voldoet:

Vereisten van Shopify

• U moet Shopify Point of Sale gebruiken.
  • U moet een fysieke winkellocatie hebben van waaruit u verkoopt.
  • U moet Shopify Point of Sale-voorraad hebben. U kunt het aantal producten op elke winkellocatie toevoegen.
  • U moet minimaal 11 producten hebben.

Vereisten van Google

Lokale Google-voorraad instellen

Volg de onderstaande stappen om lokale Google-voorraad in te stellen en uw producten lokaal te promoten:

De installatiehandleiding voor lokale Google-voorraad starten

• Selecteer het tabblad Overzicht in de Google & YouTube-app op Shopify.
  • Scroll naar het gedeelte Lokale voorraad.
  • Klik op Aan de slag om naar de installatiehandleiding te gaan.

Een Google Bedrijfsprofiel maken

• Klik in de installatiehandleiding op Profiel maken om u aan te melden voor een kosteloos Google Bedrijfsprofiel.
  • Als u al een profiel heeft, klikt u op Ik heb al een profiel.

Met Google Bedrijfsprofiel kunt u uw winkels toevoegen aan Google, zodat uw locaties worden weergegeven op Google Maps en Zoeken. Als u locaties toevoegt, zorgt u ervoor dat u exact hetzelfde adres gebruikt als uw winkellocaties in Shopify, zodat de voorraadinformatie naadloos kan worden gesynchroniseerd.

Uw producten voorbereiden voor synchronisatie

Als u uw producten wilt synchroniseren tussen uw Shopify-winkel en uw Google Merchant Center, moet u minstens 11 producten hebben met een goedkeuringsstatus in het gedeelte Productvermeldingen op de pagina Overzicht in de Google & YouTube-app op Shopify.

Klik op Ik begrijp het om te bevestigen dat uw producten aan deze vereisten voldoen.

Uw Google-accounts koppelen

Nadat u aan de vereisten voor de synchronisatie van producten heeft voldaan, moet u uw Google Bedrijfsprofiel koppelen aan uw Google Merchant Center-account.

Geef in de stap Accounts koppelen het e-mailadres op waarmee u uw Google Bedrijfsprofiel heeft gemaakt en klik op Koppelen.