I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Product Studio

En anpassad ikon för Merchant Center Next-artiklar

Product Studio är en svit med AI-baserade verktyg som ger dig möjlighet att spara tid och resurser och samtidigt förbättrar och skapar produktbilder av hög kvalitet. Med hjälp av verktygen kan du skapa scener, öka bildupplösningen och redigera bakgrunder. De nya bilderna kan attrahera fler kunder när du delar dem i stor skala i alla dina marknadsföringskanaler.

Product Studio är kostnadsfritt och hjälper dig att minska den tid, budget och de resurser som behövs för produktfotografering och efterredigering.

Du måste godkänna de här användarvillkoren för att kunna använda Product Studio.

Obs! Product Studio är endast tillgängligt för säljare i USA, Förenade kungariket, Kanada och Australien, och endast för meddelanden på engelska. Vi fortsätter att förbättra produkten genom att förbättra användarupplevelsen, utskriftskvaliteten, funktionerna och mycket annat. Eftersom funktionen fortfarande är experimentell kan den generera oväntade bilder och fungerar bäst med vissa produkter (till exempel förpackade konsumentvaror med produkter på framsidan och i mitten). Den fungerar för närvarande inte så bra med mänskliga modeller, händer, konst och armaturer. Den stöder inte heller skapande av bilder för reglerade varor som alkohol, droger, läkemedel, hasardspelsrelaterade produkter, vapen, tobak, fyrverkerier eller hälso-/medicintekniska produkter. Läs mer om kraven på annonsformat för Discovery- och Demand Gen-produkter och om hur säljare kan använda Product Studio via Shopify.

På den här sidan

Vad du kan vänta dig

Product Studio bygger på Googles AI-principer och du får därför fördelar med generativ AI. Du kan enkelt och kostnadsfritt skapa unika och anpassade produktbilder och få ut mer av bilderna du redan har. Det kan korta ned tiden och minska kostnaderna som det medför att anlita en fotograf eller hyra en studio så att du kan lägga mer tid på att få verksamheten att växa. Med fler bilder och förbättrat innehåll kan dina annonser få bättre resultat och generera en högre avkastning på investering.

Tjänsterna kan ibland innehålla felaktigt eller stötande innehåll som inte representerar Googles synsätt.

Obs! När du använder Product Studio lagras data som beskrivningar, genererade bilder och genereringstider på enheten du använder. Därför kanske andra kan komma åt uppgifterna om du använder en delad enhet. Du kan när som helst rensa informationen på fliken Visningshistorik i Product Studio.

Komma åt Product Studio

Product Studio är endast tillgänglig i Merchant Center Next eller Google & YouTube-appen i Shopify. Den är inte tillgänglig för användare av klassiska Merchant Center. Du kommer åt Product Studio i Merchant Center Next genom att följa stegen nedan eller klicka här. Om du använder Shopify kan du läsa mer om Product Studio för Shopify.

Anvisningar

1. Öppna sidan Produkter i avsnittet Ditt företag i Merchant Center.
  2. Klicka på fliken Product Studio högst upp.
  3. Klicka på Kom igång och godkänn Product Studios ytterligare användarvillkor genom att klicka på Jag godkänner. Nu har du möjlighet att skapa en scen, ta bort en bakgrund eller öka upplösningen för dina produktbilder.

Skapa scener

Syftet med att skapa scener är att det ska vara en snabb och kostnadseffektiv lösning för att skapa högkvalitativa produktbilder som visar upp produkter i naturliga, livsstilsaktiga miljöer. Du kan generera anpassade bilder med hjälp av AI.

Anvisningar

1. Öppna sidan Produkter i avsnittet Ditt företag i Merchant Center.
  2. Klicka på fliken Product Studio högst upp.
  3. Klicka på Kom igång så öppnas fliken Skapa scen.
    1. Välj den produktbild du vill använda eller ladda upp en ny.
    2. Ange en beskrivning av produkten.
    3. Beskriv scenen där du vill att produkten ska placeras.
      • För bästa möjliga resultat bör du ta med detaljerade beskrivningar av den produkt, placering, omgivning och bakgrund du vill generera.
      • Använd en mall för att fylla i en scenbeskrivning med bara ett klick. Du hittar mallar för årstider, högtider och studioutrymmen i avsnittet Eller börja med ett inspirerande tema. Välj ett tema för att automatiskt fylla i textrutan Beskriv scenen och skapa en scen åt dig.

4. Klicka på Skapa scen. Det kan ta en stund innan bilden läses in.
  5. Om du är nöjd med bilden klickar du på Lägg till i Merchant Center. Om du vill skapa en ny bakgrund kan du lägga till en ny beskrivning och klicka på Skapa om scen.
  6. Klicka på Spara.
Obs! Du kan inte spara nya bilder om det redan finns 70 bilder på en produkt. Då visas ett felmeddelande. Se till att du följer riktlinjerna i artikeln om livsstilsbilder när du skickar in livsstilsbilder. Bilder med bakgrunder ska inte användas som huvudsaklig produktbild.

Redigera bakgrund

Med redigering av bakgrund kan du ta bort bakgrunden på produktbilden med bara ett klick. Produkten får på så sätt en vit bakgrund, vilket gör att kunderna kan se produkten tydligt.

Anvisningar

1. Öppna sidan Produkter i avsnittet Ditt företag i Merchant Center.
  2. Klicka på fliken Product Studio högst upp.
  3. Klicka på Redigera bakgrund i det övre navigeringsfältet.
  4. Välj den bild du vill redigera eller ladda upp en ny och klicka sedan på Ta bort bakgrund.
    • Nu kan du förstora, förminska, ladda ned eller ångra ändringarna.
  5. Klicka på Lägg till i Merchant Center.
  6. Klicka på Spara.

Öka upplösningen

Den här funktionen ökar direkt kvaliteten och storleken på dina produktbilder så att de ser skarpa ut.

Anvisningar

1. Öppna sidan Produkter i avsnittet Ditt företag i Merchant Center.
  2. Klicka på fliken Product Studio högst upp.
  3. Klicka på Öka upplösningen i det övre navigeringsfältet.
  4. Välj den bild du vill redigera eller ladda upp en ny och klicka sedan på Öka upplösningen.
    • Nu kan du visa ändringarna genom att dra verktygsfältet med före/efter.
  5. Klicka sedan på Lägg till i Merchant Center.
  6. Klicka på Spara.

Rekommenderade metoder

Använd de här metodtipsen för att välja de bästa produktbilderna och skriva beskrivande promptar för att optimera din produktdata och förbättra ditt företags resultat med hjälp av Product Studio.

Välja rätt produktbild

• Product Studio fungerar bäst när du väljer en huvudproduktbild. Välj en startbild som bara har en huvudprodukt. Product Studio fungerar inte bra om det är svårt att identifiera huvudprodukten på startbilden.
Gör så här  Green check Undvik det här No
Bilden visar den goda vanan att i Product Studio endast välja en huvudproduktbild. Product Studio är inte lika bra på att identifiera huvudprodukten i startbilden om den innehåller flera produkter.

• Placera produkten i mitten av bilden och lämna det mesta av arbetsytan vit. Om huvudprodukten tar upp en stor del av bilden (till exempel är mycket nära eller rör vid kanten) använder du knappen Minska för att göra produkten mindre. Produkten ska vara centrerad och lämna det mesta av arbetsytan vit.
Gör så här  Green check Undvik det här No
Bilden visar den goda vanan att i Product Studio placera produkten i mitten av bilden och lämna det mesta av arbetsytan vit. Om huvudprodukten tar upp en stor del av bilden kan du använda knappen Minska för att göra den mindre.

• Använd inte bilder som visar människor som använder dina produkter. Product Studio fungerar inte så bra med mänskliga modeller för närvarande. Använd en inmatningsbild som inte visar produkten på en person.
Gör så här  Green check Undvik det här No
Bilden visar den goda vanan att i Product Studio inte ha med människor eller djur i huvudproduktbilden. Product Studio fungerar inte lika bra med mänskliga modeller eller husdjur nu.

• Välj inte produktbilder med händer eller annan rekvisita för att visa upp huvudprodukter. Använd en bild utan händer eller annan rekvisita.
Gör så här  Green check Undvik det här No
Bilden visar den goda vanan att i Product Studio inte använda händer eller någon annan rekvisita för att visa upp huvudprodukter. Undvik bilder med händer eller annan rekvisita när du använder Product Studio.

Skriva en bra scenbeskrivning

Tänk på följande när du beskriver scenen och ange följande detaljer i beskrivningen för att få bästa möjliga resultat:
  • Typen av bild. Till exempel produktfotografering, illustration, makrofotografering osv.
  • Typen av produkt du lägger till i scenen. Till exempel en flaska med cologne.
  • Produktens placering. Till exempel på en stenplattform.
  • Omgivningen runt produkten. Till exempel omgivet av vita och gula blomblad.
  • Bakgrunden Till exempel stora tropiska blad och lövverk i bakgrunden.
Exempel på scenbeskrivning Exempelresultat
Produktfoto av en flaska med cologne på en marmoryta. Flaskan är omgiven av vita och gula blomblad. Bakgrunden är stora tropiska blad och lövverk. Bilden visar resultatet av ett promptexempel i Product Studio.

Ett studioproduktfoto av en liten tub som står på en rund marmorplattform med gulddetaljer. Plattformen är i fokus, tydlig och skarp. Det finns en persikofärgad vägg och körsbärsblommor i bakgrunden. Bilden är i fokus och har en öppen bländare, hög upplösning och i HD 8K. Bilden visar professionellt produktfoto, studiobelysning, mjuka skuggor, otroligt skarp bild, reflekterande yta och spridd belysning.

Bilden visar resultaten av ett promptexempel i Product Studio.
Ett kreativt produktfoto av ett doftljus i en studiomiljö med vit bakgrund. Doftljuset placeras på en dekorativ träplanka och i bakgrunden finns en oskarp kotte. Bilden visar resultaten av ett promptexempel i Product Studio.

Om du vill att information ska läggas till i den här artikeln kan du ge feedback genom att skicka in det här formuläret.