I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Product Studio

Et egendefinert ikon for Merchant Center Next-artikler

Product Studio er en pakke med kostnadsfrie, AI-baserte verktøy du kan bruke til å lage produktbilder av høy kvalitet samtidig som du sparer tid og ressurser. Verktøyene kan brukes til å generere omgivelser, øke bildeoppløsningen og endre bakgrunner. Med de nye bildene kan du tiltrekke flere kunder i markedsføringskanalene dine.

Product Studio er kostnadsfritt og reduserer tiden, ressursene og budsjettet som kreves for produktfotografering og etterarbeid.

For å bruke Product Studio må du godta disse vilkårene for bruk.

Merk: Product Studio er bare tilgjengelig for selgere i USA, Storbritannia, Canada og Australia og kan bare håndtere forespørsler på engelsk. Vi jobber kontinuerlig med å forbedre brukeropplevelsen, kvaliteten på resultatene, funksjonssettet med mer. Denne funksjonen er fortsatt på forsøksstadiet og kan derfor generere uventede bilder. Den fungerer best med bestemte produkter, for eksempel forbruksvarer som har fullt fokus på produktene. Funksjonen fungerer foreløpig ikke godt med menneskemodeller, hender, vegghengt kunst og lysarmaturer. Den kan heller ikke brukes til å lage bilder av regulerte varer som alkohol, narkotika, legemidler, gamblingrelaterte produkter, våpen, tobakksvarer, fyrverkeri eller helserelatert/medisinsk utstyr. Finn ut mer om kravene til formater for Discovery- og Demand Gen-produktannonser og hvordan du kan bruke Product Studio via Shopify.

På denne siden

Dette kan du forvente

Product Studio er basert på Googles AI-prinsipper og gir deg fordelene ved generativ AI, slik at du enkelt kan lage unike, skreddersydde produktbilder kostnadsfritt og få større utbytte av bildene du allerede har. Dette kan spare tid og kostnader som ellers ville gått med til å hyre inn fotografer eller leie studio, slik at du kan bruke mer tid på å utvide virksomheten din. Med flere bilder og bedre innhold kan oppføringene dine føre til bedre resultater og større avkastning.

Tjenestene kan noen ganger gi unøyaktig eller støtende innhold som ikke representerer Googles synspunkter.

Merk: Når du bruker Product Studio, blir data som beskrivelser, genererte bilder og genereringstidspunkter lagret på enheten du bruker. Så hvis du bruker en delt enhet, kan andre ha tilgang til denne informasjonen. Du kan når som helst fjerne dataene på Se loggen-fanen i Product Studio.

Slik får du tilgang til Product Studio

Product Studio er bare tilgjengelig i Merchant Center Next eller Google & YouTube-appen i Shopify. Funksjonen er ikke tilgjengelig for brukere av den eldre versjonen av Merchant Center. For å få tilgang til Product Studio i Merchant Center Next, følg fremgangsmåten nedenfor eller klikk her. For Shopify-brukere: Finn ut mer om Product Studio for Shopify.

Veiledning

1. Gå til Produkter-siden i «Bedriften din»-delen i Merchant Center.
  2. Klikk på Product Studio-fanen øverst.
  3. Klikk på Kom i gang, og godta tilleggsvilkårene for bruk av Product Studio ved å klikke på Godta. Nå kan du velge å generere omgivelser, fjerne bakgrunnen i eller øke oppløsningen til produktbilder.

Generer omgivelser

Formålet med generering av omgivelser er å levere en rask og kostnadseffektiv løsning for å generere bilder av høy kvalitet og vise frem produktene dine i naturlige omgivelser. Du kan generere skreddersydde bilder ved hjelp av AI.

Veiledning

1. Gå til Produkter-siden i «Bedriften din»-delen i Merchant Center.
  2. Klikk på Product Studio-fanen øverst.
  3. Klikk på Kom i gang, så kommer du til Generer omgivelser-fanen.
    1. Velg produktbildet du vil bruke, eller last opp et nytt bilde.
    2. Legg inn en beskrivelse av produktet.
    3. Beskriv scenen der du vil plassere produktet.
      • For best mulige resultater må du ta med detaljerte beskrivelser av produktet, plasseringen, omgivelsene og bakgrunnen du vil generere.
      • Bruk en mal til å fylle ut en beskrivelse av omgivelsene med bare ett klikk. Du finner sesong-, høytids- og studiomaler under delen «Eller begynn med et inspirerende tema». Velg et tema for å fylle ut «Beskriv scenen»-tekstfeltet automatisk og generere omgivelser.

4. Klikk på Generer omgivelser. Det kan ta litt tid før bildet lastes inn.
  5. Hvis du er fornøyd med bildet, klikker du på Legg til i Merchant Center. Hvis du vil generere en ny bakgrunn, kan du legge til en ny beskrivelse og klikke på Generer omgivelsene på nytt.
  6. Klikk på Lagre.
Merk: Hvis det finnes 70 bilder av produktet, kan du ikke lagre et nytt bilde, og da får du en feilmelding. Når du sender inn livsstilsbilder, må du overholde retningslinjene i artikkelen om livsstilsbilder. Bilder med bakgrunner skal ikke brukes som hovedbilde av produktet.

Endre bakgrunnen

Du kan fjerne bakgrunnen i produktbildet med ett klikk for å vise produktet mot en hvit bakgrunn, slik at kundene kan se produktet tydelig.

Veiledning

1. Gå til Produkter-siden i «Bedriften din»-delen i Merchant Center.
  2. Klikk på Product Studio-fanen øverst.
  3. Klikk på Endre bakgrunnen på navigasjonsraden øverst.
  4. Velg bildet du vil redigere, eller last opp et nytt bilde. Klikk deretter på Fjern bakgrunnen.
    • Nå kan du forstørre, forminske, laste ned eller angre endringene.
  5. Klikk på Legg til i Merchant Center.
  6. Klikk på Lagre.

Øk oppløsningen

Med denne funksjonen kan du raskt forbedre kvaliteten på og forstørre produktbildene, slik at de ser skarpe og flotte ut.

Veiledning

1. Gå til Produkter-siden i «Bedriften din»-delen i Merchant Center.
  2. Klikk på Product Studio-fanen øverst.
  3. Klikk på Øk oppløsningen på navigasjonsraden øverst.
  4. Velg bildet du vil redigere, eller last opp et nytt bilde. Klikk deretter på Øk oppløsningen.
    • Nå kan du skyve på Før/Etter-verktøylinjen for å se endringene.
  5. Klikk på Legg til i Merchant Center.
  6. Klikk på Lagre.

Anbefalte fremgangsmåter

Følg de anbefalte fremgangsmåtene for å velge de beste produktbildene og skrive beskrivende hjelpetekster, slik at du kan optimalisere produktinformasjonen din og få bedre bedriftsresultater når du bruker Product Studio.

Slik velger du riktig produktbilde

• Product Studio fungerer best når du velger ett bilde av hovedproduktet. Velg et startbilde som bare viser ett hovedprodukt. Product Studio fungerer ikke særlig bra hvis det er vanskelig å identifisere hovedproduktet på startbildet.
Gjør dette  Green check Ikke gjør dette No
Dette bildet viser den anbefalte fremgangsmåten i Product Studio der det bare velges ett hovedbilde av produktet. Product Studio kan ikke identifisere hovedproduktet i startbildet like effektivt hvis bildet inneholder flere produkter.

• Plasser produktet midt i bildet, og la mesteparten av området være hvitt. Hvis hovedproduktet tar stor plass i ruten (f.eks. er veldig nært eller berører kanten av bildet), kan du bruke «reduser»-knappen for å gjøre produktet mindre. Produktet skal være sentrert, og mesteparten av området skal være hvitt.
Gjør dette  Green check Ikke gjør dette No
Dette bildet viser den anbefalte fremgangsmåten i Product Studio der produktet plasseres midt i bildet og mesteparten av området rundt er hvitt. Hvis hovedproduktet fyller en stor del av bildet, kan du bruke Reduser-knappen for å gjøre det mindre.

• Ikke bruk bilder av mennesker som viser frem produktene dine. Product Studio fungerer foreløpig ikke særlig bra med menneskemodeller. Bruk et bilde som ikke viser produktet på en person.
Gjør dette  Green check Ikke gjør dette No
Dette bildet viser den anbefalte fremgangsmåten i Product Studio der det ikke tas med mennesker eller dyr i hovedbildet av produktet. Product Studio er foreløpig ikke like effektivt med levende modeller eller kjæledyr.

• Ikke velg produktbilder som bruker hender eller andre gjenstander til å vise frem hovedprodukter. Bruk et bilde som ikke inneholder hender eller andre gjenstander.
Gjør dette  Green check Ikke gjør dette No
Dette bildet viser den anbefalte fremgangsmåten i Product Studio uten bruk av hender eller andre gjenstander for å vise frem hovedprodukter. Unngå å bruke bilder med hender eller andre gjenstander når du bruker Product Studio.

Slik lager du en god beskrivelse av omgivelsene

Når du beskriver omgivelsene, bør du ta hensyn til følgende og legge inn disse opplysningene i beskrivelsen for å oppnå best mulig resultat:
  • Type bilde. For eksempel produktbilde, illustrasjon, makrobilde osv.
  • Type produkt du har i motivet. For eksempel en parfymeflaske.
  • Plasseringen av produktet. For eksempel på et underlag av stein.
  • Omgivelsene rundt produktet. For eksempel omgitt av hvite og gule blomsterblader.
  • Bakgrunnen. For eksempel store tropiske blader og bladverk i bakgrunnen.
Eksempel på beskrivelse av omgivelser Eksempel på resultat
Produktbilde av en parfymeflaske på en marmoroverflate. Flasken er omgitt av hvite og gule blomsterblader. I bakgrunnen er det store tropiske blader og bladverk. Dette bildet viser resultatet for en eksempelforespørsel i Product Studio.

Et produktbilde i studio av en liten tube på et rundt underlag av marmor med gullkant. Underlaget er i klart og skarpt fokus. I bakgrunnen er det en ferskenfarget vegg og blomstrende kirsebærgrener. Bildet er i fokus, har åpen blenderåpning, høy oppløsning og HD 8K-kvalitet. Bildet viser et profesjonelt produktbilde med studiobelysning, myke skygger, utrolig skarp bildekvalitet, en reflekterende overflate og god lysspredning.

Dette bildet viser resultatene for en eksempelforespørsel i Product Studio.
Et kreativt produktbilde av et duftlys tatt i et studio mot en hvit bakgrunn. Duftlyset er plassert på en dekorativ treplate, og det er en kongle i bakgrunnen som er gjort uskarp. Dette bildet viser resultatene for en eksempelforespørsel i Product Studio.

Hvis du ønsker å få lagt til informasjon i denne artikkelen, kan du sende inn dette skjemaet for å gi tilbakemelding.