In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Product Studio

Een eigen icoon voor Merchant Center Next-artikelen

Product Studio biedt een pakket kosteloze AI-gestuurde tools waarmee u productafbeeldingen van hoge kwaliteit maakt en verbetert en waarmee u tijd en middelen bespaart. Met de tools maakt u settings, verhoogt u de afbeeldingsresolutie en bewerkt u achtergronden. Gebruik uw nieuwe afbeeldingen in al uw marketingkanalen om meer klanten te trekken.

Product Studio kost niets en helpt u tijd en geld te besparen op uw fotoshoots en -bewerkingen.

Als u Product Studio wilt gebruiken, moet u deze Servicevoorwaarden accepteren.

Opmerking: Product Studio is alleen beschikbaar voor verkopers in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada en Australië en ondersteunt alleen prompts in het Engels. We blijven het product ontwikkelen door onder meer de gebruikerservaring, de uitvoerkwaliteit en de functies te verbeteren. Aangezien deze functie nog experimenteel is, kan deze onverwachte afbeeldingen genereren. De functie werkt het beste met bepaalde producten (bijvoorbeeld consumentenproducten die prominent in beeld zijn). Menselijke modellen, handen, kunst voor aan de muur en lampen worden op dit moment niet goed verwerkt. Ook kunt u met deze functie geen afbeeldingen maken voor gereguleerde goederen, zoals alcohol, drugs, farmaceutische middelen, kansspelgerelateerde producten, wapens, tabak, vuurwerk en medische apparaten. Neem meer informatie door over de indelingsvereisten voor Discovery-productadvertenties en productadvertenties voor het genereren van vraag en hoe u Product Studio gebruikt via Shopify.

Op deze pagina

Wat u kunt verwachten

Product Studio is gebaseerd op de AI-principes van Google en biedt u de voordelen van generatieve AI, zodat u kosteloos en makkelijk unieke productafbeeldingen kunt maken die bij uw merk passen. Ook kunt u met de tool uw bestaande afbeeldingen verbeteren. U hoeft geen fotograaf of studio meer te huren. Zo bespaart u geld en houdt u meer tijd over voor de groei van uw bedrijf. Met meer afbeeldingen en betere content presteren uw vermeldingen mogelijk beter en behaalt u een hoger rendement op uw investering.

De services kunnen soms onnauwkeurige of aanstootgevende content bieden die niet de mening van Google vertegenwoordigt.

Opmerking: Als u Product Studio gebruikt, worden gegevens zoals beschrijvingen, gegenereerde afbeeldingen en het tijdstip van genereren opgeslagen op het apparaat dat u gebruikt. Als u een gedeeld apparaat gebruikt, hebben anderen mogelijk toegang tot deze informatie. U kunt de gegevens altijd wissen op het tabblad Geschiedenis bekijken in Product Studio.

Toegang krijgen tot Product Studio

Product Studio is alleen beschikbaar in Merchant Center Next of de Google & YouTube-app in Shopify. De functie is niet beschikbaar voor gebruikers van de klassieke versie van Merchant Center. Volg de onderstaande stappen of klik hier om Product Studio te openen in Merchant Center Next. Meer informatie over Product Studio voor Shopify voor Shopify-gebruikers

Instructies

1. Ga in Merchant Center in het gedeelte Uw bedrijf naar de pagina Producten.
  2. Klik bovenaan op het tabblad Product Studio.
  3. Klik op Aan de slag en accepteer de Aanvullende Servicevoorwaarden van Product Studio door op Ik ga akkoord te klikken. U kunt nu de optie selecteren om een setting te genereren, een achtergrond te verwijderen of de resolutie van uw productafbeeldingen te verhogen.

Een setting maken

Een setting maken is een snelle en rendabele oplossing om productafbeeldingen van hoge kwaliteit te maken. Producten worden getoond in een natuurlijke, lifestyle-achtige setting. U kunt aangepaste afbeeldingen maken met behulp van AI.

Instructies

1. Ga in Merchant Center in het gedeelte Uw bedrijf naar de pagina Producten.
  2. Klik bovenaan op het tabblad Product Studio.
  3. Klik op Aan de slag om naar het tabblad Setting maken te gaan.
    1. Selecteer de productafbeelding die u wilt gebruiken of upload een nieuwe afbeelding.
    2. Voer een beschrijving van uw product in.
    3. Beschrijf de setting waarin u uw product wilt plaatsen.
      • Voor de beste resultaten vermeldt u gedetailleerde beschrijvingen van het product, de plaatsing, de omgeving en de achtergrond die u wilt maken.
      • Gebruik een template om met één klik een settingbeschrijving in te vullen. U vindt studiotemplates en templates voor verschillende seizoenen en feestdagen in het gedeelte 'Of begin met een inspirerend thema'. Als u een thema selecteert, wordt het tekstvak 'Beschrijf de scène' automatisch ingevuld en wordt er een setting voor u gemaakt.

4. Klik op Setting maken. Het kan even duren voordat de afbeelding geladen is.
  5. Als u tevreden bent over de afbeelding, klikt u op Toevoegen aan Merchant Center. Als u een nieuwe achtergrond wilt maken, voegt u een nieuwe beschrijving toe en klikt u op Setting opnieuw maken.
  6. Klik op Opslaan.
Opmerking: Als een 70 afbeeldingen voor een product zijn, kunt u geen nieuwe afbeeldingen opslaan en krijgt u een foutmelding. En als u lifestyleafbeeldingen aanlevert, is het van belang dat u de richtlijnen in het artikel over lifestyleafbeeldingen volgt. Gebruik geen afbeeldingen met achtergrond als de hoofdproductafbeelding.

Achtergrond bewerken

Met een enkele klik verwijdert u de achtergrond van uw productafbeelding, waarna alleen uw product tegen een witte achtergrond overblijft zodat kopers het duidelijk kunnen zien.

Instructies

1. Ga in Merchant Center in het gedeelte Uw bedrijf naar de pagina Producten.
  2. Klik bovenaan op het tabblad Product Studio.
  3. Klik bovenaan in de navigatiebalk op Achtergrond bewerken.
  4. Selecteer de afbeelding die u wilt bewerken of upload een nieuwe en klik op Achtergrond verwijderen.
    • U kunt het product nu vergroten of verkleinen, de afbeelding downloaden en de wijzigingen ongedaan maken.
  5. Klik op Toevoegen aan Merchant Center.
  6. Klik op Opslaan.

Resolutie verhogen

Met deze functie verbetert u onmiddellijk de kwaliteit en grootte van uw productafbeeldingen zodat ze er scherp uitzien.

Instructies

1. Ga in Merchant Center in het gedeelte Uw bedrijf naar de pagina Producten.
  2. Klik bovenaan op het tabblad Product Studio.
  3. Klik bovenaan in de navigatiebalk op Resolutie verhogen.
  4. Selecteer de afbeelding die u wilt bewerken of upload een nieuwe afbeelding en klik op Resolutie verhogen.
    • Verschuif nu de werkbalk Voor/Na om de wijzigingen te bekijken.
  5. Klik dan op Toevoegen aan Merchant Center.
  6. Klik op Opslaan.

Best practices

Gebruik deze best practices om de beste productafbeeldingen te kiezen en beschrijvende prompts te gebruiken, met als doel uw productgegevens te optimaliseren en de resultaten voor uw bedrijf te verbeteren met Product Studio.

De juiste productafbeelding selecteren

• Product Studio werkt het beste als u een afbeelding met één hoofdproduct kiest. Selecteer een startafbeelding waar één hoofdproduct op staat. Product Studio werkt niet goed als het hoofdproduct niet makkelijk te herkennen is op de startafbeelding.
Wel  Green check Niet No
Deze afbeelding toont de best practice voor Product Studio om maar één hoofdproductafbeelding te kiezen. Product Studio herkent het hoofdproduct in uw startafbeelding minder goed als er meerdere producten aanwezig zijn.

• Plaats het product in het midden van de afbeelding en laat het grootste deel van het canvas wit. Als het hoofdproduct een groot deel van de afbeelding in beslag neemt (bijvoorbeeld heel dicht bij of tegen de rand van de afbeelding komt), maakt u het product kleiner met de knop Verkleinen. Het product moet gecentreerd zijn en het grootste deel van het canvas wit laten.
Wel  Green check Niet No
Deze afbeelding toont de best practice van Product Studio om uw product in het midden van de afbeelding te plaatsen en het grootste deel van het canvas wit te laten. Als het hoofdproduct een groot deel van de afbeelding in beslag neemt, gebruikt u de knop Verkleinen om de afbeelding kleiner te maken.

• Selecteer geen afbeeldingen van mensen die uw producten gebruiken. Product Studio werkt op dit moment niet goed met menselijke modellen. Gebruik een invoerafbeelding waarop het product niet wordt getoond met een persoon.
Wel  Green check Niet No
Deze afbeelding toont de best practice van Product Studio om geen mensen of dieren op te nemen in uw hoofdproductafbeelding. Product Studio werkt op dit moment minder goed met menselijke modellen of huisdieren.

• Selecteer geen productafbeeldingen met handen of andere attributen om uw hoofdproducten te presenteren. Gebruik een afbeelding waarop geen handen of andere attributen staan.
Wel  Green check Niet No
Deze afbeelding toont de best practice van Product Studio om geen handen of andere attributen te gebruiken om de belangrijkste producten te tonen. Gebruik geen afbeeldingen met handen of andere attributen in Product Studio.

Een goede beschrijving van de setting gebruiken

U krijgt de beste resultaten als u bij het beschrijven van een setting het volgende in gedachten houdt en deze gegevens invoert:
  • De stijl van de afbeelding. Bijvoorbeeld productfotografie, illustratie of macrofotografie.
  • Het type product dat u aan de setting toevoegt. Bijvoorbeeld een fles eau de cologne.
  • De plaatsing van het product. Bijvoorbeeld op een stenen platform.
  • De setting van het product. Bijvoorbeeld omringd door witte en gele bloemblaadjes.
  • De achtergrond. Bijvoorbeeld grote tropische bladeren en struiken op de achtergrond.
Voorbeeldbeschrijving van een setting Voorbeeld van resultaat
Productfoto van een fles eau de cologne op een marmeren oppervlak. De fles wordt omringd door witte en gele bloemblaadjes. De achtergrond bestaat uit grote tropische bladeren. Deze afbeelding toont het resultaat van een voorbeeldprompt in Product Studio.

Een studiofoto van een tube die op een rond marmeren plateau staat en een goudkleurige rand heeft. Het plateau is scherp en helder in beeld. De achtergrond bestaat uit een perzikkleurige muur en kersenbloesemtakken. De afbeelding is scherp, heeft een open diafragma, een hoge resolutie en is in HD 8K. De afbeelding toont professionele productfotografie, studiobelichting, zachte schaduwen, ongelofelijk scherp beeld, een reflecterend oppervlak en diffuus licht.

Deze afbeelding toont de resultaten van een voorbeeldprompt in Product Studio.
Een creatieve productfoto van een geurkaars in een studio met een witte achtergrond. De geurkaars staat op een decoratieve houten plank, met vaag op de achtergrond een dennenappel. Deze afbeelding toont de resultaten van een voorbeeldprompt in Product Studio.

Gebruik dit feedbackformulier om een verzoek in te dienen om informatie aan dit artikel toe te voegen.