I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Använd Googles AI för att visa dina skoprodukter i 360 grader

En anpassad ikon för Merchant Center Classic och Merchant Center Next.

Produkter med 3D-bilder får 50 procent större användarengagemang jämfört med produkter med 2D-bilder. Om du är säljare och har 3D-innehåll kan du visa dina produkter i 3D, förstärkt verklighet och i 360-vy på Google Sök.

Många säljare har redan 3D-modeller, men vi vet att det kan vara dyrt och tidsödande att skapa tillgångarna. I många fall krävs hundratals produktfoton och dyr teknik. Med Googles AI-teknik kan du visa skoprodukter i 360-vy med bara en handfull stillbilder.

På den här sidan

Krav för att skapa en 360-vy

• Du kan skapa en 360-vy av en skoprodukt genom att ladda upp högupplösta bilder från minst fem vinklar till Google Merchant Center, som följande:
    • Fram
    • Bakifrån
    • Från vänster
    • Från höger
    • Ovanifrån
    • Underifrån och perspektiv är valfria
      Indata AI-genererad 3D-snurra
      Right / Left Illustrationen visar en sko från höger. Illustrationen visar en sko från vänster.
      Front / Back Illustrationen visar en sko framifrån. Illustrationen visar en sko bakifrån.
      Top / Bottom Illustrationen visar en sko ovanifrån. Illustrationen visar en sko underifrån.
      Perspective Illustrationen visar en sko från en viss vinkel.
      En animation av en 360-gradersvy av en sko.
  • Det ska finnas en sko per bild med samma färg, fot och storlek. Det ska alltså vara till exempel en röd sko för vänster fot i storlek 43.
  • Det bästa är om alla bilderna har tagits under samma fototillfälle.
  • Bilderna kan vara antingen i stående (4:3) eller liggande (16:9) format:
Upplösning Stående (4:3) Liggande (9:16)
Minst 693 x 520 450 x 800
Förslag 1 182 x 888 768 x 1 366

När bilderna har laddats upp till Google Merchant Center eller Google Manufacturer Center genererar Google AI automatiskt en 360-vy av din produkt och visar den på Google Sök. Detta kan ta upp till två veckor.

Obs! 360-gradersvyn är för närvarande endast tillgänglig för skor och för säljare i USA.

Så här fungerar 360-vyn

Överför dina högupplösta bilder till webbservern.

Om du har ett Google Merchant Center-konto:

Ladda upp bilderna med attributen bildlänk [image_link] eller ytterligare bildlänk [additional_image_link] i flödet eller via Content API. Se till att dina högupplösta bilder har exakt samma filnamn och en webbadress så att det går att skapa en 360-vy med din skoprodukt. Google hämtar automatiskt de förbättrade bilderna nästa gång vi bearbetar flödet.

Om dina högupplösta bilder har nya eller andra filnamn följer du anvisningarna nedan:

1. Logga in på ditt Merchant Center-konto.

2. Uppdatera attributet bildlänk [image_link] eller ytterligare bildlänk [additional_image_link] i flödet.

Obs! Du kan ladda upp ett flöde, skicka in flödet via Content API eller importera innehåll från en e-handelsplattform till Merchant Center.

Om du inte har ett Google Merchant Center-konto:

• Använd robots-metataggar och ange den största storleken för förhandsgranskning av bilder till large: <meta name="robots" content="max-image-preview:LARGE">
  • Så här lägger du till högupplösta produktbilder direkt i din Google Företagsprofil:

Om du hanterar ditt Google Merchant Center-konto i Shopify:

1. Ladda upp högupplösta bilder i avsnittet Media på sidan Produkter i Shopify-administratören.
  2. Spara ändringarna.
Obs! Se till att du har installerat Google & YouTube-appen i Shopify och att ditt Google Merchant Center-konto är länkat till Shopify-butiken så att ändringarna kan uppdateras automatiskt på alla Googles plattformar.

Shopping-annonser

Alla produkter som är kvalificerade för 360-vy kan visas i Shopping-annonser och gratisannonser. Det gör du genom att helt enkelt starta en digital annonskampanj via ditt Merchant Center- eller Google Ads-konto. Läs mer om hur du skapar en vanlig Shopping-kampanj.

Om du inte är bekant med Shopping-kampanjer kan du läsa mer om Shopping-annonser.

Se till att du uppfyller kraven innan du skapar din Shopping-kampanj.

Vanliga frågor

Vad ska jag göra om jag inte ser min produkttillgång i en 360-vy inom två veckor?

Om du inte ser din produkttillgång i en 360-vy inom två veckor kan det bero på att bilderna inte uppfyller våra krav. Kontrollera bildens storlek, vinkel och upplösning och se efter att bildens namn och webbadress stämmer överens med bilderna på webbservern. Stämmer allt? Kontakta i så fall Googles kundsupport via kontaktformuläret eller direkt från ditt Merchant Center-konto: Hjälp > Hjälpcenter och support > Kontakta oss.

Kan Google skapa glTF-modeller (3D) av bilder?

Nej, vi kan inte skapa en 3D-tillgång (gITF) från bilder. Vi kan bara skapa en tillgång med 360-vy från bilder på dina skoprodukter. Du kan skapa en 3D glTF-modell av dina produkter med hjälp av en av våra partners, som CGTrader, Epigraph, Ocavu eller VNTANA.

Hur gör jag om jag inte vill att mina betalda annonser ska innehålla 360-vytillgångar?

Om du inte vill att dina betalannonser ska inkludera Googles AI-teknik för att skapa en 360-vy av dina produkter kan du välja bort funktionen genom att kontakta Googles kundsupport via kontaktformuläret eller direkt från ditt Merchant Center-konto: Hjälp > Hjälpcenter och support > Kontakta oss.